SVT > Inrikes

Saturday, 21 September, 07:43

SVT - 10 sep 19 kl. 15:17

Här är Sveriges nya ministrar – Ann Linde (S) utrikesministerStatsminister Stefan Löfven presenterade flera nya ministrar vid riksmötets öppnande i dag, däribland Ann Linde (S) som blir Sveriges nya utrikesminister efter Margot Wallström. Ersättare för Ann Linde blir doldisen Anna Hallberg..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sveriges, Linde, Stefan Löfven, Ann Linde, Margot Wallström, Anna Hallberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är Sveriges nya ministrar, Ann, LindeS , utrikesminister
Skånskan - 10 sep 19 kl. 15:20

Ann Linde ny utrikesminister

Inrikes Statsminister Stefan Löfven utsedde på tisdagen handelsministern Ann Linde till ny utrikesminister. Och i Bryssel nominerade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen tidigare arbetsmarknadsminister Ylva Johansson till hy kommissionär för inrikes- och migrationsfrågor.I dag, tisdag, klockan 14.

Skånskan - 09 sep 19 kl. 11:46

Uppgifter: Ann Linde ny utrikesminister

Enligt källor till SVT är det klart att det är handelsminister Ann Linde som ersätter Margot Wallström som utrikesminister.Det var i en intervju med Dagens Nyheter som utrikesminister Margot Wallström avslöjade att hon lämnar sin post av familjeskäl. Nu uppger källor för SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutsson att det är handelsminister Ann Linde som tar över.

Cornucopia - 10 sep 19 kl. 15:12

Regeringsförklaringen: Nej till Nato borta - Ann Linde ny utrikesminister

I statsminister Stefan Löfven (S) regeringsförklaring vid riksdagens öppnande hade tidigare formulering om att Sverige inte ska gå med i Nato strukits, och istället ska försvarssamarbeten fördjupas och den transatlantiska länken värnas. Ser man redan effekterna av att Margot Wallström avgått som utrikesminister?
Ann Linde (S), ny utrikesminister.

Regeringen - 21 okt 16 kl. 16:42

Ann Linde leder företagsdelegation till Nigeria

EU- och handelsminister Ann Linde besöker Nigeria den 24-27 oktober för att stärka handelsrelationer och förbättra affärsmöjligheter för svenska företag i västra Afrika. Ann Linde kommer att träffa ansvariga ministrar och föra politiska samtal om globala utmaningar av gemensamt intresse..

Regeringen - 12 jul 16 kl. 19:10

EU- och handelsminister Ann Linde i möte med Tysklands och Frankrikes EU-ministrar

Den 11 juli träffade EU- och handelsminister Ann Linde Tysklands och Frankrikes EU-ministrar i Berlin för att diskutera hur dessa medlemsländer tillsammans kan driva en gemensam politik efter att Sveriges närmaste samarbetspartner i EU, Storbritannien har röstat för att lämna EU. För Sverige är det viktigt att hitta nya starka samarbetspartners för att ha möjlighet att vara med och skapa EU:s framtid..

Regeringen - 03 sep 16 kl. 13:05

Ann Linde besöker Haag för att diskutera handelspolitik, inre marknad och EU:s framtid

EU- och handelsminister Ann Linde besöker måndagen den 5 september Haag. Ann Linde träffar utrikesminister Bert Koenders, näringsminsiter Henk Kamp samt handel- och biståndsminister Lillianne Ploumen för att diskutera hur EU:s konkurrenskraft kan stärkas och samarbetet på den inre marknaden fördjupas. Även EU-arbetet i ljuset av Brexit kommer att diskuteras..

SVT - 09 sep 19 kl. 11:34

Källor: Ann Linde blir Sveriges nästa utrikesminister

Sveriges nästa utrikesminister heter Ann Linde. Det uppger källor till SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson..

Expressen - 09 sep 19 kl. 11:36

JUST NU: Ann Linde blir ny utrikesminister

Ann Linde blir ny utrikesminister, erfar SVT.– Hon har lång och gedigen erfarenhet på det utrikespolitiska området och har haft internationella uppdrag för Socialdemokraterna både i Sverige och EU, säger SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson..

