Realtid > Ekonomi

Monday, 16 September, 00:51

Realtid - 10 sep 19 kl. 15:00

”Lättare förutse klimatkriser än finanskriser”Det är lättare för finansbranschen att ta höjd för klimatkrisen än andra kriser enligt Erik Thedéen på Finansinspektionen. Swedbanks ordförande Göran Persson är positiv – enligt honom står vi inför biologins århundrade..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Erik Thedéen, Finansinspektionen, Göran Persson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lättare, förutse, klimatkriser, än, finanskriser
Affärsvärlden - 08 nov 18 kl. 09:54

Skanskas vd: "Lättare att förutse framtiden"

De två stora projekt som byggkoncernen Skanska tagit nedskrivningar i har kommit halvvägs varpå det är "lättare att förutse resterande kostnader" i dessa projekt..

SvD - 25 aug 16 kl. 18:34

Forskare: Möjligt förutse jordbävningar i framtiden

I framtiden kan det bli lättare att förutspå exakt var en allvarlig jordbävning kommer att ske och när, enligt forskarna. – Med fler mätstationer kan man titta på väldigt små jordskalv och rama in specifika områden, säger seismologen Reynir Bödvarsson. Det går även att förstärka gamla hus för att bättre klara stora skalv..

Supermiljöbloggen - 28 sep 18 kl. 15:39

Rachel Carson – miljörörelsens skapelseberättare

Hon kom in i den svenska miljörörelsen som en storm på 60-talet, men hon är fortfarande högt aktuell. Inte främst för hennes vetenskap, utan för hennes författarskap. ”Över allt större områden i Förenta staterna kommer våren numera utan att dess ankomst förkunnas av fåglarnas återkomst, och de tidiga morgnar som en gång var fulla av fågelsång är nu underligt tysta.

BT - 10 jul 12 kl. 16:44

Kritik mot SMHI efter regnkaos

Boende i Mariannelundstrakten togs på sängen av de kraftiga skyfallen i lördags kväll. Många var missnöjda med att SMHI inte varnade tidigare.
Kommunalrådet Lars Rosander (C) i Hultsfred har hört kritiken och säger att om man får en förvarning så kan man förbereda sig med till exempel skyddsvallar.

BT - 10 jul 12 kl. 20:25

Missnöje med SMHI:s rapportering

SMHI får hård kritik från boende i översvämningsområdena ? och från vd:n för Astrid Lindgrens värld. Boende i Mariannelundstrakten är missnöjda med att SMHI inte varnade tidigare för de kraftiga skyfall som kom i lördags.

HBL - 30 mar 15 kl. 02:40

Nollavtal – en möjlighet och en fälla

Arbetsavtal utan ett exakt antal arbetstimmar i veckan är livsviktiga för arbetsgivarna. Det handlar om den mångomtalade flexibiliteten. Fackförbunden anser att de här avtalen i många fall är oetiska och måste förbjudas.

YLE - 10 dec 14 kl. 04:55

Framtiden viktigare i politiken

Åk slalom mellan problemen. Dysterkvist är inget framtidskoncept. Det kunde vara några recept för Finland att klara vägen till framtiden.

Dagensanalys.se - 30 aug 17 kl. 14:05

E-post är en otroligt effektiv kanal för att sälja sina produkter och tjänster

Ny undersökning visar: Vi vill få köperbjudanden via mail, men har högre krav på innehållet E-post är en fortsatt effektiv kanal för att nå konsumenter. Hela 63 procent anser att mail är det bästa sättet att bli kontaktad på av företag. Samtidigt har antalet öppnade mail med reklam sjunkit med 25 procent sedan förra året.

Dagensanalys.se - 30 aug 17 kl. 16:00

Vi vill få köperbjudanden via mail, men har högre krav på innehållet

E-post är en fortsatt effektiv kanal för att nå konsumenter. Hela 63 procent anser att mail är det bästa sättet att bli kontaktad på av företag. Samtidigt har antalet öppnade mail med reklam sjunkit med 25 procent sedan förra året.

BT - 14 jul 12 kl. 08:01

Boka inte semester efter prognosen

Många planerar sina semesterdagar efter vädersajternas femdygnsprognoser. Men prognosernas träffsäkerhet är inte alltid den bästa. Det visar en undersökning som BT har gjort.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 16 timmar sedan

”Jag har fått mer stöttning än skit”

Sandra Bourbon, som driver aktieportföljen Framtidsfeministen med en avkastning på 85 procent sedan start, siktar på att bli ekonomiskt fri när hon fyllt 40 år. För Realtid berättar hon om framgångssagan och om bankmannen som först hånade henne – och därefter bad om råd..

Realtid - Igår: 08:00

Ursäkten som bekräftar ängsliga Sverige

Får vi verkligen de bästa politikerna om de som någon gång för 20 år sedan betalt en barnvakt kontant riskerar att sållas bort? Det frågar sig Realtids chefredaktör Johan Såthe..

Realtid - Igår: 07:25

Bolån intresserar inom finans

I Realtids lista över veckans tio mest lästa artiklar dominerar en debattartikel om bolån. Danske Banks sparekonom Maria Landeborn väcker också läsglädje och många ville ta del av nyheter om en skjuten advokat..

Realtid - I förrgår: 17:00

”Pengar är billigt och alternativen är få”

Börserna i Stockholm och USA har i veckan gynnats av ECB-stimulanser och positiva nyheter om handelskriget. Det bredare indexet är nära högsta nivån någonsin..

Realtid - I förrgår: 16:45

Bright värvar fastighetsexpert från Mannheimer

Bright Advokat rekryterar fastighetsexpert från advokatjätten Mannheimer Swartling..

Realtid - I förrgår: 15:00

Verkligheten som bonde tuffare än i Pastor Perssons mässa

Pastor Persson målade upp en bild av guld och gröna skogar under sitt tal på Finansdagen. Realtids krönikör Per Lindvall berättar om verkligheten på blötmyren..

Realtid - I förrgår: 14:45

EQT:s erbjudande redan övertecknat

Riskkapitalbolaget EQT.s erbjudande inför börsnoteringen den 24 september har redan övertecknats, enligt källor till Reuters..

Realtid - I förrgår: 14:10

Londonbörsen avvisar bud från Hongkongbörsen

Londonbörsen avvisar budet på 354 miljarder kronor från Hongkongbörsen..

Realtid - I förrgår: 13:24

Eva Nordmark lämnar Folksam Saks styrelse

Den 10 september utsågs Eva Nordmark till ny arbetsmarknadsminister. Nu lämnar hon Folksam Saks styrelse..

Realtid - I förrgår: 13:00

Så stor är kostnaden för EQT:s emission

Rådgivarna samt vissa av EQT:s medarbetare får ta del av pengarna som EQT avsatt som kostnader vid emissionen. Samtidigt har en stor omstrukturering inför noteringen kostat pengar hos riskkapitaljätten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.