SVT > Utrikes

Saturday, 21 September, 23:59

SVT - 10 sep 19 kl. 13:56

Både vinnare och förlorare i norska lokalvalenEtablerade partier som Arbeiderpartiet och Høyre tappade många väljare. Senterpartiet och miljöpartiet MDG ses som vinnare..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Arbeiderpartiet, Høyre, MDG

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Både, vinnareoch , förlorarei , norska, lokalvalen
Expressen - 01 sep 16 kl. 08:56

Vinnare och förlorare i sommarens fönster

Deadline Day är över för den här gången. Här listar Anel Avdic transferfönstrets vinnare, förlorare och utropstecken i England, Italien, Spanien och Tyskland.

GöteborgsPosten - 26 mar 18 kl. 09:00

GP Live: Handelsrevolutionens vinnare & förlorare

Journalistik på scen. Med ett spännande ämne i fokus skapar vi dynamiska möten med journalistisk nerv. Var med när det händer..

YLE - 05 feb 14 kl. 12:35

Larsmo är förlorare, Kaskö en vinnare på statsandelsreformen

Utgångspunkten för reformen är att den skall vara kostnadsneutral för staten, det handlar om en omfördelning av statsandelarna mellan kommunerna.
En del blir vinnare, andra blir förlorare.
Finansministeriet har sedan våren 2012 utrett statsandelsreformen, arbetet har letts av utredningsman Arno Miettinen.

Cornucopia - 04 jan 19 kl. 19:42

Fredagsmys: Vinnare döms på hur de behandlar förlorarna

Dags för lite fredagsmys. Vinnare går till historien inte som segrare, utan för hur de behandlade de besegrade. Det är lätt att förstå dåliga förlorare - de har trots allt förlorat - men det finns få saker som är så vedervärdigt som dåliga vinnare.

YLE - 17 jan 15 kl. 07:09

Oljepriset – vinnare och förlorare

Billigare bränsle för bilisterna och lägre uppvärmningskostnader för husägare med oljeeldning känns i plånboken relativt snabbt då råoljepriset har sjunkit med mer än hälften på ett halvt år. Men det lägre oljepriset har långtgående konsekvenser också för världsekonomin och maktbalansen i världen. I juni i fjol kostade ett fat (barrel=158,9 liter) Nordsjöolja drygt 110 dollar.

Dagens PS - 29 dec 17 kl. 17:50

Vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen 2017

Stockholmsbörsen backade i december, men det räckte ändå till för att göra 2017 till det sjätte året i rad med uppgång. Det breda SIX Generalindex, som omfattar alla aktier på Stockholmsbörsen, steg med 6,12 procent till 545,74. Avkastningsindex SIX Return index, som inkluderar utdelningar, klättrade med 9,47 procent till 1 094,53.

BT - 07 jul 14 kl. 15:39

Telebolag vinnare på börsen

Stockholmsbörsen vände ned i eftermiddagshandeln. Klockan 15.30 hade OMXS-index backat med 0,1 procent till 457,5.

TA - 07 jul 14 kl. 17:54

Telebolag vinnare på börsen

Stockholmsbörsen backade något på måndagen. När handeln stängde hade OMXS-index sjunkit med 0,3 procent till 456,6. Både Telia Sonera och Tele2 steg rejält efter nyheten om att Telia Sonera köper Tele2 Norge.

Kristianstadsbladet - 07 jul 14 kl. 17:54

Telebolag vinnare på börsen

Stockholmsbörsen backade något på måndagen. När handeln stängde hade OMXS-index sjunkit med 0,3 procent till 456,6. Både Telia Sonera och Tele2 steg rejält efter nyheten om att Telia Sonera köper Tele2 Norge.

Cornucopia - 07 maj 15 kl. 12:15

Vinnare och förlorare av statliga jobb - länen

En stor del av den statliga subventionen av olika regioner ligger i de 237 300 statliga jobben år 2013. Här följer en sammanställning av hur de statliga jobbens fördelning blivit under den tidigare alliansregeringen, fördelat på vinnare och förlorare bland länen. I ett senare inlägg kan vi istället titta på kommunerna.

