YLE > Finland

Monday, 16 September, 08:07

YLE - 10 sep 19 kl. 14:27

Jutta Urpilainen: Mycket motiverande att få vara med i von Leyens team - vi ska jobba med migrationsfrågans grundorsakerVi ska nu fokusera på grundorsaken till att migrationsfrågan är så svår och vi ska arbeta med att förbättra läget i ursprungsländerna, säger riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) som föreslås bli kommissionär för internationella partnerskap i den nya EU-kommissionen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Urpilainen, Leyens, Jutta Urpilainen, SDP, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jutta, UrpilainenMycket , motiverandeatt , vara med i , von Leyens team vi ska jobba med migrationsfrågans grundorsaker
YLE - 10 sep 19 kl. 14:27

Jutta Urpilainen: Mycket motiverande att få jobba i Ursula von Leyens team - min portfölj utmanande

"Vi ska nu fokusera på grundorsaken till att migrationsfrågan är så svår och vi ska arbeta med att förbättra läget i ursprungsländerna", säger riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) som föreslås bli kommissionär för internationella partnerskap i den nya EU-kommissionen..

YLE - 10 sep 19 kl. 14:27

Jutta Urpilainen: Mycket motiverande att få vara med i von der Leyens team - vi ska jobba med migrationsfrågans grundorsaker

Vi ska nu fokusera på grundorsaken till att migrationsfrågan är så svår och vi ska arbeta med att förbättra läget i ursprungsländerna, säger riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) som föreslås bli kommissionär för internationella partnerskap i den nya EU-kommissionen..

YLE - 21 jun 16 kl. 10:47

Jutta Urpilainen SDP:s presidentkandidat?

Socialdemokraternas förra ordförande Jutta Urpilainen överväger att kandidera i presidentvalet för SDP. Tidigare under året föreslog socialdemokraternas ungdomsförbund att Urpilainen är partiets kandidat. I en intervju i partiorganet Demokraatti gläder sig Urpilainen åt att förslaget kom just från ungdomsförbundet.

YLE - 19 jan 15 kl. 15:13

Jutta Urpilainen ny fullmäktigeordförande i Karleby

För första gången någonsin ser Karleby ut att få en kvinna som ordförande i fullmäktige. Riksdagsledamot Jutta Urpilainen (SDP) tar med all sannolikhet över posten efter Stefan Anderson (SFP). Socialdemokraterna i Karleby för fram Jutta Urpilainen som sitt alternativ för ordförandeposten de närmsta två åren.

YLE - 27 apr 15 kl. 17:09

Rinne: Jutta Urpilainen försöker ta tillbaka ordförandeposten

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne misstänker att den tidigare partiordföranden Jutta Urpilainen försöker ta tillbaka ordförandeposten. Rinne diskuterade frågan i fredags med sin socialdemokratiska ministerkollega från Slovakien, Peter Kazimir, inför eurogruppens möte. Yles finska nyheter snappade upp diskussionen, där Rinne berättar för Peter Kazimir att Urpilainen har inlett en kampanj för att återta ordförandeposten.

YLE - 24 mar 16 kl. 08:08

Jutta Urpilainen har blivit mamma

Socialdemokraternas riksdagsledamot Jutta Urpilainen har adopterat en son och lägger riksdagsarbetet på is under ett år. Urpilainen säger i ett meddelande på sin webbsida att hon och hennes partner Juha Mustonen adopterat en pojke på drygt ett år från Colombia. På Twitter skriver Urpilainen att familjen nu är tre.

YLE - 23 feb 17 kl. 06:14

Jutta Urpilainen vill inte bli presidentkandidat - familjen på första plats

Riksdagsledamot Jutta Urpilainen vill inte bli SDP:s presidentkandidat. I en kolumn i partiorganet Demokraatti motiverar Urpilainen sitt beslut med familjeskäl. Hon säger att hon vill fortsätta i riksdagen, men att hon vill ägna sin fritid åt sin familj.

HBL - 01 feb 14 kl. 18:19

Antti Rinne utmanar Jutta Urpilainen

Fackförbundet Pros ordförande Antti Rinne ställer som väntat upp i Socialdemokraternas ordförandekamp. Rinne gav beskedet då han intervjuades i Yle-programmet Morgonettan på lördagsmorgonen. Strax efteråt var det en lättad fackledare som anlände till Pros kontor.

