Dagens Medicin > Nyheter

Saturday, 21 September, 04:56

Dagens Medicin - 10 sep 19 kl. 13:56

Världens ms-forskare möts i StockholmMellan 9 000 och 10 000 deltagare väntas komma till Älvsjömässan när Stockholm står värd för Ectrims, den europeiska kongressen om multipel skleros, ms. Dagens Medicin pejlade läget med professor Jan Hillert, som är ordförande i organisationskommittén..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Stockholm, Älvsjömässan, Ectrims, Medicin, Jan Hillert

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Världens ms-forskare, mötsi , Stockholm
Supermiljöbloggen - 26 feb 14 kl. 10:00

Fredrik Moberg, Stockholm Resilience Centre: Dags för en grön digital revolution!

150 gånger per dag. Så ofta lär vi i genomsnitt titta på våra smartphones enligt en undersökning som gjordes förra året. Själv växte jag upp utan mobiltelefon och slås ofta av hur radikalt våra liv har förändrats de senaste 20 åren.

YLE - 19 feb 17 kl. 20:02

Hjärnflykten från Svenskfinland – Penny flyttade till Stockholm för att få forska som hon vill

Minskade resurser till universitet och statliga forskningsinstitut har ökat arbetslösheten bland högutbildade. Allt fler flyttar utomlands. Det kan få följder för både befolkningsunderlaget och forskningen i Svenskfinland.

Supermiljöbloggen - 12 apr 16 kl. 22:03

Utställningen Unga forskare avgjord

Förra veckan gick evenemanget Unga Forskare av stapeln. En rikstäckande tävling och ett evenemang för gymnasieelever som går sista året att träffa andra unga, drivna forskare inom naturvetenskap och teknik. Utställningen Unga Forskare gick i veckan av stapeln på Tekniska Museet i Stockholm och handlar om att lyfta fram framstående gymnasiearbeten inom naturvetenskap och teknik, där studenterna har gjort undersökningar inom ämnen som kan ha betydelse för den riktiga forskningen.

Supermiljöbloggen - 29 apr 16 kl. 08:24

PhD Björn Hassler: ”Miljöforskare och aktivist, funkar det verkligen?”

Är det möjligt att bedriva miljöforskning i enlighet med vetenskapens egna kriterier, och samtidigt vara aktivist? Den frågan ställer sig Björn Hassler, docent och lektor i Miljövetenskap vid Södertörns högskola i Stockholm, idag i ett debattinlägg på Supermiljöbloggen. Under de tjugo år jag har sysslat med miljövetenskaplig forskning, har attityden jag möts av när jag i olika sammanhang presenterar mig som miljövetare förändrats.

Skånskan - 01 mar 18 kl. 20:47

Unga forskare ställde ut

LUND Unga skånska forskare samlades på Vattenhallen på Science Hall på torsdagen för att visa upp sina spännande projektarbeten. ERWP.fif(0)Några av tjejerna från Sundsgymnasiet i Vellinge hade med sig fotavtryck och polisavspärrningsband för att visa på hur det går till vid en brottsplats.

Supermiljöbloggen - 06 feb 14 kl. 09:28

Anders Turesson – om dykänder, forskare och gerillakrigare

Miljöforskningsberedningens huvudsekreterare, Anders Turesson, har fått i uppdrag av regeringen att tänka både stort och fritt kring miljöpolitikens framtida roll. Under 2012 samlade miljöminister Lena Ek några framstående forskare i en rådgivande konstellation. Namnet blev Miljöforskningsberedningen, och som huvudsekreterare och koordinator valdes Anders Turesson, välkänd i Miljösverige för sina många år som svensk chefsförhandlare i de FN-ledda klimatförhandlingarna.

Sydsvenskan - 20 dec 12 kl. 06:30

Idérik och omdömesgill forskare blev internationellt ledande gestalt

Professor Jan Bergström, Täby, har avlidit, 73 år gammal. Hans närmaste är hustrun Karna och barnen Johan och Helena med familjer.Jan Bergström föddes i Halmstad 1938 och var son till skräddaren Hilding Bergström och dennes hustru Ragnhild.

