YLE > Finland

Sunday, 15 September, 22:35

YLE - 10 sep 19 kl. 12:13

Jutta Urpilainen blir kommissionär för internationella partnerskap i EU-kommissionen - ska bland annat jobba för en AfrikastrategiRiksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) föreslås bli kommissionär för internationella partnerskap med fokus på Afrika och biståndssamarbete. EU:s nya kommissionsordförande Ursula von der Leyen har fördelat portföljerna mellan de 27 medlemmarna i kommissionen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Urpilainen, EU, Afrikastrategi, Jutta Urpilainen, SDP, Afrika, Ursula, Leyen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jutta, Urpilainenblir , kommissionärför , internationella, partnerskapi , EU-kommissionen, ska bland annat jobba för en Afrikastrategi
YLE - 10 sep 19 kl. 12:13

Jutta Urpilainen blir kommissionär för internationella partnerskap i den nya EU-kommissionen

Riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) blir kommissionär för internationella partnerskap. EU:s nya kommissionsordförande Ursula von der Leyen har fördelat portföljerna mellan de 27 medlemmarna i kommissionen..

YLE - 10 sep 19 kl. 14:27

Jutta Urpilainen: Mycket motiverande att få jobba i Ursula von Leyens team - min portfölj utmanande

"Vi ska nu fokusera på grundorsaken till att migrationsfrågan är så svår och vi ska arbeta med att förbättra läget i ursprungsländerna", säger riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) som föreslås bli kommissionär för internationella partnerskap i den nya EU-kommissionen..

YLE - 10 sep 19 kl. 14:27

Jutta Urpilainen: Mycket motiverande att få vara med i von Leyens team - vi ska jobba med migrationsfrågans grundorsaker

Vi ska nu fokusera på grundorsaken till att migrationsfrågan är så svår och vi ska arbeta med att förbättra läget i ursprungsländerna, säger riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) som föreslås bli kommissionär för internationella partnerskap i den nya EU-kommissionen..

YLE - 10 sep 19 kl. 14:27

Jutta Urpilainen: Mycket motiverande att få vara med i von der Leyens team - vi ska jobba med migrationsfrågans grundorsaker

Vi ska nu fokusera på grundorsaken till att migrationsfrågan är så svår och vi ska arbeta med att förbättra läget i ursprungsländerna, säger riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) som föreslås bli kommissionär för internationella partnerskap i den nya EU-kommissionen..

YLE - 06 jul 12 kl. 17:30

Urpilainen misstolkades i internationella medier

Kauppalehtis intervju med finansminister Jutta Urpilainen gav upphov till diverse misstolkningar runt om i världen. Internationella medier tolkade de flesta av Urpilainens kommentarer fel, utgående från en artikel publicerad i Kauppalehti i dag. Bland annat nyhetsbyrån AFP och tidningen The Telegraph skrev att Finland överväger att lämna eurozonen och byta valuta.

YLE - 01 maj 14 kl. 16:49

”Jag hoppas och tror att Jutta vinner”

Över hälften av kongressdeltagarna kommer att rösta på utmanaren Antti Rinne som SDP:s ordförande, visar en undersökning som Helsingin Sanomat har gjort. Nuvarande ordförande Jutta Urpilainen (SDP) har trots allt fortfarande starkt stöd bland folket. - Jag tror nog att Jutta kommer att vinna.

YLE - 04 feb 17 kl. 21:27

KSML: Inflytelserika sossar vill se Urpilainen som presidentkandidat

Allt fler SDP-profiler meddelar nu att de önskar att partiets före detta ordförande Jutta Urpilainen ställer upp i presidentvalet. Urpilainen själv tiger alltjämt om sina planer. Enligt lördagens Keskisuomalainen signalerar nu de tidigare socialdemokratiska ministrarna Susanna Huovinen och Lauri Ihalainen stöd för Urpilainens kandidatur.

YLE - 30 jun 15 kl. 09:55

Urpilainen: 900 miljoner skyddar Finland

Den tidigare långvariga statsekreteraren på finansministeriet, Raimo Sailas säger i en intervju i Aamulehti att han inte tror att Finland kommer att få sina pengar. Riksdagsledamot Jutta Urpilainen (sdp) håller inte med Sailas. Jutta Urpilainen är inte beredd på att säga adjö till de arrangemang som hon själv förhandlade fram under sin tid som finansminister.

