Nyteknik > Teknik

Sunday, 15 September, 15:29

Nyteknik - 10 sep 19 kl. 14:45

”Debatten om snabba tåg måste bli teknikneutral”DEBATT. Motståndarna mot magnettåg som finns inom den befintliga järnvägssektorn ska inte tillåtas ta över diskussionen om framtidens transporter, skriver Ingenjören Ole Rasmussen..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Debatt, Ingenjören Ole Rasmussen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debattenom , snabba, tågmåste bli , teknikneutral
Supermiljöbloggen - 30 mar 15 kl. 08:52

Nils Hannerz, IKEM: ”Gynna den produktion som är mest klimateffektiv”

Det största problemet i klimatpolitiken är inte otydlighet – utan att den fokuserar fel. När ska Naturskyddsföreningen inse det uppenbara? David Kihlberg kritiserar regeringen kring otydligheter i klimatpolitiken (SMB 24/3).

Supermiljöbloggen - 29 mar 16 kl. 12:01

C-studenter: Svensk kärnkraft har fortfarande en viktig roll att fylla i Europa och världen

Svenska Dagbladet publicerar idag ett debattinlägg från C-studenterna med titeln "Kärnkraften behövs för klimatets skull" i vilken C-studenterna tar ställning för att bevara den svenska kärnkraften. Här på Supermiljöbloggen publicerar vi Centerstudenternas mer utförliga inlägg i ämnet.  Klimatavtalet i Paris var förmodligen 2010-talets största miljöpolitiska framgång.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 8 timmar sedan

Hur länge dröjer svaret från Mars?

Att kunna göra rimlighetsuppskattningar är viktigt för ingenjörer. Men hur är det med att räkna rymdtid, eller lösa receptrebusar?.

Nyteknik - Igår: 07:00

”Det här retar mig till vanvett”

Det finns två miljöskadliga beteenden som jag retar mig enormt på: att slänga fimpar lite varstans och att låta bilen gå på tomgång. Men har jag rätt?.

Nyteknik - Igår: 07:00

Kraschad fredsplan – vad hände med Dag Hammarskjöld?

Den 18 september 1961 omkom FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjöld och ytterligare 15 personer i en flygplanskrasch. Än i dag undrar många om det var en olycka eller ett attentat..

Nyteknik - Igår: 16:46

Ford återkallar 360 000 bilar

Den amerikanska biltillverkaren Ford Motor återkallar nästan 360 000 så kallade stadsjeepar av märket Ford Explorer till följd av skarpa kanter runt framsätena..

Nyteknik - Igår: 16:36

Stockholm ska forsla bort elsparkcyklar – mot avgift

Stockholms stad ska börja forsla bort elsparkcyklar som parkerats trafikfarligt eller hindrande. Uthyrningsbolagen får sedan lösa ut elsparkcyklarna mot en avgift som ska täcka kostnaderna för stadens hantering..

Nyteknik - Igår: 16:24

Julian Assange kvar i brittiskt fängelse

Wikileaks-grundaren Julian Assange hålls kvar i brittiskt fängelse även efter det att han avtjänat nuvarande straff. Domstolen Westminster Magistrate's Court i London anser att risken är för stor att flyr, då han kan komma att överlämnas till USA..

Nyteknik - I förrgår: 14:06

Läckta uppgifter hos Telenor kan ha använts av konkurrent

Läckta uppgifter om flera av Telenors kunder har använts för att sälja abonnemang för den konkurrerande teleoperatören Tre, skriver tidningen Computer Sweden..

Nyteknik - I förrgår: 14:00

Minst fem franska kärnkraftverk har felaktiga svetsfogar

Flera franska kärnkraftverk kan behöva stängas efter att fel har upptäckts i svetsfogar på ånggeneratorn..

Nyteknik - I förrgår: 13:30

Renault ska lansera elbil för 100 000 kronor

Renaults vd lovar att lansera en riktig ”folkelbil” inom fem år. Ambitionen är en prislapp långt under Volkswagens flaggskepp ID.3..

Nyteknik - I förrgår: 13:07

Foreeseti laddar om med 20 miljoner och en ny vd

Det hajpade svenska it-säkerhetsföretaget Foreseeti har lyckats landa fyra tunga innovationsprojekt. Samtidigt lämnar medgrundaren Joakim Nydrén vd-posten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.