GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 21 September, 17:28

GöteborgsPosten - 10 sep 19 kl. 05:00

Spara på rätt sätt kommunenPolitiker, våga gå med storsläggan i kommunala bolagsträsket och ta kontroll över ekonomin, skriver signaturen Maj53..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Maj53

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sparapå rätt , sätt, kommunen
Dalarnas tidningar - 04 maj 15 kl. 07:34

Sjukersättning ska spara miljoner åt kommunen

Socialbidragen tros i år kosta kommunen över 40 miljoner kronor. Men nu har man kommit på ett tillvägagångssätt som kan minska kostnaden något..

Skånskan - 08 nov 18 kl. 05:00

SD vill spara på undervisning i modersmål

HÖRBY Kraftiga besparingar på modersmålsundervisningen, fler övervakningskameror i centrum och ronderande väktare för att öka tryggheten i byn.
Det är några av punkterna i Sverigedemokraternas budgetförslag för 2019.På nästa kommunfullmäktige ska budgeten för 2019 behandlas.

Magazin24 - 28 sep 11 kl. 15:47

Ny våg av digitalisering på kommunen

Köpings kommun blir en av de första kommunerna i landet att testa läsplattor för nämndhandlingar. När arbetsutskottet hade sammanträde i juni i år togs ett beslut att köpa in läsplattor . Det ska även finnas en applikation på läsplattorna för att ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott ska kunna ha nämndhandlingar i läsplattan.

GT - 20 jan 19 kl. 17:23

Mariestads kommun: ”Spara på vattnet”

Invånarna i Mariestad uppmanas att spara på vattnet.Kommunen går ut på sin hemsida och larmar om att produktionen av dricksvatten är begränsad:”Använd bara det vatten som är absolut nödvändigt”.

Skånskan - 23 mar 19 kl. 11:04

Kostenheten måste spara

Sjöbo För att spara pengar vill kommunen nu satsa på att minska matsvinnet på äldreboendena och i skolorna.Vård- och omsorgsnämnden ser ut att få ett underskott på 1,6 miljoner kronor när året är slut.
– Vi ska göra allt vi kan för att nå en budget i balans i slutet av året, säger nämndens ordförande Berit Lundström (M).

Blekinge Läns tidning - 09 jun 17 kl. 15:21

Nytt HVB-hem ska spara miljoner åt kommunen

I höst startar Karlskrona kommun ett nytt HVB-hem för barn och familjer. Det nya boendet innebär stora besparingar för socialnämnden som även menar att barnen får en bättre vård på hemmaplan. – I dag använder vi ofta HVB-hem som vi inte känner till så väl, säger Nina Bjelke..

Skånskan - 11 apr 19 kl. 05:00

Måste spara 18 miljoner

HÖRBY Socialnämnden får inga extrapengar av kommunen, vilket betyder att man måste spara 18 miljoner kronor till under 2019.I början av året slog socialnämnden larm om att det fattades 24 miljoner kronor i budgeten för 2019.
Flera orsaker till det plötsliga underskottet angavs.

Trelleborgs Allehanda - 08 jun 12 kl. 16:45

SD vill spara på skola och studieförbund

Foto: Colourbox
Sverigedemokraterna i Trelleborg vill spara på modersmålsundervisning, skoladministration, ensamkommande flyktingbarn och bidrag till Studieförbundet vuxenskolan. Pengarna vill SD istället använda till demensvård, kultur, Smygehamns hamn och matteundervisning.
I sin skuggbudget föreslår SD att kommunen ska sätta av ytterligare 1,1 miljoner kronor för mer matteundervisning.

Cornucopia - 12 jul 18 kl. 09:06

"Mölndals invånare uppmanas spara på vattnet"

Mölndals invånare uppmanas av kommunen att spara på vattnet, så kommunen kan undvika kapitalförstöring och vattna sina egna planteringar och gräsmattor.Mölndals kommun bekämpar kapitalförstöring medelst bevattning.Mölndals kommun har ännu inte infört ett formellt bevattningsförbud (vad nu straffet är för att bryta mot förbudet - nationella eller regionala insatsstyrkan rappellerar ner från helikopter och konsekvensutsätter bevattnaren?

Barometern - 03 dec 13 kl. 09:49

Totalförlamad slog larm från sjukbädden ? kommunen backar

Kommunen var på väg att bryta mot lagen och säga upp personliga assistenter. Men då reagerade Håkan Johansson från sjuksängen. Det kom ett upprört mejl till OT i förra veckan.

Cornucopia - 05 jan 17 kl. 13:37

Skattefinansierad public service kan spara hundratals miljoner åt Sveriges kommuner

Ett avskaffande av Radiotjänsts maffialiknande "affärsmetoder" och ersättande av finansiering av public service (SVT/SR) med finansiering via skattesedeln kan spara mångmiljonbelopp åt Sveriges kommuner. TV och tillhörande TV-avgift ingår nämligen i den sk socialbidragsnormen och utan TV-avgift kan kommunerna spara 2 340:- SEK per hushåll på sk försörjningsstöd.
Idag går TV-avgiften via det egentligen helt onödiga Radiotjänst i Kiruna AB.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Test av utandning avslöjar knarkintag

Narkotika kan spåras lika säkert i utandningsprov som i blod- eller urinprov, visar en studie..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Lugn "stormning" av Area 51

Över 3 000 personer samlades i går utanför den hemliga försvarsanläggningen Area 51 i USA. Fem personer greps, men den befarade stormningen av området uteblev..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Man knivrånad av maskerat gäng i Brunnsparken

Runt tio personer rånade en man vid Brunnsparken..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

En till sjukhus efter större slagsmål i Kungälv

En 30-årig man blev skuren i ansiktet och fördes till sjukhus efter ett större slagsmål..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Alingsås Tidning stoppar utgivningen igen

"Tyvärr räcker inte pengarna för att trycka och dela ut en papperstidning i dag", skriver tidningen på.

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

El Salvador och USA överens om migranter

USA och El Salvador har kommit överens om att försöka minska antalet migranter som kommer till gränsen mellan Mexiko och USA, genom att stärka El Salvadors kapacitet att ta hand om asylsökande..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Hälften av världens språk riskerar utrotning

Nära hälften av världens språk hotas av utrotning. De flesta av dem klassas av FN som urspråk – djupa källor av mänsklig historia som sinar i allt snabbare takt..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Athena Farrokhzad: "Makt kommer med ansvar"

Poeten om Marx, uppväxten i Göteborg och varför rollen som provokatör inte intresserar henne..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Nytt korruptionsåtal för Kirchner

Argentinas tidigare president Cristina Kirchner kommer för en fjärde gång få gå upp i domstol, anklagad för korruption..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Fortsatt många fall av TBE

TBE har på senare år fått allt större spridning i landet, och sommaren 2019 är inget undantag. Totalt rapporterades 214 fall av smittan, en av de högsta noteringarna hittills..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.