YLE > Finland

Saturday, 21 September, 03:03

YLE - 10 sep 19 kl. 15:00

Åbos stadsdirektör nöjd med regeringens tågbesked: "Vi är redo att starta förhandlingar"Åbos stadsdirektör Minna Arve är nöjd med regeringens beslut att börja förhandla med kommunerna om snabbare tågtrafik mellan Åbo och Helsingfors..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Minna Arve, Åbo, Helsingfors

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åbos, stadsdirektör, nöjdmed , regeringens, tågbeskedVi är , redo, att starta förhandlingar
BT - 04 nov 14 kl. 17:56

Produkter från bosättare kan märkas

Utrikesminister Margot Wallström tror inte regeringens erkännande av Palestina har försämrat relationerna med Israel. I framtiden kan det också bli aktuellt med märkning av varor från israeliska bosättningar. Margot Wallström (S) ser helst att EU gemensamt skapar ett regelverk för konsumentmärkning av varor som kommer från israeliska bosättningar på ockuperad mark.

YLE - 14 mar 17 kl. 14:34

Helsingfors stadsdirektör i HS: Nu kan vi slopa tanken om ett enda räddningsverk i Nyland

Räddningslagen behöver inte ändras så att Nyland får ett enda räddningsverk i stället för dagens fyra. Det bedömer Helsingfors stadsdirektör Jussi Pajunen efter HFD:s beslut som gäller ambulansverksamheten i Västnyland. Högsta förvaltningsdomstolen HFD raserar grunden för varför det skulle behövas bara ett enda räddningsverk i Nyland, säger Jussi Pajunen till tidningen Helsingin Sanomat.

YLE - 26 feb 15 kl. 06:10

Stadsdirektör: Regeringen har svikit Helsingfors

Anni Sinnemäki (Gröna) som är biträdande stadsdirektör med ansvar för stadsplanering i Helsingfors säger att osäkerheten kring Centrumslingan försvårar stadsplaneringen. Hon trodde att staden kunde lita på regeringens löften. - Jag är besviken.

YLE - 29 mar 17 kl. 05:15

Närpes stadsdirektör välkomnar motion om sammanslagning

I Kaskö vill en knapp majoritet av fullmäktige utreda en sammanslagning med Närpes. Hans-Erik Lindqvist, stadsdirektör i Närpes, välkomnar motionen och är i grunden positiv till en sammanslagning. På fullmäktigemötet i Kaskö på måndag kväll lämnades det in en motion om att man bör utreda en sammanslagning mellan Kaskö och Närpes.

BT - 05 jun 14 kl. 11:34

Kritik mot nybyggen i bosättningar

USA motsätter sig det israeliska beslutet att bygga 1 500 nya bostäder på ockuperad mark som ett svar på den nya palestinska regeringen. Men kritiken kommer också inifrån den israeliska ledningen. Justitieminister Tzipi Livni kritiserar premiärminister Benjamin Netanyahu och säger att beslutet kommer att innebära att det blir ännu svårare att samla motstånd mot Hamas.

Kristianstadsbladet - 05 jun 14 kl. 11:34

Kritik mot nybyggen i bosättningar

USA motsätter sig det israeliska beslutet att bygga 1 500 nya bostäder på ockuperad mark som ett svar på den nya palestinska regeringen. Men kritiken kommer också inifrån den israeliska ledningen.
Justitieminister Tzipi Livni kritiserar premiärminister Benjamin Netanyahu och säger att beslutet kommer att innebära att det blir ännu svårare att samla motstånd mot Hamas.

Helsingborgs Dagblad - 04 nov 14 kl. 17:58

Produkter från bosättare kan märkas

Utrikesminister Margot Wallström tror inte regeringens erkännande av Palestina har försämrat relationerna med Israel. I framtiden kan det också bli aktuellt med märkning av varor från israeliska bosättningar..