SmålandsPosten - 28 sep 13 kl. 08:25

Forskare tävlade om publikens uppmärksamhet

Så mycket tid fick de tävlande på sig på att presentera sin forskning. Publik och jury fick sedan rösta om hur fängslande, inspirer­ande och pedagogiska forsk­arnas presentationer var. Vann gjorde Andreas Svensson från Linné­universitet i Kalmar, som nu går vidare till riksfinalen.

Supermiljöbloggen - 19 okt 14 kl. 10:42

Forskare ger råd till miljöministern

Miljöforskningsberedningen har överlämnat ett betänkande till miljö-och klimatminister Åsa Romson med förslag på hur miljöpolitiken kan utvecklas. Slutbtänkandet Miljöpolitikens spelplan syftar till att driva miljöpolitiken framåt, och behandlar frågor om Sverige som föregångsland i klimatpolitiken, förhållandet mellan forskning och miljöpolitik, samhällsekonomiska kalkyler på miljöområdet, politik och mänskligt beteende, samt konsten att utgå från konsumtion vid beräkning av utsläpp. Hela rapporten kan laddas ner här.

Supermiljöbloggen - 22 nov 14 kl. 12:40

Regeringen kan förlora om Förbifart Stockholm och Bromma flygplats

Regeringen förlorade en omröstning i trafikutskottet och ser ut att förlora en kommande omröstning i riksdagen. Beslutet om att skjuta upp bygget av Förbifarten kan rivas upp, och alliansen tillsammans med sverigedemokraterna försöker stoppa beslutet om att införa en förhandlingsperson som ska se över möjligheterna att stänga Bromma flygplats.    Alliansen och Sverigedemokraterna röstade i riksdagens trafikutskott i torsdags för att alliansens motioner om Förbifart Stockholm och Bromma flygplats ska snabbehandlas.

Expressen - 26 sep 13 kl. 02:10

Forskare: Stockholm i topplista över regioner

Stockholm hamnade på en sjätteplats när forskare från universitetet i engelska Cardiff undersökte konkurrenskraften bland 526 regioner i världen..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

”Vi måste skapa rutiner för återhämtning”

Helena Berggren är sjuksköterskan som själv gick in väggen och nu arbetar med att hjälpa andra att hantera stress på jobbet..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

”Väldigt inspirerande föreläsning”

Tre forskare listar höjdpunkterna från årets EASD-kongress. .

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Integrerad vårdform ska hjälpa unga

Regeringen vill pröva en integrerad vårdform för att stötta unga med komplexa vårdbehov och inleder ett sex år långt pilotprojekt..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Betaceller och diabetessjuka tonåringar gör avtryck

En session om betacellers betydelse för uppkomsten av typ 2-diabetes lyfts som en av höjdpunkterna när Margareta Hellgren, specialistläkare i allmänmedicin, listar favoriter från årets EASD-kongress..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Folkhälsan är elefanten i rummet

Vikten av folkhälsoinsatser och ytterligare kvitton på att nya diabetespreparat är säkra och effektiva är några av höjdpunkterna från årets kongress, enligt en svensk expert..

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Stöd för svensk diabetesenkät

Svensk data stärker bilden av att en ny digital enkät fungerar väl och både fångar hur diabetespatienten mår och vilket stöd denne får i sin sjukdom..

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Den som anser sig frisk kan ofta vara den sjukaste

I debatten reduceras psykisk ohälsa ofta till att endast röra den subjektiva upplevelsen av illabefinnande, och psykiatrins uppgift blir att ta hand om människor som ”mår dåligt”. Detta måste vi undvika, skriver gästkrönikör Adel Abu Hamdeh, ST-läkare i psykiatri. .

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

Pusselbit om diabetes och kognitiv svikt

Vissa biomarkörer för diabetes kopplas till ökad risk för kognitiv svikt i en svensk studie. Resultaten är en del i att förstå kopplingen mellan diabetes och hjärnan..

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

Sahlgrenska utreds av DO efter ”kulturell svimning”

Diskrimineringsombudsmannen utreder sjukhuset för misstänkt diskriminering, skriver Göteborgs-Posten..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Inte mer slidbakterier hos vaginalt födda

Bebisar som föds med kejsarsnitt hade oftare potentiellt sjukdomsframkallande bakterier i sin tarmflora, jämfört med bebisar som föds vaginalt. Det var dock ingen skillnad i förekomst av bakterier från moderns slida. Det visar den hittills största studien inom området som publiceras i tidskriften Nature.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.