Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 17 September, 00:22

Cornucopia - 10 sep 19 kl. 13:17

Skatten sänks 137:- SEK för glesbygden - istället höjs bensinskatten och fordonsskattenSkatten för de bilberoende glesbygdsborna sänks med 137:- SEK per månad enligt en överenskommelse mellan regeringspartierna och åtminstone Centerpartiet. Istället kommer nu bensinsskatten höjas 15 öre och skatten på nya fossilfordon kommer chockhöjas, inklusive arbetsfordon för hantverkare.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SEK, Centerpartiet, Torsby, Kangoo, JÖK, Sverige, Stockholm, MP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skatten, sänks, 137, SEKför , glesbygden, istället, höjs, bensinskatten, och fordonsskatten
Dagens PS - 23 aug 19 kl. 07:29

Hånet mot fattigpensionärer? Skatten sänks 35 kronor

Mer är så får inte de pensionärer som har det sämst ställt. För de rikaste pensionärerna sänks skatten däremot med 661 kronor per månad. Under budgetmötet i Harpsund på torsdagen meddelade finansminister Magdalena Andersson (S) att det nu blir verklighet att skatten sänks för omkring en miljon pensionärer, vilket hon tidigare aviserat.

Norrtelje Tidning - 11 okt 12 kl. 10:48

Webb-tv Skatten sänks

Uppdaterad. Skatten sänks med 20 öre nästa år. Skolan och äldreomsorgen får ekonomisk förstärkning.

GöteborgsPosten - 23 mar 17 kl. 12:35

Skatten sänks för landets pensionärer

Skatten sänks för ca 1,4 miljoner personer över 65 år med upp till 2 500 kronor per år, uppger regeringen..

DN - 23 mar 17 kl. 09:37

Skatten sänks för landets pensionärer

Skatten sänks för ca 1,4 miljoner personer över 65 år med upp till 2 500 kronor per år, uppger regeringen. – De som har varit med och byggt upp vårt land och sett till att vi har den välfärd vi har, de ska ha en bra ålderdom och en trygg sådan, säger statsministern..

SVT - 23 mar 17 kl. 12:40

Skatten sänks för landets pensionärer

Skatten sänks för cirka 1,4 miljoner personer över 65 år med upp till 2.500 kronor per år, uppger regeringen. – De som har varit med och byggt upp vårt land och sett till att vi har den välfärd vi har, de ska ha en bra ålderdom och en trygg sådan, säger statsministern..

UNT - 23 mar 17 kl. 12:40

Skatten sänks för landets pensionärer

Skatten sänks för ca 1,4 miljoner personer över 65 år med upp till 2 500 kronor per år, uppger regeringen..

Västerbottens Folkblad - 23 mar 17 kl. 13:08

Skatten sänks för landets pensionärer

Skatten sänks för ca 1,4 miljoner personer över 65 år med upp till 2500 kronor per år, uppger regeringen. – De som har varit med och byggt upp vårt land och sett till att vi har den välfärd vi har, de ska ha en bra ålderdom och en trygg sådan, säger statsministern. Regeringens besked innebär […].

Kristianstadsbladet - 22 mar 17 kl. 20:07

SVT: Skatten sänks för pensionärer

Regeringen vill sänka skatten för 1,4 miljoner pensionärer. Förslaget ska presenteras på torsdagen, erfar SVT. Enligt SVT flaggade statsminister Stefan Lövfen (S) för skattesänkningen när han talade i värmländska Storfors på onsdagskvällen.

Helsingborgs Dagblad - 22 mar 17 kl. 20:07

SVT: Skatten sänks för pensionärer

Regeringen vill sänka skatten för 1,4 miljoner pensionärer. Förslaget ska presenteras på torsdagen, erfar SVT. Enligt SVT flaggade statsminister Stefan Lövfen (S) för skattesänkningen när han talade i värmländska Storfors på onsdagskvällen.

Barometern - 22 mar 17 kl. 20:07

SVT: Skatten sänks för pensionärer

Regeringen vill sänka skatten för 1,4 miljoner pensionärer. Förslaget ska presenteras på torsdagen, erfar SVT. Enligt SVT flaggade statsminister Stefan Lövfen (S) för skattesänkningen när han talade i värmländska Storfors på onsdagskvällen.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

MÖP-måndag: Svensk och rysk doktrin kring artilleri daterar tillbaka till 1700-talet?

