Skånskan > Nyheter

Saturday, 21 September, 07:41

Skånskan - 10 sep 19 kl. 15:30

Borde tagit med sig mössanOoty/Kävlinge 17-åriga Kävlingebon Thea Wallén älskar den indiska frukosten och fascineras över hur långt landet kommit vad gäller hållbarhet. Däremot saknar hon en mössa, för det är kallare i Ooty än vad hon någonsin anat.I juli berättade Skånskan om 17-åriga Thea Wallén från Kävlinge, som valt att åka till den indiska delstaten Tamil Nadu som utbytesstudent.
Hon är rekommenderad att inte ha för mycket kontakt med hemlandet, men vi kunde inte låta bli att mejla över fem frågor för att få veta hur hon har det.
23 dagar efter ankomsten till Indien fick vi i helgen svar.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kävlinge, Kävlingebon Thea Wallén, Ooty, Skånskan, Thea Wallén, Tamil Nadu, Indien, Sverige, Wallén, Oooty, Nilgiribergen, Thea Walléns

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bordetagit med sig , mössan
Skånskan - 30 mar 16 kl. 06:00

Bosjökloster tvingas lägga mässan på is

Höör Det blir ingen jakt- och fiskemässa på Bosjökloster i år.
Det står nu klart efter att mässledningen dragit tillbaka sin anmälan till Konkurrensverket och för första gången på 25 år tvingats till en paus.
– Detta gör man för att man uppfattar det som meningslöst att fortsätta att driva ärendet, säger Bertil von Goetz.

Kristianstadsbladet - 19 apr 13 kl. 07:00

Hedersgästen borde respektera yttrandefriheten

Foto: Ola Kjelbye
Londons stora bokmässa har pågått den här veckan. Årets värdnation, eller fokusland, var Turkiet och frilansskribent Johanna Westlund funderar över valet. Borde inte länderna som står i fokus på en mässa också stå för yttrandefrihet?

SVT - 24 aug 16 kl. 17:14

Bokmässan: Vi borde ha gjort bättre research

Bokmässan bokade högerextrema tidskriften Nya tider. Sedan fick mässan kritik– och avbokade tidskriften. Nu införs en programpunkt om självkritik.

YLE - 15 jun 15 kl. 05:53

Fortsatta brister i arbetarskyddet på bostadsmässan

En ny inspektion på bostadsmässan i Vanda visade att det fortfarande brister i arbetarskyddet på området. En brottsanmälan om misstänkt arbetarskyddsbrott är nu sannolik. Temat för årets bostadsmässa, som inleds i juli, i Kivistö i Vanda är en smidig och trygg vardag.

UT - 13 nov 14 kl. 14:41

Tacklar Elmiamässan på nytt sätt

Efter att ha ställt ut på traditionellt vis sedan 1985 tog Lideco i år ett nytt grepp kring underleverantörsmässan på Elmia. Tre kronors förbundskapten Pär Mårts var dragplåster i den nya satsningen. Det är lunchtid den första dagen av tre på jättelika mässan Elmia subcontractor.

YLE - 09 sep 15 kl. 17:29

Efter skilsmässan: Han grät efter föräldern som inte var på plats

Det är inte lätt att sätta barnets bästa i fokus när diskussionerna inför den stundande skilsmässan går som hetast. Ibland måste vi bara sluta prata, när vi märkte att sonen, då dryga två år gammal blev orolig och ledsen, berättar Nicklas Kurkio, fem år efter skilsmässan. Han säger också att man lär sig prata ut när barnet sover eller är frånvarande.

YLE - 09 sep 15 kl. 17:29

Efter skilsmässan: Sonen grät efter föräldern som inte var på plats

Det är inte lätt att sätta barnets bästa i fokus när diskussionerna inför den stundande skilsmässan går som hetast. Ibland måste vi bara sluta prata, när vi märkte att sonen, då dryga två år gammal blev orolig och ledsen, berättar Nicklas Kurkio, fem år efter skilsmässan. Han säger också att man lär sig prata ut när barnet sover eller är frånvarande.

YLE - 07 mar 16 kl. 14:01

Raseborg tittar närmare på bostadsmässan

Raseborg borde utreda möjligheten att arrangera bostadsmässan. Initiativet kommer från samlingspartisten Roger Hafström. Hafström lyfte upp frågan på ett stadsstyrelsemöte i februari.

Sydsvenskan - 27 sep 14 kl. 13:08

Tips till Bokmässan

Tips till Bokmässan Hej Kulturkoftan. Vi är ett gäng från Hjärup som åker upp till Bokmässan i Göteborg på lördag. Jag har inte varit där på många år.

