Expressen > Nyheter

Sunday, 15 September, 16:37

Expressen - 10 sep 19 kl. 13:51

Jenny Madestam: S vill locka C och LTCO-ordföranden Eva Nordmark utses i dag till arbetsmarknadsminister, enligt Expressens uppgiftslämnare.Ylva Johansson får ansvaret för migrationsfrågor i EU-kommissionen. Här kommenterar Expressens expert Jenny Madestam dagens tunga besked..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Madestam, TCO, Eva Nordmark, Expressens, Johansson, EU, Jenny Madestam

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jenny, MadestamS vill , lockaC och L
Expressen - 14 dec 17 kl. 11:46

Jenny Madestam: "Liten seger för allianspartierna"

Den nya pensionsöverenskommelsen mellan regeringen och alliansen är klar. Expressens politiska expert Jenny Madestam menar att detta kan ses som en seger för de som förespråkar en arbetslinje. – Hela idén bakom detta är att vi ska arbeta mer och att det inte ska löna sig att gå i pension tidigt.

Expressen - 18 aug 19 kl. 16:40

Jenny Madestam om Stefan Löfvens förslag

Expressens statsvetare Jenny Madestam analyserar statsminister Stefan Löfvens sommartal, partiets förslag om utökad Robin Hood-skatt och flörten med glesbygden. En flört som kan minska stödet från de stora väljarmassorna i storstadsregionerna. – Man får passa sig för att skjuta sig själv i foten, säger Jenny Madestam.

Expressen - 21 jan 13 kl. 10:44

Jenny Madestam: Det är ett överraskande val

Statssekreteraren Maria Arnholm, 54, blir regeringens nya jämställdhets- och biträdande utbildningsminister. Ett överraskande val, enligt statsvetaren Jenny Madestam. ?

Expressen - 10 apr 19 kl. 18:05

Jenny Madestam om möjliga skrällen i EU-valet

De svenska EU-valen har präglats av oväntade uppstickare som Junilistan och Piratpartiet.Jenny Madestam, statsvetare och Expressens expert, tror att det nya partiet Vändpunkt kan bli årets bubblare.– Frågan är om de kommer hinna komma med på banan, bli en utmanare och kanske skrälla i valet, säger Madestam – som även menar att det skett en avgörande förändring inför årets EU-valrörelse.

Expressen - 05 jun 19 kl. 12:01

Jenny Madestam: ”En fjäder i hatten för SD”

Att Sverigedemokraterna tar makten i ännu en kommun tror Expressens statsvetare Jenny Madestam stärker partiets självförtroende även nationellt.Samtidigt kan man vänta sig utspel från övriga partier.– Det här får konsekvenser för båda parter, säger Madestam..

Expressen - 02 jul 19 kl. 22:51

Jenny Madestam: Möjligt steg mot ”konservativt block”

KD-ledaren Ebba Busch Thors lunchmöte med SD-ledaren Jimmie Åkesson var inte förvånande.Det kan också ses som ett steg på vägen mot ett ”konservativt block”.Det menar Expressens statsvetare Jenny Madestam.

Newsmill - 29 mar 11 kl. 22:39

Jenny Madestam: Så blev jag en yxa i drevet mot Juholt

Det är oerhört intressant att iaktta hur svenska journalister igår kväll kämpade för att få igång ett drev och blåsa upp en stor affär kring Juholt, bland annat genom att förvanska mina citat, skriver statsvetaren Jenny Madestam på sin blogg..

SR - 14 sep 14 kl. 17:13

Valdagschatt med statsvetare Jenny Madestam

Under hela valhelgen har Sveriges Radio jobbat hårt för att vara din guide i valet. Här är de svar statsvetare Jenny Madestam gav lyssnarna i vår livechatt på valdagen..

Expressen - 14 feb 18 kl. 18:13

Jenny Madestam: ”Blir problem för S”

För svenskarna är lag och ordning en viktigare valfråga än någon annan.Tacksamt för M och SD, enligt Expressens politiska expert Jenny Madestam.– Det är ett problem för Socialdemokraterna eftersom frågan är så viktig nu, säger hon..

Expressen - 22 maj 18 kl. 21:20

Jenny Madestam: ”Det var tydliga skillnader”

Var låg skiljelinjerna i politiken och vem vann duellen?Statsvetaren Jenny Madestam svarar på de viktigaste frågorna efter duellen mellan Jimmie Åkesson (SD) och Annie Lööf (C). .

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Blåsten slet träd itu – Ulrikas häst skenade

De kraftiga vindarna som härjar i Sverige gör skogen till en farlig plats. – Vi såg hur ett träd klövs i mitten och föll. Hästarna blev skogstokiga och stack, säger Ulrika Oskarsson Garpenberg i Västervik, vars morgonritt med ponnyn Diwa blev en dramatisk upplevelse.

Expressen - 15 minuter sedan

Kvinna misshandlade pensionär på parkering

En kvinna i 70-årsåldern blev under söndagen misshandlad av en annan kvinna, skriver Skaraborgs Läns Tidning.Händelsen inträffade i Skövde på en parkering..

Expressen - 30 minuter sedan

Pensionärspar spelade på joker och vann 10 miljoner

Ett pensionärspar i Oskarshamn fick en minst sagt annorlunda söndag. De satsade 24 kronor på fyra Lottorader och 10 kronor på Joker. Precis som de gjort i många år.

Expressen - 30 minuter sedan

Väg avstängd efter krock

En olycka har inträffat på väg 11 i höjd med Nordanå utanför Malmö.Trafikpåverkan på platsen är stor i båda riktningar, enligt polisen..

Expressen - 30 minuter sedan

Byggnadsställning har rasat – en skadad

Stormväder härjar på flera håll i Sverige under söndagen.I Jakobsberg norr om Stockholm har en hög byggnadsställning rasat och räddningstjänsten är på plats.– Det är en person är skadad där, säger Mattias Häglund, ledningsoperatär vid Storstockholm brandförsvar..

Expressen - 45 minuter sedan

147 tigrar räddades från tempel – hälften har dött

För tre år sedan räddades 147 tigrar från ett buddhisttempel i Thailand.Nu har mer än hälften av tigrarna dött i en virussjukdom, skriver Reuters..

Expressen - 45 minuter sedan

Spårvagn och personbil i krock

En spårvagn och en personbil har krockat vid Redbergsplatsen i Göteborg.– Vi är där med en enhet, säger Micke Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten..

Expressen - 2 timmar sedan

De blåser till protest – mot kommunen

YSTAD. Den dova tonen från kyrktornet letar sig genom Ystadnatten.Men vänta, hur låter det egentligen?

Expressen - 2 timmar sedan

Skarpa varningen – efter Swish-kupp mot kvinnor

Tre äldre kvinnor har blivit lurade på stora besparingar i helgen.Bedragarna har använt Swish som täckmantel, och kommit över hundratusentals kronor.– Det här handlar om kvinnor som verkligen blir lurade, säger Monica Bergström vid polisen – som nu vill varna..

Expressen - 2 timmar sedan

Färja har sjunkit i Kongo: 36 saknas

En färja har sjunkit i Kongofloden i Demokratiska Republiken Kongo.Minst 36 personer saknas, enligt nyhetsbyrån AFP..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.