YLE - 26 jan 15 kl. 19:30

Jutta Urpilainen ny ordförande i Karleby

Riksdagsledamot Jutta Urpilainen, SDP, valdes på måndagen till ny fullmäktigeordförande i Karleby. Det är socialdemokraternas tur att ta över klubban efter att SFP och Stefan Anderson haft den i två år. Jutta Urpilainen den första kvinnliga fullmäktigeordföranden i Karleby.

YLE - 22 okt 12 kl. 09:31

Jutta Urpilainen (SDP) turnerar i Österbotten

Vasa och Nykarleby får i dag besök av finansminister och socialdemokraternas ordförande Jutta Urpilainen.
På förmiddagen träffar Urpilainen studerande och Vasabor på Vasa universitet. På eftermiddagen besöker hon Mirka i Nykarleby och träffar också Nykarlebybor i centrum.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Allt färre finländska barn döps

Att döpa sina barn är inte längre en självklarhet ens för dem som hör till kyrkan..

YLE - 1 timme sedan

Rapport avslöjar: Vattenläckage i flera sjukhus i Esbo och i Helsingfors i somras – vatten läckte in i operationssal medan operation pågick

Under sommaren 2019 skedde flera vattenläckage i sjukhus i huvudstadsregionen. Vatten läckte in i en operationssal i Tölö sjukhus mitt under pågående operation och ett söndrigt rör stängde av luftkonditioneringens avkylning i Tornsjukhuset när det var 30 grader utomhus. Det här framkommer i en rapport till styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, HUS..

YLE - 2 timmar sedan

Axxells närvårdarutbildning startade i Åbo - ska råda bot på arbetsmarknadens närvårdarbrist

För en dryg månad sedan startade Axxells efterlängtade närvårdarutbildning i Åbo. Starten, däremot, har varit lite trög..

YLE - 2 timmar sedan

Raseborg blir bättre på att informera om problem med inneluften - invånarna ska kunna följa med allt arbete som görs

Raseborgs stad måste bli bättre på att informera om de åtgärder som gjorts för att inneluften ska förbättras i de lokaler som drabbats..

YLE - 2 timmar sedan

Åbo stad positiva till ett svenskspråkigt social- och hälsovårdscentrum vid Åbolands sjukhus

Åbo stad ställer sig positivt till ett förslag om att Åbolands sjukhus i framtiden också skulle erbjuda basvård på svenska. Initiativet har presenterats av Göran Honga, som är tf direktör för sjukvårdsdistriktet..

YLE - 3 timmar sedan

Vad är landsbygden värd för en nyutexaminerad läkare?

Det är många som flyttar till Helsingfors för att inleda sina läkarstudier, men varför få återvänder till sina tidigare hemstäder för att utöva professionen är inte självklart..

YLE - 3 timmar sedan

Hur gravida dricker är fortfarande en vit fläck i finländsk alkoholforskning

Det går att plocka fram grafer om hur mycket det dricks och vad som dricks i varje region i vårt land, men det existerar inte en kartläggning över hur gravida kvinnor dricker. När barnen växer upp kan de ha livslånga hjärnskador, men de får aldrig en diagnos på grund av att drickande mammor är ett sådant tabu..

YLE - 21 timmar sedan

Postens problem med datatrafiken är över - felet berodde på en störning hos dataleveratören

Posten hade problem med datatrafiken i dag vilket påverkade kundservicen och skjöt upp utdelningen av tidningar, berättar Posten. Problemen berodde på en störning hos dataleverantören Tieto som uppkom i samband med en systemuppdatering..

YLE - 17 timmar sedan

Raseborg äger tusentals hektar skog - jämför plus och minus med att övergå till kalhyggesfritt

Med kalhyggesfritt skogsbruk binder skogarna bättre kol och miljön blir också trevligare att röra sig i. Det blir också billigare än att kalhugga. Miljöinspektör Aapo Ahola listar flera fördelar med att frångå kalhygge, men även några nackdelar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.