Expressen > Kultur

Saturday, 21 September, 19:12

Expressen - 10 sep 19 kl. 15:22

SVT: Därför har vi pausat boktipsenSVT:s Bengt Strömbro svarar på Daniel Sjölins kritik mot att bokrecensionerna försvinner från ”Go'kväll”..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SVT, Bengt Strömbro, Daniel Sjölins, Go

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SVTDärför har vi , pausat, boktipsen
SVT - 13 sep 19 kl. 18:16

Ingalill Mosander: SVT har underskattat tittarnas läsintresse

Kritiken mot SVT:s Go'kväll har under veckan varit skarp, och många vill ha kvar litteraturbevakningen och boktipsen i programmet. Nu backar SVT och boktipsen återvänder i vår. Men det är oklart om den populära litteraturkritikern Ingalill Mosander får komma tillbaka..

SVT Debatt - 11 sep 13 kl. 11:23

Det luktar populism om SVT:s partiska friskolerapportering

PARTISKHET När SVT rapporterar om friskolor väljs nästan alltid en vinkel som är negativ för friskolorna ? trots att en annan sida finns. Personer som vill stoppa skolornas vinster ställs inte till svars för vad stängda skolor innebär för elever och lärare.

SVT Debatt - 08 jun 13 kl. 06:01

SVT:s bröllopssändning är ren reklam för monarkin

KUNGABRÖLLOP Kungafamiljens informella makt vilar på känslomässiga tillställningar som dagens prinsessbröllop. SVT:s beslut att tv-sända Prinsessan Madeleine och Chris O’Neills vigsel är inte public service ? utan bara ännu en pusselbit i en urspårad kungabevakning där medierna går den omoderna monarkins ärenden.

SVT Debatt - 17 jun 13 kl. 14:43

Självklart av Kungen att reagera på SVT:s felaktigheter

KUNGLIG VREDE Carl XVI Gustaf har följt de avtal som gäller vid renoveringen av Stenhammars slott, och enligt uppgift lagt ut 30 miljoner av privata medel. Att i det läget anklaga Kungen för att ha snuvat skattebetalarna på pengar är så befängt att vem som helst i hans ställe skulle ha sagt ”fy fan”. SVT:s reportage om Kungens renovering är i långa stycken felaktigt och missvisande, skriver Sigfrid Leijonhufvud.

SVT Debatt - 13 feb 14 kl. 16:02

SVT och SR gör humanismen kontroversiell

PUBLIC SERVICE Soran Ismail sätts i karantän från SR efter att ha uttryckt humanistiska värderingar. Min film Godheten visas inte på SVT förrän efter valet för att den – just det, uttrycker humanistiska värderingar.  Public service trappar upp sitt arbete med att sätta folk i karantän.

SVT Debatt - 18 jun 13 kl. 15:58

Ingen utom Leijonhufvud påstår att SVT har fel om Kungen

KUNGENS SLOTT Vi har inte haft fel i sak om Kungen och renoveringen av Stenhammars slott. SVT har konstaterat att staten via fastighetsverket delfinansierat renoveringen av slottet. Varken hovet, Stenhammar godsförvaltning eller Fastighetsverket, har påstått att vi haft några fel.

SVT Debatt - 12 dec 13 kl. 16:21

Därför har vi kommentarsfält på SVT Debatt

Sveriges television vill främja den fria debatten, och har därför valt att ha kommentarsfält efter artiklar på SVT Debatt. Vi vill främja en god samtalston. Därför framgår det tydligt och klart vilka regler och villkor som gäller för alla som vill skriva och tycka hos oss.

SVT - 16 apr 13 kl. 12:11

SVT direktsänder från STCC

Nu kommer tv-publiken att kunna följa årets STCC-tävlingar direkt i SVT:s tv-kanaler och i SVT Play ? det står klart sedan STCC och SVT har skrivit ett tvåårigt avtal där SVT kommer att direktsända tävlingarna i SVT Play, och i någon av huvudkanalerna SVT1 eller SVT2..

SVT Debatt - 17 jan 14 kl. 08:11

Varför utgår SVT och Fittstim ifrån en sårad vit kulturfeminist?

FEMINISM Jag är mer oroad över Public Service vändning de senaste åren än en Belinda Olssons personliga issues med feminismen. Själv har jag slutat hoppas på den vita liberalfeminismen. När den inte sparkar nedåt så osynliggör den människor som faller utanför normen, skriver frilansjournalisten Sara Abdollahi.

SVT Debatt - 17 jan 14 kl. 08:11

Varför utgår SVT från en sårad vit kulturfeminist?

FEMINISM Jag är mer oroad över Public Service vändning de senaste åren än Belinda Olssons personliga issues med feminismen. Själv har jag slutat hoppas på den vita liberalfeminismen. Den både sparkar nedåt och osynliggör människor som faller utanför normen, skriver frilansjournalisten Sara Abdollahi.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 7 timmar sedan

Magnetisk vampyrkärlek efter hyllad skräckroman

”Låt den rätte komma in” har blivit teaterpjäs i Vällingby.Hanna Nordenhök ser en ömsint uppsättning om unga bultande hjärtan och passionens oändliga tid..

Expressen - 12 timmar sedan

Män – det är dags att börja jobba nu!

Vem är det som kommer ihåg födelsedagar och gympapåsar? Nästan aldrig män.Elin Grelsson Almestad läser om känslomässigt arbete och landar i en uppmaning..

Expressen - Igår: 15:55

Inte liberalt att publicera kinesisk propaganda

Dagens Nyheter publicerade i fredagstidningen en helsidesannons om Hongkong från den kinesiska staten.  Hynek Pallas varnar för faran i att ge lögnerna en plattform..

Expressen - Igår: 10:22

Ja – jag tillhör en dum generation

Det rapporteras om ungas minskande läsande och det skrivs om generationer som inte lär sig något i skolan.  Victor Malm hör en förlorad tro på att samhället kan bli bättre. .

Expressen - Igår: 06:30

Hög stämning och högljudda hostningar

Stockholms konserthus öppnar säsongen med uruppförandet av Victoria Borisova Ollas violinkonsert.Gunilla Brodrej försöker minnas det efter Bruckners fyra..

Expressen - Igår: 06:30

Hans mörka visioner skär rakt igenom vår tid

Fyra hundra sidor av drabbande våld, smärta och övergrepp – med få glimtar av hopp få mänskligheten.Ulf Olsson finner en roman som sticker upp över mängden i årets bokhöst..

Expressen - I förrgår: 14:42

Hjälp mig Gunnar Axén, jag har fått parasiter!

Gunnar Axén, styrelseordförande i Allra och före detta riksdagsledamot för (m), anser att undersköterskor som inte gynnas av skattsänkningar är parasiter som lever på andras arbete. ANKAN vet mycket väl hur jobbigt det är att vara full av ohyra..

Expressen - I förrgår: 13:38

Det är inte bara SD som vill bestämma över konsten

Sölvesborgs aversioner mot menskonst har lett till ramaskrin.Therese Bohman påminner om att staten är minst lika klåfingrig..

Expressen - I förrgår: 06:30

Den hunsade mannen kan inte ens skita ordentligt

En storsatsning på Henrik Ibsen leder till frågan: Vems liv ska man leva om man inte lever sitt eget?Daniel Sjölin ser tre av Nordens mest hyllade författare gå loss på hans gestalter..

Expressen - I förrgår: 06:30

Sölvesborgs konstdebatt är en viktig påminnelse

Lars Vilks om Sölvesborg och samtidskonsten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.