YLE > Finland

Thursday, 19 September, 19:09

YLE - 10 sep 19 kl. 14:27

Jutta Urpilainen: Mycket motiverande att få jobba i Ursula von Leyens team - min portfölj utmanande"Vi ska nu fokusera på grundorsaken till att migrationsfrågan är så svår och vi ska arbeta med att förbättra läget i ursprungsländerna", säger riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) som föreslås bli kommissionär för internationella partnerskap i den nya EU-kommissionen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Urpilainen, Ursula, Leyens, ;Vi, Jutta Urpilainen, SDP, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jutta, UrpilainenMycket , motiverandeatt , , jobbai , Ursula, von Leyens team min portfölj utmanande
YLE - 10 sep 19 kl. 14:27

Jutta Urpilainen: Mycket motiverande att få vara med i von Leyens team - vi ska jobba med migrationsfrågans grundorsaker

Vi ska nu fokusera på grundorsaken till att migrationsfrågan är så svår och vi ska arbeta med att förbättra läget i ursprungsländerna, säger riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) som föreslås bli kommissionär för internationella partnerskap i den nya EU-kommissionen..

YLE - 10 sep 19 kl. 14:27

Jutta Urpilainen: Mycket motiverande att få vara med i von der Leyens team - vi ska jobba med migrationsfrågans grundorsaker

Vi ska nu fokusera på grundorsaken till att migrationsfrågan är så svår och vi ska arbeta med att förbättra läget i ursprungsländerna, säger riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) som föreslås bli kommissionär för internationella partnerskap i den nya EU-kommissionen..

YLE - 21 jun 16 kl. 10:47

Jutta Urpilainen SDP:s presidentkandidat?

Socialdemokraternas förra ordförande Jutta Urpilainen överväger att kandidera i presidentvalet för SDP. Tidigare under året föreslog socialdemokraternas ungdomsförbund att Urpilainen är partiets kandidat. I en intervju i partiorganet Demokraatti gläder sig Urpilainen åt att förslaget kom just från ungdomsförbundet.

YLE - 19 jan 15 kl. 15:13

Jutta Urpilainen ny fullmäktigeordförande i Karleby

För första gången någonsin ser Karleby ut att få en kvinna som ordförande i fullmäktige. Riksdagsledamot Jutta Urpilainen (SDP) tar med all sannolikhet över posten efter Stefan Anderson (SFP). Socialdemokraterna i Karleby för fram Jutta Urpilainen som sitt alternativ för ordförandeposten de närmsta två åren.

YLE - 27 apr 15 kl. 17:09

Rinne: Jutta Urpilainen försöker ta tillbaka ordförandeposten

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne misstänker att den tidigare partiordföranden Jutta Urpilainen försöker ta tillbaka ordförandeposten. Rinne diskuterade frågan i fredags med sin socialdemokratiska ministerkollega från Slovakien, Peter Kazimir, inför eurogruppens möte. Yles finska nyheter snappade upp diskussionen, där Rinne berättar för Peter Kazimir att Urpilainen har inlett en kampanj för att återta ordförandeposten.

YLE - 24 mar 16 kl. 08:08

Jutta Urpilainen har blivit mamma

Socialdemokraternas riksdagsledamot Jutta Urpilainen har adopterat en son och lägger riksdagsarbetet på is under ett år. Urpilainen säger i ett meddelande på sin webbsida att hon och hennes partner Juha Mustonen adopterat en pojke på drygt ett år från Colombia. På Twitter skriver Urpilainen att familjen nu är tre.

YLE - 23 feb 17 kl. 06:14

Jutta Urpilainen vill inte bli presidentkandidat - familjen på första plats

Riksdagsledamot Jutta Urpilainen vill inte bli SDP:s presidentkandidat. I en kolumn i partiorganet Demokraatti motiverar Urpilainen sitt beslut med familjeskäl. Hon säger att hon vill fortsätta i riksdagen, men att hon vill ägna sin fritid åt sin familj.

HBL - 01 feb 14 kl. 18:19

Antti Rinne utmanar Jutta Urpilainen

Fackförbundet Pros ordförande Antti Rinne ställer som väntat upp i Socialdemokraternas ordförandekamp. Rinne gav beskedet då han intervjuades i Yle-programmet Morgonettan på lördagsmorgonen. Strax efteråt var det en lättad fackledare som anlände till Pros kontor.

