Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 18 September, 05:37

Affärsvärlden - 10 sep 19 kl. 15:05

Löfven: Avmattningen påverkar svensk ekonomiDen internationella konjunkturen mattas nu av och det påverkar ekonomin här hemma. På arbetsmarknaden ser vi en fortsatt hög sysselsättningsgrad men också rekryteringsproblem, inte minst i välfärden. Det sade statsminister Stefan Löfven i sin regeringsförklaring i riksdagen på tisdagen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Stefan Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Löfven, Avmattningen, påverkarsvensk , ekonomi
SvD - 30 jun 15 kl. 10:08

Löfven: Högervridning verkar vara KD:s modell

KD-ledaren Ebba Busch Thor går i dag ut på SvD Brännpunkt och vill förändra las så att arbetsgivaren ska få undanta fler personer i turordningsreglerna. Statsministern är starkt kritisk. – Högervridningen verkar vara deras modell, säger Stefan Löfven till SvD..

DI - 09 sep 13 kl. 09:43

Kinas ekonomi tar ny fart

En stabil inflation i Kina tyder tillsammans med positiva signaler om läget i industrin på att avmattningen i landets ekonomi har stannat av. Färsk statistik pekar också på att exporten ökade förra månaden..

Nerikes Allehanda - 01 okt 16 kl. 17:49

Hur kan Stefan Löfven vara nöjd?

Det är budgettider i riksdagen och mandatperioden har gått in i sin andra halvlek. Att Sverige befinner sig i högkonjunktur och att de som står nära arbetsmarknaden inte har några större svårigheter att komma i jobb är så klart bra och väntat. Svensk arbetsmarknad är stark – vilket gagnar många.

SmålandsPosten - 04 dec 14 kl. 00:28

Löfven använder den brända jordens taktik

Extra val till riksdagen har inte hållits i Sverige sedan 1958. En regeringschef ska bara ”som sista utväg förordna om extra val”. Nyval bör undvikas eftersom riksdagsval alltid är en jätteapparat som tar stora resurser i anspråk.

Sydsvenskan - 10 dec 14 kl. 20:59

"Hade Löfven velat ha ett samarbete hade han erbjudit något av politiskt intresse för alliansen."

Sveriges vice statsminister Åsa Romson (MP) har lagt till ett nytt verb till den politiska vokabulären. På en presskonferens häromdagen sade hon: “så kan man inte hokus poka om allt hur som helst”. Nej, det gick inte för regeringen att få stöd för sig sin budget i riksdagen och därmed försvann regeringens trovärdighet och dess möjlighet att regera.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 15:50

"Regeringens politik verkar för mig mer handla om makt än om att skapa ett bättre Sverige med tillväxt."

Hur tänkte ni där Sverige?Först väljer ni väljare att sprida era röster så brett att inget av blocken ens är nära egen majoritet, vilket resulterar i att Sverige inte bara förlorar världens bäste finansminister utan även den smartaste, mest välutbildade regering landet har haft de senaste årtiondena.Okej, ni vill ha förändring.

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 15:50

"Regeringens politik verkar för mig mer handla om makt än om att skapa ett bättre Sverige med tillväxt."

Hur tänkte ni där Sverige?Först väljer ni väljare att sprida era röster så brett att inget av blocken ens är nära egen majoritet, vilket resulterar i att Sverige inte bara förlorar världens bäste finansminister utan även den smartaste, mest välutbildade regering landet har haft de senaste årtiondena.Okej, ni vill ha förändring.

BT - 23 okt 14 kl. 13:58

Alliansen har gett Löfven en guldsits

Hej, Stefan Löfven. Du och din finansminister säger ju att det mesta är fel i Sverige och att pengarna är slut. Jag antar att ni haft mycket att göra och inte har hunnit kolla så noga på hur det faktiskt ser ut?

BT - 25 aug 13 kl. 16:06

Löfven: Lägg ned PPM

Det är dags att lägga ner PPM, premiepensionssystemet, sade S-ledaren Stefan Löfven i sitt sommartal i dag, och lovar att S i den så kallade pensionsarbetsgruppen med de borgerliga partierna kommer att arbeta för att PPM ska läggas ned. - PPM har blivit en riktigt dyr flopp där miljarder efter miljarder går till avgifter, säger Löfven.Stefan Löfven säger att S inte vill ha något annat system för att välja inom pensionssystemet, S kommer att arbeta för att fondvalen försvinner helt.

BT - 17 dec 14 kl. 18:24

Löfven avvaktande till EU-jobbpaket

Sverige och många andra EU-länder stödjer förslaget till stort investeringspaket när EU-ledarna samlas till toppmöte. Men det blir strid om språket mot Ryssland.- Vi kommer att ha en tuff position, det är viktigt för oss små länder att folkrätten respekteras, annars är vi på ett sluttande plan, sade statsminister Stefan Löven när han samrådde med riksdagens EU-nämnd inför toppmötet.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 10:54

Bra försäljning för H&M

Försäljningen steg i linje med förväntningarna..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Svenskt näringsliv vill se lägre löneökningar framöver

Ny rapport från arbetsgivarorganisationen pekar på en rad utmaningar Sverige står inför..

Affärsvärlden - 21 timmar sedan

Swedbank erkänner brister

Har inte haft tillräckliga resurser eller kompetens..

Affärsvärlden - Igår: 13:38

Norwegianaktien upp kraftigt

Vid lunchtid har aktien lyft över 6 procent..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

Netflix köper Seinfeldrättigheterna

Betalade mer än 500 miljoner dollar..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

USA och Japan närmar sig varandra

President Donald Trump uppger att USA och Japan i det närmaste är överens om ett nytt handelsavtal..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

Pendlande rörelser på Asiens börser

Tokyo föll först men vände vid lunch..

Affärsvärlden - Igår: 06:30

Honkong inledde nedåt

Detta efter att handlarna reagerat på helgens våldsamma protester i staden..

Affärsvärlden - Igår: 13:50

Rusande oljepris satte press

Stockholmsbörsen backade under den inledande handeln på måndagen..

Affärsvärlden - 13 sep 19 kl. 11:26

Danske: En ding ding ding ding värld

Europaräntorna fortsätter uppåt i fredagens förmiddagshandel. Att de svenska räntorna drogs med upp efter ECB:s räntebesked är helt vansinnigt, enligt Danske Banks Michael Grahn..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.