Världen Idag > Nyheter

Sunday, 22 September, 04:26

Världen Idag - 10 sep 19 kl. 13:12

Bibliskt upplevelsecenter i Skåne invigdesEtt upplevelsecentrum med bibliska miljöer har öppnats för allmänheten på en gård i Skåne.  – Det är lite som ett Skansen i miniformat, eller Astrid Lindgrens värld, fast kring Bibelns tid, säger grundaren och föreståndaren Urban Lennartsson..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Skåne, Skansen, Astrid Lindgrens, Bibelns, Urban Lennartsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bibliskt, upplevelsecenteri , Skåne, invigdes
Skånskan - 28 mar 19 kl. 19:22

Klart för lek och äventyr på Entré

Värnhem Det ska bli roligare att besöka Entré. Med start i dag.
Men redan på torsdagen var det smygpremiär för gallerians nya satsning – ett upplevelsecenter med sex olika koncept.

DalaDemokraten - 20 maj 14 kl. 07:50

Första hissen i Färnäs

Det fanns något bibliskt över George Linnell när han gled ned genom bygdegårdens golv under invigningen av den nya hissen. Den invigdes i samband med bygdegårdsföreningens möte. Hissen är både handikappanpassad och lämpad för de som annars drabbas av klaustrofobi i trånga utrymmen, eftersom hissverket är helt öppet..

Dalarnas tidningar - 20 maj 14 kl. 07:50

Första hissen i Färnäs

Det fanns något bibliskt över George Linnell när han gled ned genom bygdegårdens golv under invigningen av den nya hissen. Den invigdes i samband med bygdegårdsföreningens möte. Hissen är både handikappanpassad och lämpad för de som annars drabbas av klaustrofobi i trånga utrymmen, eftersom hissverket är helt öppet..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 10 timmar sedan

KD: Inte vår sak att lägga oss i Sölvesborgs konstpolicy

Riksdagspolitiker bör inte recensera enskilda kommuners konstpolicyer. Det menar både KD:s och M:s kulturpolitiska talespersoner apropå Sölvesborgs beslut att inte låta skattepengar gå till oanständig samtidskonst..

Världen Idag - 15 timmar sedan

S-topp mötte terrorhyllande Fatahledare: ”Dubbelspel”

Veckan innan utbildningsminister Anna Ekström (S) åkte till Förintelsemuseet i Jerusalem reste en annan S-delegation till de palestinska områdena. Där mötte man företrädare för sitt systerparti Fatah och lovade att fortsätta stödja den palestinska staten, oavsett vilket motstånd man stöter på..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Ministern: Vi gör mycket för att bekämpa antisemitismen

81 procent av unga judar i Europa upplever antisemitismen som ett problem i sina länder. Inrikesminister Mikael Damberg sitter i en bil på väg till ett nordiskt möte i Åbo för att diskutera säkerhetsläget, men prioriterar ändå Världen idags frågor om situationen för judarna i Sverige..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Den tätaste neutronstjärnan någonsin fascinerar forskare

Amerikanska astronomer har upptäckt den mest kompakta neutronstjärnan någonsin..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Kristna samlas i Växjö – vill se förvandlad region

”Se, jag gör allting nytt” är namnet på EFS Sydösts inspirations- och missionsdag som äger rum i dag, lördag. Då fylls Växjö domkyrka med lovsång, tillbedjan och undervisning av bland andra Hope for this Nation. – De var här för ett år sedan och det gav verkligen mersmak, säger Magnus Widholm, regional missionsledare..

Världen Idag - Igår: 19:00

Kyrkoledare till politiker: Sätt inget tak för invandringen

Presidiet för Sveriges kristna råd uppmanar i ett öppet brev riksdagens samtliga partiledare att värna människovärdet och inte inskränka asylrätten. På sociala medier har det öppna brevet delats flera hundra gånger, men även mött kritik..

Världen Idag - Igår: 16:50

Svag fördel för Benny Gantz i rösträkningen

Valresultatet i Israel fortsätter att vara jämnt när rösträkningen i princip är klar. Benny Gantz parti, Blåvitt, har ett litet övertag, men det finns inga uppenbara vägar till att bilda en majoritetskoalition..

Världen Idag - Igår: 16:56

Skulle rapportera om islamiskt center – utsattes för stenkastning

Journalister från SVT Uppsala har utsatts för stenkastning. Det skedde när ett tv-team skulle filma en intervju med personer som vill bygga ett islamiskt center. Då landade flera stora stenar bredvid dem..

Världen Idag - Igår: 08:00

KD-kritik mot budgeten och mot de forna alliansvännerna

Välfärden får ta notan för det påtvingade budgetsamarbetet mellan regeringen och C och L, enligt KD:s ekonomiskpolitiske talesperson Jakob Forssmed som tycker att regeringen satsar för lite på vården..

Världen Idag - Igår: 14:03

Flera kommuner tveksamma till fler nyanlända

En vecka efter det att Sölvesborgs kommun bestämt sig för att trotsa bosättningslagen, får kommunen sällskap av Bengtsfors i Dalsland, rapporterar TV4 Nyheterna. En undersökning som tv-kanalen gjort visar att ytterligare fler kommuner för liknande diskussioner..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.