Dags för lite MÖP-måndag igen. Kan svensk doktrinär och numerär återhållsamhet kring artilleri,  respektive den ryska raka motsatsen spåras tillbaka ända till 1700-talet och stora nordiska kriget?En av de Haubits 77Den svenska armén hade även under invasionsförsvarets tid ett relativt svagt artilleri i förhållande till övrig numerär.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Kraftiga höjningar av taxeringsvärdena för jordbruksfastigheter - 25-30%

Idag gick fastighetsdeklarationerna för jordbruksfastigheter ut. Det ser ut som det blir rejäla upptaxeringar mot förra taxeringen 2017, och eventuella stagnerade bostadspriser återspeglas inte. Två anekdoter nedan.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Nya kortregler - upplevt några problem?

Från i lördags gäller nya kortregler, som i princip gör att du inte kan genomföra kortköp utan PIN-kod eller annan extern verifiering. Har du upplevt några problem kring detta, nu när första normala arbetsdagen är igång?
Revolut Black Metal på Metal-konsert.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Framträdandet hos Aftonbladet/TV3

Nedan hittas länken till Lenas och mitt framträdande hos Aftonbladet/TV3:s morgonbord. Jag har inte tittat på det själv, men det sägs vara klippt.
Det gäller att ha en cool redaktion utanför studion så alla gäster kan få ett gott intryck.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Oljepriset upp 10% - angreppen kom från nordväst med hög precision

Oljepriserna rusar cirka 10% nu under morgonen, som resultat av angreppet mot den saudiska oljehuben Abqaiq. Foton visar att angreppet kom från nordväst, och med mycket hög precision angripit specifika punkter. USA:s president Donald Trump har gett klartecken för att använda USA:s strategiska oljereserver.

Cornucopia - Igår: 20:02

Snackar prepping i Aftonbladet/TV3 i morgon måndag 06:45 repris 07:15

Lite ändrade tider för morgondagens morgonsoffa hos Aftonbladet TV och TV3. Min hustru Lena och jag kommer snacka vår nya preppingbok och prepping i några minuter live på aftonbladet.se klockan 06:45 och med en repris hos TV3:s morgonprogram 07:15.

Cornucopia - Igår: 18:33

Flyttskatten skulle bort - istället införs tak på uppskovsbeloppet

Enligt JÖK:en skulle den sk flyttskatten i form av ränta på uppskovsbeloppet vid köp av en dyrare bostad bort. Istället uppger nu Ekot att taket på uppskovsbeloppet återinförs, dvs man kan inte längre få hur stort uppskov som helst. Samtidigt tas inte räntan bort.

Cornucopia - Igår: 12:08

Gästfråga: Hur laddar man elbil utan parkering vid egen villa?

Nedanstående är ett gästinlägg signerat IT-konsulten, och ställer frågan hur man laddar sin elbil om man inte har bilparkering vid sin egen villa. En högst relevant frågeställning och ett stigande problem för de som vill skaffa elbil, i synnerhet när straffskatten i bonus/malus på nya fossilbilar är minst sagt hög.
En Hyundai Kona Electric på snabbladdning.

Cornucopia - Igår: 08:59

Officiellt: Saudi-Arabien drar ner oljeproduktionen med. 5.7 miljoner fat

Den saudiska diktaturens statliga oljebolag Saudi Aramco publicerade igår kväll ett pressmeddelande om att de drar ner sin oljeproduktion med 5.7 miljoner fat om dagen. Det är drygt 7% av världsproduktionen av råolja.

Cornucopia - I förrgår: 19:27

Trams om Systembolagets öppettider

Det så kallade politiska partiet Moderaterna fokuserar och prioriterar det som är viktigt i sin politik  i denna tid och era, och vill nu att Systembolaget ska ha öppet på söndagar. Socialdemokraternas partiorgan och den samlade vänstern brister ut i att man måste tänka på barnen, och hela debatten blir rent trams.
Mitt vin Preparatus Supervivet finns endast i Systembolagets beställningssortiment (75406).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.