Nyteknik > Teknik

Saturday, 21 September, 02:28

Nyteknik - 10 sep 19 kl. 14:30

Nu ska diabetesmedicin testas mot åldrandeDen här studien är annorlunda. Den ska testa ett läkemedel – mot åldrande. Och nu har den till slut säkrat finansiering..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu ska diabetesmedicin, testasmot , åldrande
Västerbottens Folkblad - 27 jun 16 kl. 17:15

Medicin mot åldrande ska testas på människor

Nu ska medicinen Nikotinamid Mononukleotid (NMN) testas på människor för första gången. Testerna av tio frivilliga inleds nästa månad vid Keio-universitetet i Japan i samarbete med amerikanska Washington University i St Louis skriver Veckans Affärer. Medicinen har tidigare testats på möss och har dokumenterat saktat ner hur en stigande ålder påverkar vår ämnesomsättning, syn och kroppens […].

Norrtelje Tidning - 02 aug 17 kl. 04:00

Ökad trygghet för äldre – världsledande teknik testas på Yxlan

Hur ska man använda den digitala tekniken inom vård och omsorg? Ett innovativt system med rörelsedetektorer testas hemma hos Ingmar Wallén på Yxlan och det är bara början. Drönare som levererar färdig mat, robotar som diskar och hänger tvätten.

YLE - 27 okt 16 kl. 20:46

Debatt i riksdagen om sänkt ersättning för diabetesmedicin

Oppositionen grillade under riksdagens frågetimme regeringen om planerna på att sänka ersättningen för diabetesmedicin. Socialdemokratiska ledamoten Anneli Kiljunen konstaterade att den fulla ersättningen för medicin för diabetes typ två sänks till 65 procent och det förorsakar patienterna en tilläggsutgift på upp till 500 euro per år. Kiljunen tror inte på några inbesparingar.

NT - 27 feb 12 kl. 09:18

Diabetesmedicin skydd mot hjärtsjukdom

Vanlig diabetesmedicin kan ha skyddande effekter på hjärtat..

Kristianstadsbladet - 14 okt 14 kl. 11:00

Ljus kan aktivera diabetesmedicin

Blått LED-ljus - som vann årets Nobelpris i kemi - kan användas för att förbättra behandlingen av åldersdiabetes. När man lyser på huden utsöndrar kroppen mer insulin.
Det är tyska och brittiska forskare som har visat att det går att ändra formen på en existerande diabetesmedicin, sulfonylurea, så att den går från en inaktiv till en aktiv form, och att detta resulterar i att mänskliga bukspottkörtel-celler utsöndrar mer insulin.

BT - 14 okt 14 kl. 11:00

Ljus kan aktivera diabetesmedicin

Blått LED-ljus - som vann årets Nobelpris i kemi - kan användas för att förbättra behandlingen av åldersdiabetes. När man lyser på huden utsöndrar kroppen mer insulin. Det är tyska och brittiska forskare som har visat att det går att ändra formen på en existerande diabetesmedicin, sulfonylurea, så att den går från en inaktiv till en aktiv form, och att detta resulterar i att mänskliga bukspottkörtel-celler utsöndrar mer insulin.

SvD - 31 jan 17 kl. 04:03

Kartellmisstanke om diabetesmedicin

Tre av de största tillverkarna av diabetesmedicin, däribland danska läkemedelskoncernen Novo Nordisk, anklagas för att ha gått ihop för att tjäna mer pengar. Företagen har nu stämts av tolv patienter i USA..

Sydsvenskan - 31 jan 17 kl. 04:03

Kartellmisstanke om diabetesmedicin

Tre av de största tillverkarna av diabetesmedicin, däribland danska läkemedelskoncernen Novo Nordisk, anklagas för att ha gått ihop för att tjäna mer pengar. Företagen har nu stämts av tolv patienter i USA. Priserna på medicin från bolagen har, enligt.

Blekinge Läns tidning - 31 jan 17 kl. 04:03

Kartellmisstanke om diabetesmedicin

Tre av de största tillverkarna av diabetesmedicin, däribland danska läkemedelskoncernen Novo Nordisk, anklagas för att ha gått ihop för att tjäna mer pengar. Företagen har nu stämts av tolv patienter i USA.(TT).

Kristianstadsbladet - 31 jan 17 kl. 04:03

Kartellmisstanke om diabetesmedicin

Tre av de största tillverkarna av diabetesmedicin, däribland danska läkemedelskoncernen Novo Nordisk, anklagas för att ha gått ihop för att tjäna mer pengar. Företagen har nu stämts av tolv patienter i USA.(TT).

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 11 timmar sedan

Volvochefen: Självkörande bilar mer utmanande än vi trodde

Autonoma bilar kommer, men tekniken är inte riktigt där än. Volvochefen Håkan Samuelsson avslöjar i en intervju att bolaget har underskattat hur svårt det är att få till självkörande fordon..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Svenska Ctek: "Ska bli ledande på laddning av elfordon"

Efter köpet av Chargestorm öppnar Ctek ett forsknings- och utvecklingscenter i Norrköping. Med den nya anläggningen ska bolaget bli ledande inom laddning av hybrid- och elbilar.    .

Nyteknik - 13 timmar sedan

Google storsatsar på svensk vindkraft

Internetjätten Google storsatsar på vindkraftsanläggningar i Örnsköldsvik och Ragunda..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Bugatti släpper elbil för barn – till ”fyndpris”

En ny Bugatti för "endast" 300 000 kr. Under sitt 110-årsjubileum släppte lyxbilsmärket en eldriven variant av Type II avsedd för barn. Blir du sugen?

Nyteknik - 14 timmar sedan

Daimler slutar utveckla förbränningsmotorer

En era kan snart vara förbi, snabbare än väntat. Nu meddelar även fordonstillverkaren Daimler att de slutar utveckla förbränningsmotorer för att fokusera på elektriska drivlinor..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Google köper 1,6 GW förnybar el

It-jätten Google har tecknat nya avtal om köp av totalt 1,6 GW förnybar el. ”Vårt största köp av förnybar energi någonsin”, säger bolaget..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Världens största havsvindpark byggs i Nordsjön

Norska Equinor ska tillsammans med flera andra storföretag bygga världens hittills största vindkraftpark till havs..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Uppgifter: Jordartsmetaller återvinns inte

Trots att brytningen av sällsynta jordartsmetaller på en del håll i världen innebär stora miljöproblem återvinns och återanvänds i princip inget alls av metallerna, enligt en granskning av Ekot i Sveriges Radio..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Massiva neutronstjärnan kan lära forskarna om det okända

Neutronstjärnans diameter är bara 24 kilometer, men massan är mer än dubbelt så stor som vår sol. Det innebär att den balanserar på gränsen till att krossa sig själv till ett svart hål..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Delmontage effektiviserar tillverkningsindustrin

I en allt mer komplex industrimiljö och med hård konkurrens måste varje tillverkningssteg optimeras och ifrågasättas. Bristen på tid är idag en trång sektor för många företag och något som kan stå i vägen för vidare expansion..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.