Sydsvenskan > Utrikes

Sunday, 15 September, 09:35

Sydsvenskan - 10 sep 19 kl. 15:06

Ann Linde ”ingen lättviktare”Med Ann Linde får Sverige en utrikesminister med stor politisk erfarenhet, både som statsråd och från internationella uppdrag, anser socialdemokraten och statsvetaren Ulf Bjereld. Även Moderaterna välkomnar valet av Linde – men efterfrågar "mindre socia.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Linde, Ann Linde, Sverige, Ulf Bjereld, Moderaterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ann, Lindeingen , lättviktare
Helsingborgs Dagblad - 10 sep 19 kl. 15:06

Ann Linde ”ingen lättviktare”

Ann Linde kommer att bära vidare Margot Wallströms feministiska utrikespolitik – och att hon saknar Wallströms kändisstatus kan göra både ont och gott, anser Annika Bergman Rosamond, genusforskare och statsvetare vid Lunds universitet. Ann Linde blir Sv.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Programledare som är nyfiken på det mesta

Nu fyller Sofia Rågenklint, Rydebäck, 45 år..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Över 40 kroppar identifierade i brunn i Mexiko

Kvarlevorna från 44 människor som hittades i en brunn i delstaten Jalisco i Mexiko har identifierats, skriver BBC. Kropparna, som låg nedpackade i över hundra svarta sopsäckar, upptäcktes tidigare i september efter att boende i närheten börjat klaga på.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Katia Wagners extrason gick med i IS: ”Man behöver hjälp utifrån”

Katia Wagner har skrivit en bok om när killen hon älskade åkte till Syrien..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ovanligt blixtfyllt år i Sverige

Sverige har hittills i år fått smaka på ovanligt mycket blixt och dunder. Enligt statistik från SMHI, som TV4 Nyheterna tagit del av, har det fram till i september i år registrerats mer än 210 000 blixturladdningar. Det kan jämföras med 2018 då 177 196.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Kim Kardashian drabbad av kronisk sjukdom

Kim Kardashian-West har diagnosticerats med den kroniska autoimmuna sjukdomen systemisk lupus erythematosus (SLE). SLE är en reumatisk sjukdom som bland annat innebär att immunförsvaret angriper den egna kroppen. Oftast är det lederna, huden, blodet och.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Expert om oljeattackerna: Kan snabbt spåra ur

Höjda oljepriser, en eskalerande situation och Ryssland som en joker i leken. Mellanösternexperten Jean-François Seznec ser stora risker efter attackerna mot de saudiska oljeanläggningarna. Jean-François Seznec är verksam vid bland annat den amerikanska.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Slå upp dörrarna, det är söndag.

God service till Systembolagets kunder är ett rörligt mål..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Brittiska risker påminner om vad EU ger.

Storbritanniens val av kurs liknar självskadebeteende..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Risk för höjda oljepriser

Drönarattacken mot oljeanläggningarna i Abqaiq och i Khurais i Saudiarabien kan påverka oljepriserna. – Abqaiq är kanske den viktigaste anläggningen i världen när det gäller oljetillförseln, säger Jason Bordoff, som leder Centret för global energipoliti.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Saudi bekräftar produktionsstopp efter attack

Saudiarabien bekräftar att man tillfälligt stoppar produktionen vid de två oljeanläggningarna som tillhör Saudi Aramco. De båda anläggningarna attackerades med drönare på lördagsmorgonen lokal tid, i en attack som Huthirebellerna i Jemen har tagit på si.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.