Nyteknik > Teknik

Monday, 16 September, 04:40

Nyteknik - 10 sep 19 kl. 13:45

Se Land Rover Defenders comebackIkonen Land Rover Defender är tillbaka i uppdaterad design. Presentationen på Frankfurtsalongen hörde tveklöst till de mest spektakulära. Se filmen här..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Land Rover Defenders, Land Rover Defender, Frankfurtsalongen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Se Land, Rover, Defenders, comeback
Dagens PS - 26 sep 17 kl. 13:22

Jaguar Land Rover är i shoppartagen

Vill köpa andra lyxbilsvarumärken. Jaguar Land Rover uppges vara på jakt efter förvärv av internationella bilföretag med verksamhet inom lyxbilar, rapporterar Bloomberg News. Med köpet av en aktör inom samma segment hoppas Jaguar Land Rover få till en bättre diversifiering bland de fordon man säljer, enligt källor.

Dagens PS - 30 nov 18 kl. 09:02

Jaguar Land Rover tvingas skära ner

Jaguar Land Rover, JLR, kommer att dra ned med cirka 200 jobb när man flyttar över en del av produktionen från brittiska Solihull till Slovakien. Det rapporterar BBC med hänvisning till källor. Det var i somras som JLR meddelade att man tänkte flytta på produktionen av SUV-modellen Land Rover Discovery till Slovakien nästa år.

Dagens PS - 10 jan 19 kl. 08:13

Jobbslakt väntar på Jaguar Land Rover

Storbritanniens största biltillverkare, Jaguar Land Rover, förväntas annonsera planer på att dra ned med tusentals jobb som en del av ett sparpaket på 2,5 miljarder pund. Det skriver Sky News och Reuters på torsdagen. Uppgifterna är i linje med tidigare rapporter i media i december.

Opinionen.se - 20 apr 13 kl. 10:02

Jaguar Land Rover spår Kinatillväxt

Jaguar Land Rover siktar på att öka sin bilförsäljning i Kina med 20 till 30 procent under det kommande året. Företaget, ägt av indiska Tata Motors, sålde 77 000 bilar i Kina under 2012. Kina är Jaguar Land Rovers största marknad och från och med nästa år kommer man att samproducera fordon tillsammans med kinesiska Chery Automobile..

Expressen - 19 jul 16 kl. 11:35

Så blir framtiden för klassikern Land Rover Defender

Det ser ut att bli av trots allt. Kemikalieföretaget Ineos ska utveckla en ny Land Rover Defender – dock utan Jaguar Land Rovers hjälp. Enligt Autoexpress kommer en helt ny modell att designas men inspirationen hämtas från den klassiska bilen..

Sydsvenskan - 09 mar 13 kl. 06:30

Hur fort går din Land Rover?

Ett par gånger i veckan kör Marx Runge sin Land Rover från 1970..

DI - 03 aug 14 kl. 07:42

Skymning i Land Rover-världen

KAPSTADENDet startade med ett desperat brittiskt mekanobygge efter kriget, men övergick snabbt i en kärlekshistoria. Land Rover, bilen som skulle kunna köras överallt, blev mer en livsstil än ett fortskaffningsmedel för sina hårt prövade ägare..

DI - 21 okt 14 kl. 10:58

Jaguar Land Rover öppnar fabrik i Kina

Jaguar Land Rover, som ägs av Tata Motors, har idag öppnat sin första fabrik i Kina som en del i bolagets mål att mer än fördubbla sin globala försäljning vid slutet av det här årtiondet..

DI - 20 mar 15 kl. 12:41

Jaguar Land Rover tvingas återkalla stadsjeepar i Kina

Jaguar Land Rover, som ägs av Tata Motors, återkallar 36.451 stadsjeepar i Kina efter medierapporter om felaktiga växellådor..

IDG - 28 sep 15 kl. 07:01

Land Rover Discovery Sport: Tuff, tålig och halvsmart


Nya Land Rover Discovery Sport är riktigt läcker och den tar sig fram nästan överallt. Men hur fungerar alla nya tekniska förarhjälpmedel?.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 21 timmar sedan

Hur länge dröjer svaret från Mars?

Att kunna göra rimlighetsuppskattningar är viktigt för ingenjörer. Men hur är det med att räkna rymdtid, eller lösa receptrebusar?.

Nyteknik - Igår: 07:00

”Det här retar mig till vanvett”

Det finns två miljöskadliga beteenden som jag retar mig enormt på: att slänga fimpar lite varstans och att låta bilen gå på tomgång. Men har jag rätt?.

Nyteknik - Igår: 07:00

Kraschad fredsplan – vad hände med Dag Hammarskjöld?

Den 18 september 1961 omkom FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjöld och ytterligare 15 personer i en flygplanskrasch. Än i dag undrar många om det var en olycka eller ett attentat..

Nyteknik - I förrgår: 16:46

Ford återkallar 360 000 bilar

Den amerikanska biltillverkaren Ford Motor återkallar nästan 360 000 så kallade stadsjeepar av märket Ford Explorer till följd av skarpa kanter runt framsätena..

Nyteknik - I förrgår: 16:36

Stockholm ska forsla bort elsparkcyklar – mot avgift

Stockholms stad ska börja forsla bort elsparkcyklar som parkerats trafikfarligt eller hindrande. Uthyrningsbolagen får sedan lösa ut elsparkcyklarna mot en avgift som ska täcka kostnaderna för stadens hantering..

Nyteknik - I förrgår: 16:24

Julian Assange kvar i brittiskt fängelse

Wikileaks-grundaren Julian Assange hålls kvar i brittiskt fängelse även efter det att han avtjänat nuvarande straff. Domstolen Westminster Magistrate's Court i London anser att risken är för stor att flyr, då han kan komma att överlämnas till USA..

Nyteknik - I förrgår: 14:06

Läckta uppgifter hos Telenor kan ha använts av konkurrent

Läckta uppgifter om flera av Telenors kunder har använts för att sälja abonnemang för den konkurrerande teleoperatören Tre, skriver tidningen Computer Sweden..

Nyteknik - I förrgår: 14:00

Minst fem franska kärnkraftverk har felaktiga svetsfogar

Flera franska kärnkraftverk kan behöva stängas efter att fel har upptäckts i svetsfogar på ånggeneratorn..

Nyteknik - I förrgår: 13:30

Renault ska lansera elbil för 100 000 kronor

Renaults vd lovar att lansera en riktig ”folkelbil” inom fem år. Ambitionen är en prislapp långt under Volkswagens flaggskepp ID.3..

Nyteknik - I förrgår: 13:07

Foreeseti laddar om med 20 miljoner och en ny vd

Det hajpade svenska it-säkerhetsföretaget Foreseeti har lyckats landa fyra tunga innovationsprojekt. Samtidigt lämnar medgrundaren Joakim Nydrén vd-posten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.