Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 15 September, 10:12

Affärsvärlden - 10 sep 19 kl. 09:37

Ingves huvudvärk - inflationen sjunker mer än väntatKPIF (KPI med fast ränta) sjönk 0,4 procent i augusti jämfört med föregående månad enligt SCB, och steg 1,3 procent jämfört med samma månad föregående år..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
KPIF, KPI, SCB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingves, huvudvärk, inflationen, sjunker, mer, än, väntat
DI - 10 dec 15 kl. 09:33

Ingves huvudvärk förvärras

Konsumentpriserna sjönk med 0,2 procent i november jämfört med föregående månad, enligt SCB. KPI-inflationen var 0,1 procent..

DI - 12 jun 19 kl. 08:03

Fel håll för Ingves – inflationsförväntningar sjunker i juni

Inflationsförväntningarna på längre sikt föll något i juni enligt Kantar Prospera. På två års sikt väntas inflationen ligga på 1,9 procent och på fem års sikt på 2 procent..

DI - 03 sep 15 kl. 15:07

Självsäker Ingves: Nu kommer inflationen

En segerviss Stefan Ingves betonade på torsdagen att Riksbankens 2-procentsmål för inflationen är inom räckhåll om bara ett år..

E24 - 24 sep 15 kl. 10:15

Ingves: Tydligt att inflationen är på väg upp

Sedan mitten av 2014 ser vi en tydlig trend uppåt i inflationen. Det sade riksbankschefen Stefan Ingves inför riksdagens finansutskott på torsdagen..

Affärsvärlden - 15 nov 17 kl. 08:27

Ingves: Slaget om inflationen har ännu inte vunnits

Inflationen i Sverige låg från juli till och med september över Riksbankens mål på 2 procent och inflationsförväntningarna ligger över målet. Men ännu är slaget inte vunnet. Det säger riksbankschefen Stefan Ingves i en intervju med Dagens Industri ..

SvD - 15 nov 16 kl. 10:52

Ingves till politikerna: Inflationen behöver hjälp

Riksbankschefen Stefan Ingves säger i en utfrågning i finansutskottet att den expansiva penningpolitiken behövs för att stimulera tillväxt och motverka risker med alltför låg inflation, skriver Riksbanken i ett pressmeddelande..

DI - 24 sep 15 kl. 09:17

Ingves: Nu kommer inflationen

Det finns en tydlig trend uppåt i inflationen i Sverige, vilket Riksbankens expansiva penningpolitik är en viktig förklaring till..

DI - 27 mar 19 kl. 20:42

Ingves: ”Fokus på inflationen, inte kronan”

Riksbanken har ett mål för inflationen, inte ett mål för kronan. .

DI - 15 feb 17 kl. 12:17

Ingves: "Osäkert vart världen är på väg"

Inflationen stiger men Riksbanken är "inte riktigt hemma ännu", säger riksbankschefen Stefan Ingves. Den underliggande inflationen är fortsatt för låg. Samtidigt har risken ökat för bakslag, med Trump, brexit och ett intesivt valår i EU..

DN - 10 mar 11 kl. 10:40

Ingves driver upp inflationen

Konsumentpriserna steg med 0,6 procent från januari till februari, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Inflationstakten var oförändrad på 2,5 procent..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 15:13

Källor: Hongkongbörsens ägare överväger fientligt övertagande av Londonbörsen

Hongkongbörsens ägare HKEX tänker inte ge upp försöken att köpa upp Londonbörsens ägare LSE trots avböjande av diskussioner. HKEX överväger till och med ett fientligt övertagande av LSE, rapporterar Financial News med hänvisning till källor..

Affärsvärlden - Igår: 15:10

Oscar Properties vinner tvist om förhandsavtal

Oscar Properties har vunnit en tvist i Tingsrätten gällande 79 & Park på Gärdet..

Affärsvärlden - Igår: 15:02

USA-börserna väntas klättra uppåt

De ledande USA-börserna ser ut att inleda fredagens handel uppåt med stöd från uppmuntrande kommentarer i veckan kring handelskonflikten mellan USA och Kina samt ECB:s lättnadsåtgärder och uppmuntrande kommentarer från handelskonflikten mellan USA och Kina..

Affärsvärlden - Igår: 14:45

ECB: Stor oro över digitala valutor

Euroländernas finansministrar är mycket oroade av digitala valutor, som Facebooks Libra. Ministrarna vill att kraven för myndighetsgodkännande kommer att sättas mycket högt..

Affärsvärlden - Igår: 14:18

Londonbörsens ägare ratar bud

Londonbörsens ägare, LSE, ser "ingen anledning" att fördjupa sig med något engagemang i förhandlingar med Hongkongbörsens ägare HKEX om ett uppköp, efter onsdagens anbud på motsvarande 260 miljarder kronor..

Affärsvärlden - I förrgår: 09:05

Många räknar med norsk räntehöjning

Norges centralbank kan gå mot strömmen och strama åt med en räntehöjning nästa vecka, enligt en enkät gjord av Reuters..

Affärsvärlden - Igår: 13:27

Cykliskt och banker i toppen på börsen

Stockholmsbörsen fortsatte upp vid lunchtid på veckans sista handelssession, med OMXS30 på väg mot den åttonde raka positiva dagen, med stöd av positiva BNP-data från SCB och torsdagens aviserade lättnadsåtgärder från Europeiska centralbanken..

Affärsvärlden - Igår: 12:53

Så väntas Federal Reserve agera

Federal Reserve väntas följa upp räntesänkningen i juli med en ny sänkning av styrränteintervallet, med 25 punkter, vid FOMC-mötet den 17-18 september..

Affärsvärlden - Igår: 11:06

Sandviks SMT tar stororder

Sandviks division Sandvik Materials Technology, SMT, har fått en order värd cirka 400 miljoner kronor..

Affärsvärlden - Igår: 11:01

ABG: Köp forskningsbolaget

ABG Sundal Collier tar upp bevakning av Saniona med rekommendationen köp och riktkurs 32 kronor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.