YLE > Svenskfinland

Tuesday, 17 September, 12:23

YLE - 10 sep 19 kl. 13:34

Ny fraktlinje mellan Vasa och Belgien – Rederiet: En skräddarsydd lösning för WärtsiläEn ny fraktlinje mellan Vasa och belgiska Antwerpen och Zeebrugge börjar trafikera om ett par månader..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Belgien, Wärtsilä, Antwerpen, Zeebrugge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny fraktlinjemellan , Vasaoch , Belgien, RederietEn , skräddarsydd, lösning för Wärtsilä
YLE - 26 mar 13 kl. 12:30

Ny fraktlinje Vasa-Bremerhaven

I början öppnas en ny fraktlinje mellan Vasa och Bremerhaven i Tyskland. Det är Vasarederiet Nordic Sea Line Oy Ltd som börjar trafikera rutten med fraktfartyget mv Mimer. Fartyget avgår jäma veckor från Vasa och returen från Bremerhaven går udda veckor.

YLE - 02 jun 15 kl. 04:23

Kvarken Ports vill ha fraktlinje till Vasa

Fem fraktlinjer utgår från Umeå hamn, noll från Vasa. Nu vill nya hamnbolaget Kvarken ports få till stånd en fraktlinje från Vasa hamn. Umeå och Vasas gemensamma hamnbolag Kvarken Ports har funnits ett halvt år.

VBL - 26 mar 13 kl. 11:19

Ny fraktlinje från Vasa till Tyskland

En ny fraktlinje öppnar möjligheter för företagen i Österbotten. Vasarederiet Nordic Sea Line börjar trafikera mellan Vasa hamn via Härnösand i Sverige och Bremerhaven i Tyskland..

GöteborgsPosten - 27 dec 18 kl. 15:46

Ny fraktlinje till havs minskar lastbilstrafiken

En ny fraktlinje till havs mellan Halmstad och Finland kommer att ersätta upp till 100 lastbilar på vägarna. Det hoppas rederiet CMA CGM som har fått 7,9 miljoner kronor i ekobonus för satsningen.
Ekobonus är ett statligt stöd som ska minska godstrafiken på Europavägarna och öka transporten till havs istället..

GöteborgsPosten - 27 dec 18 kl. 15:45

Ny fraktlinje till havs minskar lastbilstrafiken

En ny fraktlinje till havs mellan Halmstad och Finland kommer att ersätta upp till 100 lastbilar per vecka på vägarna. Det hoppas rederiet CMA CGM som har fått 7,9 miljoner kronor i ekobonus för satsningen.
Ekobonus är ett statligt stöd som ska minska godstrafiken på Europavägarna och öka transporten till havs istället..

YLE - 12 aug 13 kl. 05:15

Fraktlinjen mellan Vasa och Bremerhaven kör i gång

Fraktlinjen mellan Vasa och Bremerhaven i Tyskland kommer i gång igen i slutet av augusti. Linjen har stått nere sedan juni eftersom Nordic Sea Line som driver fraktlinjen haft problem med bland annat finanserna. Dessutom har inte heller kommunikationen med kunderna varit helt problemfri.

YLE - 24 jan 13 kl. 10:09

Belgiska elever besöker Vasa Övningsskola

Allt som allt 15 elever från Waregem i Belgien besöker den här veckan Vasa Övningsskola. Temat för veckan är frivilligarbete och Jannica Laiho från Vasa Övningsskola och Anaïs Bohez från Belgien har bland annat bekantat sig med församlingens frivilligarbete. I redan tio år har Vasa Övningsskola haft elevutbyte med det Heliga Hjärtats skola i Belgien och i höstas var ett gäng elever från Vasa Övningsskola och hälsade på i Waregem.

YLE - 25 jul 13 kl. 11:58

Linjen Vasa-Umeå har vind i seglen

Det går bra för färjelinjen Vasa-Umeå just nu. Förbindelsen som under många år kämpat med sviktande passagerarmängder och dålig lönsamhet kan nu redovisa rekordsiffror. Antalet passagerare under juli månad närmar sig 30 000 och såna passagerarmängder har man inte upplevt på linjen på tiotals år.