Skånskan - 26 sep 15 kl. 14:00

Politik och litteratur på Bokmässan

Opinion Ska litteraturfestivaler vara en möjlighet till allmänpolitisk debatt? Vid Bokmässan i Göteborg talade den rysk-amerikanska författarinnan Masha Gessen så kritiskt om Ungern att landets representanter reste sig och gick under invigningsceremonin. Hon kallade den nuvarande regeringen ett hot mot yttrandefriheten och menade att ungerska författare lever i skam.

Sydsvenskan - 27 sep 14 kl. 15:17

"Hur kan vi använda kulturen för att motverka rasismen? Den borde få mer utrymme"

Någon vecka före valet körde jag bil genom Småland och lyssnade på P3. Det var en talkshow med bland andra artisten Ison Glasgow, aktuell på bokmässan med självbiografin ”När jag inte hade nåt”. Temat var ”hur man hanterar rasism”.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Två till sjukhus efter brand

TRELLEBORG Räddningstjänsten fick rycka ut till en brand i ett flerfamiljshus på Johan Kocksgatan i Trelleborg strax före klockan 3 på natten till lördagen.
Branden lokaliserades till ett tvättutrymme, och elden släcktes. Två personer fördes till sjukhus med ambulans.

Skånskan - 2 timmar sedan

Joe Eagans fem bästa Malmötips

Taproom
”Mitt favoritställe för att äta revbensspjäll och en avsmakningsmeny med fem miniöl. Dessutom har de en mysig soffgrupp.” Olgas café
”Ett måste för alla kaffeälskare.

Skånskan - 2 timmar sedan

Blentarpsgården avgör besparingar

Sjöbo Flera besparingar kan behövas inom vård- och omsorgsnämnden.
Men på mötet i torsdags kväll beslutade politikerna att avvakta tills att fullmäktige nästa vecka har tagit beslut om den kommunala budgeten. Då blir det klart om Blentarpsgården stängs eller inte.

Skånskan - 2 timmar sedan

De sätter Malmö på turistkartan

Malmö Vad har musikkvällarna på Mässningshornet i Kirseberg, Biograf Spegeln på Stortorget och 5:ans buss gemensamt? De finns alla representerade i den internationella guiden Spotted by locals nya Malmöguide. Skånskan träffade guidens grundare tillsammans med en av Malmöguiderna på ett av de lokala favoritställena.

Skånskan - 11 timmar sedan

FIFH-trio missar slutspel

BORDTENNIS Det är färdigspelat i årets para-EM för de tre FIFH Malmö-medlemmarna Smilla Sand, Peter Molander och David Olsson.På fredagen avslutades grupperna i lagtävlingen i Helsingborg arena.
I rullstolsbundnas klass 5 gick David Olsson, Eslövs AI, och hans lagkompisar Magnus Norgren och Isak Nyholm en helt avgörande match om den sista slutspelsplatsen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Häck rivs när ny cykelväg byggs

BARA Gång- och cykelvägsnätet i Bara utvidgas nu längs Joachim Becks gata – samhällets nya genomfartsled.
Satsningen startar med att den omstridda kommunala häcken mellan villorna och gatan grävs bort. Men ingen fastighetsägare har nappat på erbjudandet om att få en ny häck av kommunen.

Skånskan - 13 timmar sedan

Bara rock ’n’ roll med Pedalens pågar

De repar aldrig inför en spelning utan vill ge det där unika, glädjefyllda och äkta till publiken.
På lördag,21 september, intar Pedalens pågar Kulturbolaget och nog blir det skånsk rock ’n’ roll för hela slanten med Kal P Dals ösiga gamla hits.
– Det är tungt för oss och det är en ärevördig scen med många storheter som har passerat där, så nog pirrar det lite extra, säger basisten Janne Knuda.

Skånskan - 13 timmar sedan

145 kvadratmeter stort hus i Marieholm sålt till nya ägare

Marieholm 2 150 000 kronor fick Sandra Persson och Daniel Joseph Trueman, båda 27 år, ge för huset på Reslöv 1005 i Marieholm. Huset har en boyta på 145 kvadratmeter. Köpet från säljaren Jacob Morten och Michelle Lind blev klart i september 2019.

Skånskan - 14 timmar sedan

Folkbokföring på campingen förbjuds

Sjöbo Tekniska nämnden tog i torsdags beslut om att säsongsboende inte längre får folkbokföra sig på campingen.
Dessutom måste samtliga husvagnar och husbilar vara besiktigade innan den 1 oktober.Sedan kommunen tog över driften den 1 januari i år har antalet långliggare minskat från 50 till 25.

Skånskan - 14 timmar sedan

”Stängt dörren till dialog”

HJÄRUP Samarbetet mellan Moderater och Sverigedemokrater går smidigt.
Det sade båda partiernas representanter när Hjärups byalag ordnade politikerdebatt.
Men M+SD fick kritik från samtliga övriga partier som menar att styret stängt dörren till det demokratiska samtalet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.