Realtid > Ekonomi

Friday, 20 September, 18:33

Realtid - 10 sep 19 kl. 14:15

Swedbank kan ha mörkat rapport om penningtvätt för FISwedbank kan enligt Ekobrottsmyndigheten (EBM) ha försökt mörka en intern penningtvättsrapport för Finansinspektionen (FI)..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
FI, Ekobrottsmyndigheten, EBM, Finansinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbankkan ha , mörkat, rapportom , penningtvättför FI
Dagens PS - 15 feb 18 kl. 08:55

Swedbank varnas för penningtvätt

Den svenska storbanken brister i att förebygga penningtvätt och terrorfinansiering, enligt Litauens centralbank. Det här framkom när den litauiska centralbanken i höstas genomförde en kontroll, rapporterar TT. Enligt centralbanken i Litauen är det Swedbanks interna system som inte håller måttet, därför har Swedbank nu krav på sig att åtgärda bristerna, framgår det i ett pressmeddelande från Swedbank, som alltså refereras av nyhetsbyrån TT.

DI - 20 feb 19 kl. 12:59

Litauens CB har ingen information om att Swedbank var involverad i penningtvätt

Litauens centralbank har ingen information om att Swedbank var involverad i penningtvätt. Det rapporterar Bloomberg. .

DI - 10 sep 19 kl. 13:20

EBM: Swedbank har sannolikt mörkat rapport om penningtvätt för FI

Swedbank kan ha försökt mörka en intern penningtvättsrapport för Finansinspektionen, FI..

SR - 10 sep 19 kl. 20:10

EBM: Swedbank har mörkat rapport om penningtvätt

I ett skarpt formulerat brev till Swedbanks vd och styrelseordförande kräver Ekobrottsmyndigheten att banken lägger alla kort på bordet kring misstankarna om penningtvätt..

Realtid - 23 okt 18 kl. 08:14

Swedbank ökar transparensen efter penningtvättsfrågor

Stabil rapport från Swedbank där även vd Bonnesson lyfter frågan om penningtvätt, Saab genomför företrädesemission om 6 miljarder kronor, Netflix tar in 2 miljarder dollar och Öresund avyttrar Ambea-aktier. Detta är några av rubrikerna i Realtids morgonsvep..

Sydsvenskan - 17 sep 19 kl. 08:15

Swedbank medger brister kring penningtvätt

Swedbank bekräftar att det funnits och fortfarande finns brister i bankens arbete mot penningtvätt. Det skriver banken i ett pressmeddelande apropå svaret till tillsynsmyndigheternas granskning i Sverige och Estland. "I svaren konstaterar Swedbank att t.

Helsingborgs Dagblad - 17 sep 19 kl. 08:15

Swedbank medger brister kring penningtvätt

Swedbank bekräftar att det funnits och fortfarande finns brister i bankens arbete mot penningtvätt. Det skriver banken i ett pressmeddelande apropå svaret till tillsynsmyndigheternas granskning i Sverige och Estland. "I svaren konstaterar Swedbank att t.

SR - 17 sep 19 kl. 12:27

Swedbank medger brister kring penningtvätt

Nu bekräftar Swedbank att det funnits och fortfarande finns brister i Bankens arbeta mot penningtvätt:Swedbank svarade igår på de frågor som banken har fått från tillsynsmyndigheterna i Sverige och Estland, med anledning av deras pågående undersökningar av banken..

Expressen - 26 feb 19 kl. 16:24

Swedbank-chef larmade om penningtvätt – fick sparken

Viveka Strangert, toppchef i Swedbank, larmade om penningtvätt – men blev utskälld och fick sparken av vd:n Birgitte Bonnesen.Det skriver Dagens industri..

DI - 22 mar 19 kl. 08:43

Minusöppning väntas på börsen – Swedbank i fokus efter penningtvättsrapport

Swedbank har stått i blickpunkten på fredagsmorgonen i och med att banken offentliggjort den statusrapport som Forensic Risk Alliance, FRA, författat. I sitt pressmeddelande skriver banken att den ska göra en "djupare analys" av penningtvättsärendet och att styrelsen har fortsatt förtroende för vd Birgitte Bonnesen..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Danske Bank: ”Vi ska öka kundnöjdheten”

Johanna Norberg har som ny vd för Danske Bank Sverige fortsatt tillväxt som en viktig uppgift framöver. Här ingår att höja kundnöjdheten, berättar hon för Realtid..

Realtid - 2 timmar sedan

Deutsche Bank köper del av fintechbolag

Deutsche Bank köper 4,9 procent i fintech-bolaget Deposit Solutions, vilket är första gången Deposit Solutions får en bank som delägare..

Realtid - 3 timmar sedan

Pensionsbolagens desperata jakt på avkastning

Liv- och pensionsbolagen i Sverige och övriga Europa kommer söka sig alltmer till den onoterade miljön när räntemarknaden inte ger någon avkastning. Det betyder högre risk för kunderna, men är ljuv musik för riskkapitalisterna, skriver Claes Folkmar..

Realtid - 4 timmar sedan

Ny fondchef för Almi Invest

Henrik Jansson blir ny chef för Almi Invests näst största regionala fond med ett förvaltat kapital på 176 miljoner kronor..

Realtid - 6 timmar sedan

”Det är ett spel om att vara väldigt stor”

Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo etablerar en ny bolåneutmanare. ”Det är väldigt mycket storleken som gör det”, svarar Patrik Hankers, Sverigechef på Ikano Bank, på frågan om hur de ska lyckas..

Realtid - 4 timmar sedan

Ingen ljusning för kronan enligt SEB

Kronan handlar till rekordlåga nivåer. Men det kommer att bli värre, anser SEB..

Realtid - 6 timmar sedan

“PSD2 skapar ett A- och B-lag bland bankerna”

Fredagspanelen svarar på frågor om PSD2, ett EU-direktiv som berör open banking och säkrare kundverifiering. Kortföretag, banker och betalbolag i Sverige är förberedda för PSD2 medan e-handlarna generellt inte är det. .

Realtid - 6 timmar sedan

”Det är ett spel om att var väldigt stor”

Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo etablerar ett nytt hypoteksbolag. ”Det är väldigt mycket storleken som gör det”, svarar Patrik Hankers, Sverigechef på Ikano Bank, på frågan om hur de ska lyckas..

Realtid - 8 timmar sedan

Johanna Norberg ny vd för Danske Bank Sverige

Johanna Norberg blir ny vd för Danske Bank Sverige och efterträder Berit Behring som nyligen utsågs till ansvarig för Wealth Management och ny medlem i koncernledningen..

Realtid - 8 timmar sedan

Altor säljer Northstar

Altor säljer batteribolaget Northstar till Enersys..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.