SR > Nyheter

Monday, 16 September, 00:17

SR - 10 sep 19 kl. 13:24

Unga använder mobilen istället för datornMobiltelefonen spelar en allt större roll för unga, den ersätter numera både dator och surfplatta, det framgår i den rapport som Statens medieråd presenterat i dag..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Statens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unga, använder, mobilen, iställetför , datorn
Nyteknik - 12 mar 19 kl. 09:30

Det här kreditkortet använder fingeravtryck istället för pin-kod

Den brittiska banken Natwest testar nya betalkort där användaren bekräftar köp med en inbyggd fingeravtrycksläsare..

Dagensanalys.se - 16 maj 17 kl. 14:14

Var tredje förälder umgås med mobilen istället för sina barn under middagen

I drygt hälften, 55 procent, av svenska barnfamiljer används smartphones, surfplattor eller annan teknik under middagarna. I de flesta fallen är det föräldrarna som är värst. Det visar en ny Yougov-undersökning om familjevanor runt middagsborden beställd av Dolmio pastasåser.

YLE - 12 sep 14 kl. 13:27

Finsk översättningsbyrå: ”Använd IS istället för ISIS!”

Förkortningarna som används för den sunniextremistiska rörelsen Islamiska Staten alltså IS, fortsätter att vålla problem för finländska företag. Yle Nyheter rapporterade tidigare om bussbolaget IS Travels som bytte namn på grund av extremiströrelsen. Nu har översättningsbyrån Isis drabbats.

Skånskan - 02 jun 16 kl. 08:29

Unga använder mindre droger, alkohol och narkotika i Skåne

Nyheter Unga i Skåne dricker mindre och använder narkotika i mindre utsträckning enligt resultatet från Folkhälsoenkät Barn och Unga i Skåne 2016.Enkäten har bland annat tittat på ungdomars användning av tobak, alkohol och narkotika i åk 9 och gymnasiets åk 2. 
– Det är mycket glädjande att se en nedåtgående trend kring våra ungdomars användning av tobak, alkohol och narkotika, i vissa fall kan vi nästan se en halvering jämfört med vår första undersökning år 2012, säger Elisabeth Bengtsson, folkhälsochef, Region Skåne i ett pressmeddelande.

IDG - 08 maj 18 kl. 15:21

Nytt system för självkörande bilar – använder laser istället för 3d-kartor


Förhoppningen är att det nya systemet ska möjliggöra självkörande trafik på landsbygden..

Nyan - 06 nov 18 kl. 09:19

Timo Soini vill att unga använder sin röst

Rösta i val! Aktivera er! Kräv ett fullmäktige på kommunal nivå!

IDG - 03 okt 17 kl. 09:31

Microsoft skrotar Groove Music: "Använd Spotify istället"


Företaget lägger ner sin egen musiktjänst och tar hjälp av Spotify för att låta användare föra över gamla spellistor..

YLE - 30 aug 17 kl. 04:23

Få elever cyklar med mobilen i handen i Borgå

Under september månad står trafikkunskap på sjundeklassarnas läseordning. Hur vanligt är det att elever använder mobiltelefonerna samtidigt som de cyklar? Sjundeklassare är fortfarande för unga för att köra bil.

YLE - 30 aug 17 kl. 04:23

Lärare: "Få elever cyklar med mobilen i handen i Borgå"

Under september månad står trafikkunskap på sjundeklassarnas läseordning. Hur vanligt är det att elever använder mobiltelefonerna samtidigt som de cyklar? Sjundeklassare är fortfarande för unga för att köra bil.

Dagensanalys.se - 15 jul 16 kl. 15:00

Reklamblockeraren som vill ta betalt av företagen istället för publicisterna

Reklamblockerare har varit på stark frammarsch den senaste tiden, och med dem en het debatt kring kostnaderna för publicister som oroar sig för fallande intäkter. Det finns en del annonsblockerare som låter publicister betala för att visa annonserna, något som skapat än mer upprörda känslor. Men nu finns den en ny mobil adblocker som vill skifta fokus från publicister till företag och varumärken.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Flera skottskadade utanför Köpenhamn

Flera personer har skadats i en skottlossning i ett bostadsområde i Ishøj utanför Köpenhamn..

SR - 2 timmar sedan

Nya anklagelser mot HD-domare i USA

Tidningen New York Times rapporterar om nya sexbrottsanklagelser mot den senast tillsatte domaren i högsta domstolen i USA, Brett Kavanaugh..

SR - 4 timmar sedan

Viktigt meddelande till allmänheten i Göteborg

Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Göteborg..

SR - 6 timmar sedan

Större möjligheter för flickor att gå klart skolan

I Kenya kan möjligheterna för flickor att gå klart skolan vara på väg att förbättras, även om de blivit gravida som tonåringar. Ett nytt lagförslag vill göra det olagligt att neka en flicka att komma tillbaka till skolan efter förlossningen..

SR - 6 timmar sedan

Nu drabbar norska ovädret Sverige

Regn och kraftiga vindar slår hårt mot stora delar av Västra Götaland. På flera håll har tågtrafiken ställts in och även färjor påverkas..

SR - 8 timmar sedan

Vallokalerna öppna för presidentval i Tunisien

På söndagsmorgonen öppnade vallokalerna i Tunisien för dagens presidentval. 26 kandidater ställer upp i valet och sju miljoner tunisier är röstberättigade. Men resultatet väntas först på tisdag.

SR - 8 timmar sedan

Små framsteg i reningsverket i Warszawa

I Warszawa fortsätter arbetet med reningsverket som kollapsat och har pumpat ut en massa orenat vatten floden Wisla, som mynnar ut i Östersjön. Fortfarande uppges 40 procent av smutsvattnet rinna ut i floden - trots att det har gått flera veckor sedan läckan uppdagades..

SR - 9 timmar sedan

Sverige kan skjuta upp första satelliten från europeisk mark

Sverige och rymdbasen Esrange i Kiruna kan bli först i Europa med att skjuta upp satelliter från europeisk mark..

SR - 9 timmar sedan

Bensinskatter får kritik – från höger och vänster

I regeringens budgetförslag finns det delar som både höjer och sänker skatten på bensin och diesel, något som möter kritik från oppositionen..

SR - 9 timmar sedan

Försöker göra upp med 22 år av förtryck

Två och ett halvt år efter det att Gambias hårdföre diktator tvingades lämna landet så försöker Gambia nu göra upp med 22 år av förtryck..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.