SmålandsPosten - 26 nov 13 kl. 06:21

Vinnare och förlorare i nya skolorganisationen

Högstadieeleverna blir vinnare när Älmhults nya skolorganisation genomförs. Förlorare är framför allt Gemöskolan. Som Smålandsposten skrev i torsdags planerar Älmhult för stora förändringar inom skolan.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

30 000 fortfarande hemlösa – ett år efter katastrofen

Ett år har gått sedan en kraftig jordbävning och påföljande tsunami tog över 4 000 liv på ön Sulawesi i Indonesien. SVT Nyheter har återvänt till den drabbade staden Palu och bland annat träffat några av de 30 000 människor som alltjämt bor i läger i väntan på ett nytt hem. Många av dem drömmer om att kunna flytta tillbaka och bygga ett nytt hem där de bodde innan jordbävningen – men det kan visa sig bli omöjligt.

SVT - 5 timmar sedan

RFSL: ”Extremt allvarligt”

Indonesiens nya lagstiftning kan komma att drabba minoriteter hårt, inte minst olika HBTQ-grupper. – Det är extremt allvarligt, säger Katarina Stenkvist, sakkunnig på RFSL..

SVT - 5 timmar sedan

Sex utanför äktenskapet kan förbjudas i Indonesien

Indonesiens nya strafflagstiftning har antagits i landets representanthus. Den innebär att sex utanför äktenskapet kan straffas med fängelse vilket gör samkönade förhållanden brottsliga. Nu har president Joko Widodo fördröjt den slutgiltiga omröstningen i parlamentet för att se över delar av förslaget..

SVT - 6 timmar sedan

Under radarn: Agentmordet i Berlin

Den 23 augusti 2019 avrättas en man på öppen gata i Berlin. Fallet riskerar att utlösa en kris. Se SVT:s webbunika minidokumentär Under radarn om torpedmordet i Berlin..

SVT - 13 timmar sedan

Så stark är Irans militära stridsförmåga

Iran kan orsaka stor förstörelse med sin robotarsenal. Men Iran skulle ha problem med att försvara sig om USA eller Saudiarabien attackerar vissa mål eftersom Irans luftförsvar har stora begränsningar. Det säger militärexperten Pieter Wezeman på fredsforskningsinstitutet Sipri..

SVT - 13 timmar sedan

Carina Bergfeldt om jublet och Greta Thunbergs selfiekritik mot politikerna

Greta Thunberg rev ner stora applåder under sitt tal i New York berättar utrikeskorrespondent Carina Bergfeldt. Bland annat riktade Greta en känga mot de styrande politiker som hellre vill ta en selfie tillsammans med henne än att förändra klimatpolitiken..

SVT - 19 timmar sedan

USA skickar förstärkningar till Saudiarabien

USA skickar trupp och militär utrustning för att hjälpa Saudiarabiens luftförsvar, efter förra lördagens angrepp mot saudiska oljeanläggningar..

SVT - 20 timmar sedan

Trump anklagas för att ha pressat fram utredning om Bidens son

USA:s president Donald Trump anklagas för att ha försökt pressa Ukrainas ledare Volodymyr Zelenskyj till att utreda korruptionsmisstankar mot Joe Bidens son, det rapporterar nyhetsbyrån AP. Trump nekar till anklagelserna, men flera toppdemokrater kräver nu att Vita huset offentliggör telefonsamtalen mellan ledarna..

SVT - Igår: 21:03

Världens största Arktisexpedition lämnar Tromsö

Fartyget ska frysa fast i isen och under ett års tid driva i Arktis. Syftet är att samla data för att bättre förstå klimatförändringarna..

SVT - Igår: 19:48

Unga marscherar i New York för klimatet

Jublet svepte som en våg över folkmassan när tiotusentals ungdomar samlades i parken Foley Square på södra Manhattan i New York. Därifrån marscherade de vidare för en klimatmanifestation med affischnamnet Greta Thunberg. – Jag kunde aldrig ha förespått eller trott att det här skulle hända, säger Thunberg, till AP..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.