DI - 09 sep 19 kl. 11:41

Uppgifter till SVT: Ann Linde ny utrikesminister

Nuvarande utrikeshandelsminister Ann Linde blir Sveriges nästa utrikesminister efter Margot Wallström, enligt….

UNT - 09 sep 19 kl. 12:34

Ann Linde ny utrikesminister erfar SVT

Ann Linde (S) blir enligt uppgifter till SVT Sveriges nästa utrikesminister efter avgående Margot Wallström (S)..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

M: ''En skandal att regeringen inte lyckats få fler poliser''

I bästa fall kan Sverige nå 10 000 fler polisanställda år 2028, enligt en rapport från riksdagens utredningstjänst. Moderaterna är kritiska till att det inte går snabbare.​ – Jag ser det som en skandal att regeringen inte lyckats få fler poliser i dag jämfört med när de tillträdde, säger Johan Forssell, rättspolitisk-talesperson för Moderaterna..

SVT - 11 timmar sedan

Minskat förtroende för flera ministrar

Förtroendet minskar för statsminister Stefan Löfven (S) och flera andra ministrar. Det visar en opinionsmätning från Novus..

SVT - 11 timmar sedan

Efter Facebookinlägget: Ardalan Shekarabi dementerar rykten om partiledarbyte

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) skrev tidigare i veckan ett inlägg på sin Facebooksida där han la stor vikt vid migrationsfrågan. Han menar att den ”extrema segregationen” är ett hot. När justitieminister Morgan Johansson får frågan om Socialdemokraterna ställer sig bakom uttalandet svarar han undvikande.

SVT - 14 timmar sedan

Försvarsexpert: Nytt samarbete sprider riskerna

Att Sverige går med i ytterligare ett försvarssamarbete kan ses som ett sätt att sprida riskerna i en osäkrare värld där Europas länder inte kan räkna med USA på samma sätt som förut. Det säger Jacob Westberg, lektor på Försvarshögskolan..

SVT - 16 timmar sedan

Partiledarnas festresa i Israel ska granskas av åklagare

Ulf Kristersson (M), Ebba Busch Thor (KD) och Nyamko Sabuni (L) har låtit sig bjudas på festfixaren Micael Bindefelds 60-årskalas i Israel. Nu ska resan granskas av särskilda åklagarkammaren..

SVT - 16 timmar sedan

Livmoderhalscancer ökar igen – lika illa som för 50 år sedan i delar av landet 

Ökningen av livmoderhalscancerfall fortsätter, visar färska siffror för 2018. I delar av landet är livmoderhalscancer nu lika vanligt som innan screeningen infördes – för över 50 år sedan. – Vi ser inget tecken på minskning, säger Joakim Dillner, som är ordförande för Nationellt kvalitetsregister för cervixcancerprevention.

SVT - 16 timmar sedan

Uppmaningen: Vaccinera alla kvinnor som tar cellprov mot HPV-virus

Vaccinera alla kvinnor som ska göra cellprov för första gången mot HPV-virus. Det är ett av kraven som företrädare för organisationer mot cancer ställer på Sveriges politiker. – Vi tror inte att regionerna klarar av det här.

SVT - 19 timmar sedan

Klart: Sverige går med i franskt försvarssamarbete

Sverige blir ny medlem i president Emmanuel Macrons exklusiva försvarssamarbete European Intervention Initiative, som bland annat ska kunna användas i samband med terrordåd. – Sammantaget bygger vi mer säkerhet i Europa, säger försvarsminister Peter Hultqvist till SVT Nyheter..

SVT - 20 timmar sedan

Aleksa Lundberg i debatt om regnbågsflaggan: “Intellektuell kollaps”

Beslutet att låta bli att hissa regnbågsflaggan utanför kommunhuset i Sölvesborg har väckt diskussioner över hela landet. Står flaggan för alla människors lika värde eller är den politiskt laddad?.

SVT - 20 timmar sedan

DN svarar: Därför publicerade vi

Dagens nyheter publicerade i dag en annons från den kinesiska regimen angående läget i Hongkong. Texten försäkrade att det läget inte är så allvarligt som det verkar. Peter Wolodarski, ansvarig utgivare för, DN försvarar publiceringen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.