UT > Nyheter

Saturday, 21 September, 07:21

UT - 10 sep 19 kl. 15:23

Anmälan: Boende gick till angrepp mot personalPå ett boende i Ulricehamns kommun tvingades en ur personalen stänga in sig i köket efter att en brukare gått till angrepp. Händelsen är nu anmäld till Arbetsmiljöverket. .
Läs mer på UT
Läs mer om:
Ulricehamns, Arbetsmiljöverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anmälan, Boende, gicktill , angreppmot , personal
BT - 10 sep 19 kl. 15:23

Anmälan: Boende gick till angrepp mot personal

På ett boende i Ulricehamns kommun tvingades en ur personalen stänga in sig i köket efter att en brukare gått till angrepp. Händelsen är nu anmäld till Arbetsmiljöverket. .

BT - 02 maj 16 kl. 10:45

Anmälan: Urinledare gick av vid ingrepp

Södra Älvsborgs sjukhus har skickat in anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) enligt lex Maria..

Barometern - 14 jun 18 kl. 15:01

Anmälan: Personal gick hem – glömde pensionär på toaletten

Återigen har en vårdtagare på ett äldreboende glömts bort på en toalett. Det har fått till följd att socialnämnden gjort en Lex Sarah-anmälan..

YLE - 29 jan 19 kl. 04:33

Polisutredning om misstänkta sextrakasserier i Mattliden avslutades eftersom den som gjorde polisanmälan inte gick att nå: "Kontaktades under flera månader"

En polisanmälan om misstänkta sexuella trakasserier i Mattlidens skola och gymnasium i Esbo ledde ingen vart eftersom personen som gjorde anmälan inte gick att nå. Åklagaren säger till Yle Huvudstadsregionen att polisen försökte nå personen på flera olika sätt under flera månader. Personen pekar i anmälan ut en lärare..

Barometern - 09 mar 18 kl. 18:52

Anmälan: Boende fick tag i brödkniv – hotade personal

Mannen fick tag i en brödkniv och hotade nattpersonalen verbalt till den grad att de tvingades larma polisen. Händelsen, som inträffade på ett äldreboende i kommunen, har anmälts till Arbetsmiljöverket..

UT - 02 aug 19 kl. 12:39

Anmälan: Patient gick utan hjärtmedicin i två veckor

En vårdverksamhet i Tranemo kommun har nu anmält sig själva enligt Lex Maria efter en händelse som hade kunnat leda till en allvarlig vårdskada. .

News55 - 08 dec 15 kl. 11:09

Boende gick till attack med sina stickor mot personal på gruppboende

LUND. Det var i oktober på ett gruppboende som personalen skulle dela ut medicin. Men när en av de boende skulle få sin medicin blev situationen uppjagad, det står i en lex Sarah-anmälan.

UT - 10 jul 13 kl. 15:54

Lex Sarah-anmälan i Tranemo

Sedan en anställd på ett vårdboende i Tranemo kommun brustit i sitt bemötande mot boende på vårdinrättningen har en lex Sarah-anmälan gjorts. En lex Sarah-anmälan har gjorts i Tranemo kommun sedan en anställd på ett vårdboende i kommunen brustit i sitt bemötande mot brukarna. I anmälan står att "de boende inte visats respekt eller uppmuntrats till delaktighet".

UT - 10 jul 13 kl. 15:54

Anställd avstängd efter anmälan

Sedan en anställd på ett vårdboende i Tranemo kommun brustit i sitt bemötande mot boende på vårdinrättningen har en lex Sarah-anmälan gjorts. En lex Sarah-anmälan har gjorts i Tranemo kommun sedan en anställd på ett vårdboende i kommunen brustit i sitt bemötande mot brukarna. I anmälan står att "de boende inte visats respekt eller uppmuntrats till delaktighet".

Barometern - 17 jun 13 kl. 15:41

Lex Sarah-anmälan efter artiklar om Smedängen

Barometerns artiklar om missförhållanden på äldreboendet Smedängen gör nu att Kalmar kommun Lex Sarah-anmäler sig själva. Anmälan kommer efter Barometerns artiklar med omfattande kritik från två vikarier mot Smedängens äldreboende i Smedby. De berättar hur vårdtagare blir slagna och kallade tillmälen och att personal fotograferar vårdtagare med sina mobiler och skrattar åt det i fikarummet.

Fler nyheter från UT

UT - 3 timmar sedan

Kristofer har åter marknad i sin trädgård

På lördag har Kristofer Björklund åter fullt av folk på sin gård. Gölingstorps marknad har hållits två gånger per år oavbrutet i 157 år. Sedan 1918 är det Kristofers familj som har arrangerat det..

UT - 4 timmar sedan

Niclas Sunding raderar Facebook-inlägg efter granskning

Niclas Sunding, gruppledare för Sverigedemokraterna i Ulricehamn, har på sin Facebooksida delat ett inklistrat mejl som innehåller personliga påhopp. Bland annat utpekas en person som ”psykopatisk”. Efter att UT ställt frågor till partiets pressjour har Sunding raderat inlägget..

UT - 5 timmar sedan

Debatt: Kettil har fel – rasister utesluts ur SD

På ledarplats i Ulricehamns Tidning 14/9 förklarar Kajsa Kettil för sina läsare att Sverigedemokraterna är ett ”rasistiskt” parti som ”ifrågasätter den fria demokratin”. .

UT - 6 timmar sedan

Kajsa Kettil: Skippa knypplingen, men låt oss sadla om inom bristyrken

Inget friår, tack, men gärna frihet att utvecklas där behoven finns — för både individens och samhällets skull..

UT - 6 timmar sedan

Insändare: Tack Roland Karlsson för halvt svar

Tack Roland Karlsson (C) för ett halvt svar i UT 17 september angående bland annat debattsidor. Kommunens policy hade tydligen förlängts till och med 2020 nu även på hemsidan..

UT - 6 timmar sedan

Insändare: Pinsamt och fel av Basth

Jag har inget emot att föra en dialog med Ingemar Basth (MP) om situationen i Sverige och Ulricehamn och besvarar gärna hans replik (13/9). Men när vi diskuterar vore det bra om vi inte tillskrev varandra uttalanden som helt enkelt inte stämmer..

UT - 8 timmar sedan

Nittorp var steget efter Sjömarken

Sjömarken hade mer att spela för än ett skadedrabbat Nittorp. Det märktes när gästerna vände 1–0 till 1–3 och tog samtliga poäng på Dalshov..

UT - 8 timmar sedan

UIFK tre poäng från trean: ”Ska driva upp tempot”

Tre poäng mot Kronäng i eftermiddag och saken är klar. Då spelar UIFK i division 3 nästa säsong. – Vi är förväntansfulla, men samtidigt ödmjuka..

UT - 8 timmar sedan

Boxare från Grizzly gjorde debut

Linnéa Warolin från Ulricehamnsklubben Grizzly BK gjorde en bra insats i sin debutmatch i diplomboxning..

UT - 12 timmar sedan

Årets längsta bortaresa väntar Dalstorp

Ett sjukdoms- och skadedrabbat Dalstorp ger sig iväg på en heldagsutflykt till Simrishamn. Där väntar en förmodat jämn tillställning mot Österlen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.