YLE - 27 nov 12 kl. 14:30

Urpilainen berömmer Greklandsstöd

Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) är nöjd över att eurogruppen och Internationella valutafonden, IMF, nått en kompromiss om att stöda Grekland. Urpilainen anser att de skattelättnader som utlovats till Grekland gagnar Finland. Enligt Urpilainen uppfylldes de mest centrala kriterierna för Finlands del i förhandlingarna.

YLE - 14 nov 14 kl. 06:24

Urpilainen ställer upp i riksdagsvalet

Den tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) ställer upp i vårens riksdagsval. Urpilainen skriver i sin blogg att pausen har varit nyttig och gett ny energi. Hon säger sig också vara redo för minister- eller internationella uppdrag, och lovar att arbeta för att förbättra ekonomin och sysselsättningen, främja Finlands intressen internationellt och värna om österbottningarnas välbefinnande.

Fler nyheter från YLE

YLE - 11 timmar sedan

Postens problem med datatrafiken är över - felet berodde på en störning hos dataleveratören

Posten hade problem med datatrafiken i dag vilket påverkade kundservicen och skjöt upp utdelningen av tidningar, berättar Posten. Problemen berodde på en störning hos dataleverantören Tieto som uppkom i samband med en systemuppdatering..

YLE - 7 timmar sedan

Raseborg äger tusentals hektar skog - jämför plus och minus med att övergå till kalhyggesfritt

Med kalhyggesfritt skogsbruk binder skogarna bättre kol och miljön blir också trevligare att röra sig i. Det blir också billigare än att kalhugga. Miljöinspektör Aapo Ahola listar flera fördelar med att frångå kalhygge, men även några nackdelar..

YLE - 7 timmar sedan

Polisen letar fortfarande efter misstänkt för skottlossningen i Träskända

Polisen letar fortfarande efter personen som misstänks för skottlossningen i Träskända på lördagkvällen. Fallet utreds som skjutvapenbrott och försök till grov misshandel. Polisen misstänker att händelsen var en uppgörelse mellan två personer..

YLE - 9 timmar sedan

Spelberoende vanligt bland fångar - fängelsepersonal vet inte hur man vårdar beroendet

Pengaspelsberoende är vanligare hos fångar än bland den övriga befolkningen, visar en preliminär studie av Institutet för hälsa och välfärd THL. Många fångar uppger också att de gärna vill ha hjälp med sitt beroende, men inom fångvården finns det få som har kunskaper i hur man vårdar spelberoende..

YLE - 9 timmar sedan

Svenska Yle live: Dykstädning av Aura å i Åbo

Yle Åboland var med när frivilliga dykare städade Aura å. Under Åbodagen lyfte dykarna upp allt möjligt skrot som kastats i ån..

YLE - 10 timmar sedan

Skyhöga halter av plast i barns kroppar, visar tysk studie

En undersökning beställd av det tyska miljöministeriet visar att nästan alla barn har spår av plast i sina kroppar i form av kemikalier. Vissa av kemikalierna kan vara direkt skadliga för barnens hälsa och utveckling. Mest plastkemikalier fanns i de yngsta barnen..

YLE - 11 timmar sedan

Postens har problem med datatrafiken i dag - nätsidan fungerar inte och alla morgontidningar har inte delats ut

Posten har problem med datatrafiken i dag som påverkar kundservicen och skjuter upp utdelningen av tidningar, berättar Posten..

YLE - 14 timmar sedan

Klimatförändringen gör att nya fjärilsarter dyker upp i skärgården

I den åboländska skärgården har det observerats nästan 50 nya arter under de senaste 25 åren, bland dem också skadeinsekter. I stället har äldre, traditionella arter minskat eller helt försvunnit..

YLE - 14 timmar sedan

Den eviga frågan: Ska katter få gå fritt ute? Djurskyddslagen ger inget entydigt svar

En katt kan vistas ute om den är i en trygg omgivning, säger kattägaren Bjarne Wikström som själv har innekatter. Djurskyddslagen säger ändå inget om hur stor tryggheten ska vara och ett fall med utekatter avgörs som bäst i domstol..

YLE - 15 timmar sedan

IS: Finsk man en av de 34 offren som omkom i Kaliforniens båtbrand

En finsk man omkom i båtbranden i Kalifornien förra veckan, skriver Ilta-Sanomat. 34 människor dog när en båt som transporterade dykare brann..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.