Blekinge Läns tidning > Nyheter

Tuesday, 17 September, 10:25

Blekinge Läns tidning - 10 sep 19 kl. 14:24

Bifall: Gång- och cykelbana får namn efter poetDöp gång och cykelbanan till poeten Allan Bengtsons Väg. Förslaget har fått gehör och är bara ett godkännande från att bli verklighet..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Allan Bengtsons Väg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bifall, Gångoch , cykelbanafår , namnefter , poet
YA - 03 feb 14 kl. 12:55

Skolbarnen föreslår cykelvägar förgäves

I flertalet motioner har skolbarn från Skurups kommun önskat nya cykelvägar mellan byarna. Men någon utbyggnad är inte aktuell och inget av förslagen mötte heller bifall vid kommunfullmäktiges senaste sammanträde.
– Jag kan förstå att barnen vill kunna cykla säkert, men det är inte så enkelt att bygga cykelvägar.

Västerbottens Folkblad - 19 jan 11 kl. 16:08

Nu ska broar och tunnlar namnges

UMEÅ Tre tunnlar och tre cykelbroar ska förses med namn. Byggnadsnämnden gav bifall till ett medborgarförslag.UMEÅ Tre tunnlar och tre cykelbroar ska förses med namn.

BT - 14 nov 13 kl. 14:08

Ljunggren: Dags för den tysta majoriteten att få ordet

Är det inte dags att den tysta majoriteten hör av sig? Ta integrationsfrågan, där står två grupper mot varandra. Dels gruppen Politiskt Korrekt (PK), dels gruppen icke Politiskt Korrekt.

SmålandsPosten - 26 aug 14 kl. 06:24

Enat fullmäktige mot Rydhs förslag

Enigheten var stor när kommunfullmäktige röstade ned politiske vilden Annika Rydhs motion om att folkomrösta om flyktingmottagande i kommunen med siffrorna 35-2.
Desto större var oenigheten kring beslutet att höja vatten- och avloppstaxan med sju procent. Punkterna på dagordningen avverkades snabbt när kommunfullmäktige igår hade sitt första sammanträde efter sommaruppehållet.

HBL - 16 sep 14 kl. 08:54

Kampen om själarna 2.0

Fet bas och Stevie Wonder remixad fyller luften, belysningen är dämpad, på de höga borden brinner stearinljus och i skinnsofforna och kring borden sorlar 20- och 30-plussare iförda stuprörs­- jeans och trendtröjor. Det kunde vara en nattklubb men det är en församling i centrala Helsingfors.Strax efter klockan tre den första söndagen i september sitter grupper av unga vuxna utspridda runt borden och i sofforna på Fila Helsingfors.

Sydsvenskan - 09 jan 11 kl. 06:30

Soundtrack till Woodys värld

Jan Sigurd hör Woody Allen ta ton i Hamburg.
Woody Allen var en gång gäst hos Dick Cavett, som ställde frågan:?Du började spela jazz som ung.

YA - 22 jan 14 kl. 12:05

Morten Melbye överst på listan

Foto: Provat
Morten Melbye blir nytt förstanamn på moderaternas kommunvalslista 2014. Det står klart efter att moderaternas nomineringsstämma i helgen formellt fastställde ordningen på kandidaterna.
– Det gick på rekordtid med tanke på att hälften av alla våra medlemmar var representerade.

Sydsvenskan - 09 maj 15 kl. 04:00

Handikappidrotten blir parasport i Malmö

På förbundsmötet i Malmö väntas Svenska handikappförbundet ta ett historiskt beslut när de på lördagen byter namn.Det svenska förbundet vill följa efter den internationella linjen och gå under namnet Parasportförbundet, vilket också tydligt för tankarna till Paralympics.– Det är något som flera andra länder redan gjort och som många idrottare bättre känner igen sig i.

Helsingborgs Dagblad - 22 aug 15 kl. 05:00

Författaren som vill vara frank

”Jag hade misslyckats med allt annat, så vad som återstod var att försöka bli författare”. Det var i alla fall något som lyckades för Richard Ford och när han nu som programmets största dragplåster inviger den sjätte upplagan av Louisiana Literature är han så firad att han kan glädja sig åt de gånger han inte tilldelas ett litterärt pris. För då får ju någon annan det.

YLE - 28 dec 15 kl. 06:45

Minister måste skriva på för Kvarkenfärja

På Kvarkenrådet råder ingen julstilje. Istället jobbar man febrilt med att färdigställa EU-ansökan för fas 2 i projektet Midway Alignment. Inlämnningsdatum är den 11 januari.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Stjärnproducenten: Gör det för Jöback

Trots ett fullspäckat schema är stjärnproducenten Cameron Mackintosh i Sverige inför uppsättningen av "Häxorna i Eastwick". Anledningen stavas Peter Jöback..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Mattsson utslagen ur brottnings-VM

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Bolaget vill renovera huset – undviker dialog med Hyresgästföreningen

Inför renoveringar i ett stort lägenhetshus med 100 lägenheter har SBB valt att undvika en dialog med Hyresgästföreningen. Oroliga gäster har hört av sig och blivit rekommenderade av föreningen att inte skriva på intyg. – Vi har vanligtvis diskussioner med bolagen innan omfattande renoveringar, en sån har vi inte fått ha i det här fallet, säger Mikael Nelander, förhandlare för Hyresgästföreningen..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Renoveringarna på Monsunen – SBB svarar på kritiken

Efter att Hyresgästföreningen uppmanat hyresgäster att inte skriva på hyresgäst intyg, eftersom de inte fått se planerna eller haft dialog med SBB, svarar nu fastighetsägarna på kritiken. .

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Sölvesborg: Väktare sätts in efter hotbild mot kommunen

En väktare har satts in vid stadshuset då det enligt kommunchef Lars Ericsson finns en hotbild mot kommunen. Detta efter uppståndelsen kring Samstyrets beslut att skärpa kommunens flaggningsregler som stoppar Prideflaggan. .

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Svenskt näringsliv: Lägre löneökningar behövs

De framtida riskerna är stora såväl för global som svensk ekonomi. Dessutom utmanas Sverige av internationell konkurrens inom flera områden. Inför avtalsrörelsen vill därför Svenskt näringsliv se lägre löneökningar än de senaste åren..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Dreamhack kvar i Jönköping

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Östlund vill göra tv om egna skilsmässan

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Petterssons kedjekamrat stannar i Vancouver

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Akademien går in i intensivt Nobelskede

På torsdag sammanträder Svenska Akademien för första gången efter sommaruppehållet. På dagordningen står bland annat Nobelkommitténs förslag till höstens två Nobelpris..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.