YLE - 26 jan 15 kl. 19:30

Jutta Urpilainen ny ordförande i Karleby

Riksdagsledamot Jutta Urpilainen, SDP, valdes på måndagen till ny fullmäktigeordförande i Karleby. Det är socialdemokraternas tur att ta över klubban efter att SFP och Stefan Anderson haft den i två år. Jutta Urpilainen den första kvinnliga fullmäktigeordföranden i Karleby.

YLE - 22 okt 12 kl. 09:31

Jutta Urpilainen (SDP) turnerar i Österbotten

Vasa och Nykarleby får i dag besök av finansminister och socialdemokraternas ordförande Jutta Urpilainen.
På förmiddagen träffar Urpilainen studerande och Vasabor på Vasa universitet. På eftermiddagen besöker hon Mirka i Nykarleby och träffar också Nykarlebybor i centrum.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Borgbackens dyraste satsning någonsin gav två internationella förstapris

Berg-och-dalbanan Taiga har varit en fartfylld framgångssaga under de få månader den har funnits på Borgbacken..

YLE - 30 minuter sedan

Förr i tiden hörde cirkuslejon och slagsmål till Ekenäs höstmarknad - se gamla bilder!

Ekenäs höstmarknad har nästan 300 år på nacken men trots det har vissa delar av marknaden bestått. I dag har karusellerna tagit platsen som cirkusdjur hade förr..

YLE - 4 timmar sedan

Från Sibelius till Hurriganes - snart öppnar Finnish Music Hall of Fame sina dörrar

Om en månad öppnar Finlands musikmuseum sina dörrar i köpcentret Tripla i Böle. Finnish Music Hall of Fame är en hyllning till den finländska musikhistorien och de finländska artisterna..

YLE - 2 timmar sedan

Daniel Olins talkshow live just nu på Ekenäs höstmarknad!

Daniel Olin tjuvstartar sin talkshow med två livesändningar från Ekenäs höstmarknad klockan 18 och 18.30 på torsdag..

YLE - 3 timmar sedan

En högre sysselsättningsgrad kan slå tillbaka i mer sjukfrånvaro och fler sjukpensioner varnar Arbetshälsoinstitutet

Arbetshälsoinstitutet varnar för att när sysselsättningsgraden höjs kan de yrkesaktivas hälsa och ork komma i kläm. Över en halv miljon finländare uppger att de har en skada eller en sjukdom som påverkar arbetsförmågan..

YLE - 4 timmar sedan

Från Sibelius till Nightwish - snart öppnar Finnish Music Hall of Fame sina dörrar

Om en månad öppnar Finlands musikmuseum sina dörrar i köpcentret Tripla i Böle. Finnish Music Hall of Fame är en hyllning till den finländska musikhistorien och de finländska artisterna..

YLE - 5 timmar sedan

Hanko Sushis restaurang i Hangö uppfyller inte alla hygienkrav

En uppdaterade egenkontrollplan och obligatoriska uppföljningar av personalens hälsotillstånd har uteblivit trots uppmaningar av myndigheter..

YLE - 6 timmar sedan

Muslimsk man fick inte anställning efter att han begärde bönepauser på jobbet – chef och personalansvarig döms

Det var fel att neka en muslimsk man anställning efter att han begärt om bönepauser under arbetsdagen. Helsingfors tingsrätt dömer därför en chef och en personalansvarig vid Helsingfors stads bostadsproduktionsbyrå till böter. Chefen döms för diskriminering i arbetslivet och brott mot tjänsteplikt medan personalansvariga döms för medhjälp till diskriminering i arbetslivet..

YLE - 6 timmar sedan

Live kl. 13.25: Regeringen klubbade av storsatsning på marinen - nya örlogsfartyg ska avvärja u-båtar och sköta minering i alla väder

Regeringen Rinne klubbade i dag igenom beslutet om att köpa fyra nya lätta örlogsfartyg, så kallade korvetter. Totalkostnaderna för projektet är 1,3 miljarder euro. I priset ingår fartygen, stridssystemet och projektkostnader.

YLE - 6 timmar sedan

Lidl byter vd i Finland - Lauri Sipponen lämnar sitt uppdrag

Lidls vd i Finland, Lauri Sipponen, lämnar sitt uppdrag. Ny vd blir Nicholas Pennanen, operativ direktör vi Lidl Finland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.