SvD - 04 nov 14 kl. 17:56

Produkter från bosättare kan märkas

Utrikesminister Margot Wallström tror inte regeringens erkännande av Palestina har försämrat relationerna med Israel. I framtiden kan det också bli aktuellt med märkning av varor från israeliska bosättningar..

SVT - 04 nov 14 kl. 18:16

Produkter från bosättare kan märkas

Utrikesminister Margot Wallström tror inte regeringens erkännande av Palestina har försämrat relationerna med Israel. I framtiden kan det också bli aktuellt med märkning av varor från israeliska bosättningar..

Regeringen - 04 feb 16 kl. 14:30

Frågor och svar om lagen om mottagande av vissa nyanlända för bosättning

För att förbättra nyanländas etablering på arbetsmarknaden och i samhällslivet föreslog regeringen i november 2015 en ny lag som innebär att alla kommuner ska bli skyldiga att efter anvisning ta emot nyanlända för bosättning. Den 27 januari röstade riksdagen ja till regeringens förslag. Den 4 februari beslutade regeringen flera förordningar som närmare reglerar hur den nya ordningen med anvisningar till kommuner är avsedd att fungera.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Tjäreborgs moderbolag Thomas Cook på konkursens brant – förhandlar om tilläggsfinansiering

Bolaget har tampats med ekonomiska svårigheter redan länge, och förhandlar nu om en nödfinansiering om 220 miljoner euro med huvudägarna..

YLE - 9 timmar sedan

Raseborg tackar nej till kalhyggesfritt skogsbruk - “Den praktiska insynen saknas hos dem som talar för det”

Tekniska nämnden i Raseborg har beslutat att inte förorda förbud mot kalhyggen. Raseborgs skogsbruksingenjör säger att tillväxten större i traditionellt skötta skogar..

YLE - 13 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning – så fördelades rösterna

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. EU-kommissionären Katainen valdes på fredagen av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 13 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 10 timmar sedan

Arbete utan lön eller grundläggande rättigheter - det här är vardag för många personer med intellektuell funktionsnedsättning

Många personer med intellektuell funktionsnedsättning jobbar för en minimal eller rentav utan ersättning. Det här eftersom jobbet räknas som social verksamhet. På FDUV vill man se en förändring..

YLE - 11 timmar sedan

Beväringar ska tränas med internationellt förbjudna kemiska vapen som senapsgas och sarin – "Som armén tränar, strider den"

Hittills har Finland endast övat skarpt med kemiska vapen utomlands, men från och med nästa år kommer beväringar vid Björneborgs brigad i Säkylä att hantera riktig senapsgas och sarin..

YLE - 11 timmar sedan

För ett år sedan utfördes en spektakulär myndighetsräd mot ryskägda villor i den åboländska skärgården – det var början på slutet för mytomspunna Airiston Helmi

Då dagen gryr i Åboland lördagen den 22 september 2018 blåser det fortfarande kraftigt ute i skärgården. I många hem inleds morgonen med att inspektera stormskadorna från natten innan. Samma morgon genomför en 400 man stark insatsstyrka sammansatt av olika myndigheter en spektakulär räd mot flera fastigheter i skärgården..

YLE - 12 timmar sedan

Rapport: Spola det gamla skolnätet i Raseborg - tänk i nya banor och bygg moderna servicecentrum i stället

En pinfärsk konsultrapport lovar enorma besparingar om Raseborg vågar tänka om. Staden borde slopa sitt föråldrade och överdimensionerade servicenät med många och gamla stora skolhus..

YLE - 13 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman i tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 12 timmar sedan

Forskare: Greenwashing och råvaror bakom Googles investering - hallen i Fredrikshamn är en fabrik med väldigt få anställda

Google investerar i Fredrikshamn på grund av tillgången på kylvatten, konstaterar forskaren Julia Velkova som har specialiserat sig på datahallar. Logistik och tillgången på energi är viktig, men allra viktigast är att kunna kyla ner servrarna. Finland är en råvaruleverantör för Google, anser hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.