YA > Nyheter

Sunday, 22 September, 03:38

YA - 10 sep 19 kl. 15:18

Lars Yngve: Man ska vårda sin dialektAtt vårda sitt språk tolkar Lars Yngve som att man ska vårda sin dialekt. På torsdag den september kommer han till Simrishamns bibliotek för att berätta om boken österlen-svensk ordbok..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Yngve, Lars Yngve, Simrishamns

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lars, YngveMan ska , vårdasin , dialekt
Skånskan - 28 apr 19 kl. 08:00

Lars-Yngve aktuell med ordbok för Österlen

Fyra frågor Kulturredaktionen ställer fyra frågor till Österlenbon, författaren och kulturelle mångsysslarna Lars Yngve som är aktuell med sitt senaste projekt - Österlen-svensk ordbok.Hur kom du på idén till en Österlen-svensk ordbok?
– Jag har fått frågan tidigare om att göra en skånsk-svenskt variant, men tackade nej till detta, då jag anser att det gjorts en hel del sådana tidigare.

DN - 23 feb 13 kl. 10:15

Lars Öberg: Hårda spår passar våra åkare

Med minusgrader i spåren ökar de svenska chanserna att ta medalj i dagens skiathlontävlingar. ?Det blir hård och fasta spår, det passar våra åkare?

DI - 01 apr 16 kl. 20:06

Lars Idermarks arbetsbörda ifrågasätts

Aktiespararna är starkt kritiskt till att Lars Idermark, föreslagen ordförande i Swedbank, parallellt ska vara vd för Södra Skogsägarna. Men Lena Ek, ordförande i Södra, hävdar att det går ihop tidsmässigt..

BLT - 11 dec 12 kl. 06:46

Lars Lindquist satsar på solokarriär

Lars Lindquist, sångare i det rikskända popbandet Billie the vision, satsar nu på en solo-karriär.
Första singeln släpps på onsdag. På fredag gör han livedebut.

YLE - 08 nov 15 kl. 17:39

Lars Sunds ”Tre systrar” på Wasa Teater

”Tre systrar och en berättelse” är en kvinnornas historia, i ett Finland som med tillförsikt blickar framåt när kriget äntligen gått till historien. Vi kommer in i handlingen år 1948, strax innan ett amatörteatersällskap under ledning av den bestämda teaterprofessor Bergbom ska ha premiär på Anton Tjechovs ”Tre systrar”. Pjäsen är ett modigt val för sin tid och den har varit en utmaning för stadens teateramatörer.

YLE - 01 jul 14 kl. 13:28

"Karisborna har rätt dialekt"

Varför uttalar en del västnylänningar orden tala och prata så att båda vokalerna är korta? Vår dialektexpert numer två i serien av västnyländska dialekter, Lars Malmberg från Ingå, säger att Karisborna har rätt historiskt sett då de använder korta vokaler. Skillnaderna handlar om de korta eller långa vokalerna.

YLE - 27 jan 16 kl. 10:06

Lars Huldén - den tillfällige diktaren

Den 5 februari fyller författaren, diktaren, professorn Lars Huldén 90 år. Inkommande söndag, den 31 januari, är det premiär för en dokumentärfilm om Huldén. - Vi har fokuserat på diktaren Lars Huldén, säger Klas Fransberg, som regisserat filmen och som tillsammans med Anci Holm har skrivit manus.

Alingsås tidning - 13 apr 16 kl. 05:30

Vårgårda behöver fler bostäder

De ser ljust ut för Vårgårda. Invånarantalet ökar och företagen nyanställer. Nya bostäder byggs för att ge plats för ännu fler kommunmedborgare.

DalaDemokraten - 17 mar 17 kl. 09:30

Yngve Gustafson pratade åldrande i Hedemora – och avslöjade kommande nobelpristagare

400-500 personer lyssnade på Yngve Gustafson när han pratade om åldrande i Hedemora. Huvudbudskap? Att våra kroppar faktiskt åldras, det går inte att vårda en gammal människa på samma sätt som en ung.

Dalarnas tidningar - 17 mar 17 kl. 09:30

Yngve Gustafson pratade åldrande i Hedemora – och avslöjade kommande nobelpristagare

400-500 personer lyssnade på Yngve Gustafson när han pratade om åldrande i Hedemora. Huvudbudskap? Att våra kroppar faktiskt åldras, det går inte att vårda en gammal människa på samma sätt som en ung.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Colt slutar med ökänt vapen

YA - 30 minuter sedan

Tessa Hadley kryper ända in

Tessa Hadley fick ett genombrott med ”Syskonen”, nu kommer uppföljaren. ”Sent på dagen” är en underbart välartikulerad salongsroman som gör recensenten Annika Wall alldeles upprymd..

YA - 1 timme sedan

FN välkomnar Huthi-besked

YA - 1 timme sedan

Sista reaktorn i Harrisburg stängd

Nu är det sant och inte bara sannolikt att den sista reaktorn i kärnkraftverket på Three Mile Island i Pennsylvania, USA, har stängts..

YA - 1 timme sedan

Polarstern på väg mot Arktis

YA - 3 timmar sedan

Fortsatt underskott för socialnämnden - men mindre än befarat

Socialnämndens underskott har minskat något och beräknas nu landa på minus 24 miljoner kronor vid årets slut. – I det stora hela har arbetet med handlingsplanen börjat ge synbarligt goda effekter. Men det finns mycket kvar som ger resultat längre fram, säger Jan Erlandsson (-), socialnämndens ordförande..

YA - 4 timmar sedan

Nykomlingens sköna skräll

YA - 4 timmar sedan

Friidrottskaptenen slutar efter OS

Friidrottens förbundskapten Karin Torneklint slutar när hennes kontrakt går ut nästa år. Det säger hon i en intervju med :.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.