Skånskan > Opinion

Friday, 20 September, 11:42

Skånskan - 10 sep 19 kl. 15:15

Rättsligt råd synar bombmannens psykeMalmö Åklagare ifrågasätter den rättspsykiatriska slutsatsen att mannen som hotade bomba Malmö C inte lider av någon allvarlig psykisk störning, men gjorde det vid gärningstillfället. Nu ska Socialstyrelsens rättsliga råd granska fallet.Den 10 juni i år skedde en stor polisinsats på Malmö C.
En man hade skrikit att han hade en bomb och en pistol i sina väskor och hävdade att han avsåg att döda väktare och andra människor. Väktare försökte lugna ner mannen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Åklagare, Malmö, Socialstyrelsens, Huddinge, Pär Andersson, Mattias Flink, Dalarna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rättsligt, råd, synar, bombmannens, psyke
BT - 03 maj 13 kl. 13:20

Datainspektionen synar Bollebygd

Datainspektionen har beslutat att inleda tillsyn mot Bollebygds kommun för att ta reda på om kommunen använder ett automatiskt tidsregistreringssystem i barnomsorgen på ett sätt som strider mot lagen. Datainspektionen fick, som BT berättat, en anmälan mot Bollebygds kommun av föräldern Andreas Storvik som reagerat på hur tidsregistreringssystemet med så kallade nuddisar används på de två förskolor där systemet just nu testas. Nu har Datainspektionens jurist Katarina Högquist beslutat att tillsyn skall inledas mot kommunen.

SvD - 20 aug 13 kl. 15:20

Gripen i Snowdenaffär slår tillbaka rättsligt

Vill förhindra att polisen synar dokument..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Inbrotten fortsätter – tjuvar tog sig in fyra bilar

BARA Tjuvarna fortsätter att bryta sig in i företagsbilar i Bara.
Natten mot torsdagen drabbade ägare till fyra fordon.Någon gång efter arbetsdagens slut på onsdagen och tidigt på torsdagens morgon har en eller flera okända gärningspersoner krossat fönster till fyra olika företagsbilar parkerade på Värbyvägen i Bara.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bilist påkörd bakifrån

Mossbystrand I torsdags förmiddag blev en bilist påkörd bakifrån på länsväg 101. Mannen som körde fordonet som körde in i kvinnans bil är misstänkt för att inte ha anpassat avståndet till framförvarande fordon. Ingen av förarna skadades enligt polisens uppgifter.

Skånskan - 6 timmar sedan

100 elsparkar tagna

Malmö Ett 100-tal av sammanlagt 1 500 elsparkcyklar som placerats ut i Malmö har forslats bort till kommunens uppsamlingsplats på Jägersro.
Den här veckan har Parkeringsövervakning Malmö inlett en prioriterad insats mot felparkerade elsparkcyklar.Efter mängder av klagomål från uppretade Malmöbor beslutade tekniska nämnden den 3 september att prioritera problemet med elsparkcyklar som är felparkerade.

Skånskan - 6 timmar sedan

Före detta befäl tar över rodret

Skurup Kommunpolis Mikael Svensson är ett nygammalt ansikte i kommunen. Han har jobbat många år som yttre befäl och känner Skurup väl.
Med erfarenhet av att vara närpolischef också så kan han även förebyggande arbete:
– Rollen är som att sätta på sig ett par svinlädershandskar som sitter perfekt.

Skånskan - 6 timmar sedan

Bolaget pudlar – drar tillbaka sitt krav på avgift

ESLÖV Nu tvärvänder IP-Only och uppger att de missnöjda kunderna i Östra strö slipper betala annuleringsavgiften.
Bolaget beklagar också att allt fler kunder anmäler IP-Only till Allmänna reklamationsnämnden.
– Detta är något som vi tar på största allvar, säger Niclas Karnhill som är företagets presschef.

Skånskan - 6 timmar sedan

Ja till minskad broöppning och fler filer

VELLINGE Begränsad broöppning i sommar har varit positivt för trafikflödet. Tekniska nämndens ordförande i Vellinge välkomnar ett tredje körfält på E6 och önskar två vägfiler på båda hållen längs väg 100.– Vi har varit intresserade av ett tredje körfält på E6 länge.

Skånskan - 6 timmar sedan

Anmälningarna haglar in

ESLÖV Fler och fler konsumenter hamnar i tvister med IP-Only. Anmälningarna till Allmänna reklamationsnämnden har skjutit i höjden jämfört med förra året.Missnöjet med IP-Only har ökat om man ska utgå från antalet anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Skånskan - 6 timmar sedan

Tredje körfält på gång

VELLINGE/MALMÖ E6 från Vellinge och norr ut till Malmös trafikplats Petersborg kan få ett tredje körfält.
– Vi är i ett tidigt skede men vi måste förbättra trafikflödet och säkerheten längs sträckan, säger Jenny Åkerholm, Trafikverkets projektledare.Så här görs undersökningen på väg 100:
En lastbil kommer mellan klockan 9 och 15 att stanna till och parkera i närheten av de femtio förutbestämda undersökningspunkter längs mellan trafikplats Kungstorp och Skanör.

Skånskan - 6 timmar sedan

Lekplatsföretag anmäls

lund I somras skadades en 4-årig flicka svårt när hon åkte på en rutschkana i Stadsparken.
Ansvarsfrågan är fortfarande inte utredd, men nu anmäler föräldrarna företaget som tillverkat rutschkanan till Konsumentverket.Föräldrarna lyfter i anmälan fram att de har hittat andra rutschkanor, tillverkade av samma företag, med samma fel.

Skånskan - 6 timmar sedan

Bybor tar strid mot fiberbolaget IP-Only

ÖSTRA STRÖ När IP-Only dröjde långt över två år med att dra fram den utlovade fibern fick flera bybor i Östra Strö nog och ville hoppa av.
Nu kräver bolaget att de ska betala 6 900 kronor för att de ska få lämna avtalet. Pernilla Pettersson och hennes man har dessutom hotats med tvångsanslutning om man inte betalar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.