HBL - 17 okt 12 kl. 17:49

Vasa och Umeå köpte färja från Gotlandsrederi

Vasa och Umeå har löst frågan om Kvarkentrafiken med att bilda ett gemensamt rederi och köpa en färja.Rederibolaget NLC Ferry Ab/Oy har köpt m/s Betancuria av Rederi Ab Gotland. Fartyget har tidigare trafikerat sträckan Vasa?

YLE - 10 sep 13 kl. 06:55

Vasa lånar pengar åt Wasaline

Vasa stad lånar 2,5 miljoner euro räntefritt åt rederiet NLC Ferry. Som säkerhet får staden inteckningar i färjan. Det är förslaget från stadsstyrelsen till fullmäktige som har möte på måndag.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Efterlysningen 17.9

Denna vecka efterlystes bland annat en keyboard, vinflaskor och ett porträtt av Mannerheim. Här hittar du alla kontaktuppgifter..

YLE - 22 timmar sedan

Nu byggs Kvarkenfärjan – stadsdirektör Häyry fick trycka på startknappen

På måndagen inleddes byggandet av den nya Kvarkenfärjan vid varvet i Raumo. Vasas stadsdirektör Tomas Häyry fick starta maskinerna under startceremonin..

YLE - 6 timmar sedan

Parhus i Pedersöre brann under natten

Strax efter halv elva i gårkväll fick räddningsverket larm om en brand i Sandsund i Pedersöre. En lägenhet i ett parhus hade börjat brinna och totalförstördes..

YLE - 5 timmar sedan

“Gör dig inte av med saker om de får dig att må bra” – Samlaren Aja Lund kan inte vara minimalist

I tider av minimalistiskt tänkande kan Aja Lunds samlariver framstå som provocerande, men själv har hon aldrig känt någon skam över att vilja ha mer, och för henne har prylarna en terapeutisk funktion..

YLE - 7 timmar sedan

Slumpen förde in Kim Strandberg på studier vid Åbo Akademi – nu tar han över professur efter Göran Djupsund

Den nya professorn i statskunskap vid Åbo Akademi i Vasa heter Kim Strandberg. Strandberg vill bland annat att fakulteten ska ha ett bättre samarbete med Vasa universitet och vara mer aktiva i lokalsamhället..

YLE - 7 timmar sedan

Bra turismsommar i Österbotten – stark ökning av inhemska turister

Trots att vädret har varit kallt och ostadigt i sommar betecknar branschfolket turismsommaren 2019 som lyckad. Det är främst inhemska turister som står för tillväxten i år..

YLE - 22 timmar sedan

Nu byggs Kvarkenfärjan – stadsdirektören Häyry fick trycka på startknappen

På måndagen inleddes byggandet av den nya Kvarkenfärjan vid varvet i Raumo. Vasas stadsdirektör, Tomas Häyry, fick starta maskinerna under startceremonin..

YLE - 23 timmar sedan

Karleby-Jakobstad flygplats får tillbaka morgonflyget från Helsingfors

Från och med mars nästa år kommer man igen att kunna ta morgonflyget från Helsingfors till Karleby-Jakobstad flygplats. Finnair inför också en förmiddagsretur..

YLE - Igår: 07:45

Hus i Jakobstad totalförstördes i brand – ingen skadades

Ett hus i Jakobstad började brinna tidigt på måndagsmorgonen. Huset totalförstördes i branden och eftersläckningsarbetet pågår..

YLE - Igår: 05:14

Bostadsmässa i småstaden - vad hände sedan och vad kan Lovisa lära sig inför 2023

Lovisa är en mindre stad än många av de andra städerna som stått värd för bostadsmässan. I Kouvola som ordnade bostadmässan 2019 hälsar projektchefen att Lovisa måste jobba hårt med att marknadsföra mässans tomter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.