YLE > Finland

Wednesday, 18 September, 00:31

YLE - 10 sep 19 kl. 13:18

Är det okej att jaga en minderårig bilist i 150 kilometer i timmen? Så här resonerar polisenNatten till söndagen försökte en 12-åring i Torneå fly undan polisen i hög hastighet. Biljakten slutade på sjukhus för några av barnen. Polisen har inga konkreta bestämmelser som avgör om man börjar följa efter en bilist, säger överkommissarie Kjell Nylund på polisyrkeshögskolan..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Torneå, Kjell Nylund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Är det okejatt , jagaen , minderårig, bilisti , 150 kilometer i timmen Så här resonerar polisen
Nyan - 05 maj 16 kl. 15:56

Minderårig bilist narkotikapåverkad

Natten till torsdag fick stoppade polisen en personbil i Jomala, enligt ett pressmeddelande. Det visade sig att bilens förare var påverkad av flera olika narkotiska preparat och dessutom saknade körkort. Föraren transporterades till akuten för blodprov och klinisk undersökning, där en läkare bedömer hur mycket narkotikan påverkat körförmågan.

Kristianstadsbladet - 15 jan 14 kl. 09:14

Minderårig arbetade som assistent

Ett företag i Kristianstad riskerar att åtalas efter att en minderårig arbetat mer än tillåtet, ibland heltid, som personlig assistent.
Förra våren tog Försäkringskassan kontakt med Arbetsmiljöverket med en förfrågan om en arbetsgivares rätt att anställa en minderårig som assistent. Försäkringskassan hade sedan en tid tillbaka fått in tidsrapporter om att en minderårig, född 1997, arbetat som personlig assistent till en brukare som behövde hjälp med allting.

YLE - 10 feb 16 kl. 14:12

Premier League-spelare erkänner sex med minderårig

Den tidigare engelska landslagsspelaren i fotboll Adam Johnson har erkänt sexbrott. Sunderlandmittfältaren har erkänt sig skyldig till två av fyra åtalspunkter. Det var i mars 2015 som Adam Johnson greps misstänkt för att ha haft sexuellt umgänge med en flicka yngre än 16 år.

Kristianstadsbladet - 23 apr 13 kl. 21:17

Minderårig misstänkt för Tierpbrand


En minderårig person misstänks ha anlagt storbranden i Tierp i lördags, rapporterar lokala medier. Det är polisens slutsats efter att ha genomfört sin tekniska undersökning. Brandhärden fanns i ett rum i bostadslängan.

YLE - 09 sep 13 kl. 12:34

Ingen minderårig drunknade i somras

Preliminära uppgifter från Finlands simundervisnings- och livräddarförbund visar att inte en enda minderårig drunknade i somras. - Det är troligtvis den första sommaren någonsin som inga barn eller unga har drunknat, säger förbundets verksamhetsledare Pärla Salomaa. Det pekar på att dagens unga ser säkerhet till sjöss som en naturlig sak och använder flytväst.

YA - 12 sep 14 kl. 18:51

Minderårig flicka våldtagen

En minderårig flicka ska ha utsatts för en våldtäkt på en mindre ort.
- Jag kan bekräfta att det finns en anmälan om våldtäkt mot en minderårig flicka, säger Claes Ekman, stationschef vid polisen i Simrishamn. I övrigt är polisen förtegen med uppgifter kring händelsen som ska ha inträffat någon gång i augusti i ett mindre samhälle.

Nyan - 31 mar 16 kl. 10:54

Minderårig fast för snatteri

En minderårig person åkte fast för snatteri av livsmedelsvaror i en affär. Polisen som kom till platsen gav personen böter och varorna kunde återbördas i försäljningsdugligt skick. Polisen skjutsade hem den unga personen och fick kontakt med förmyndaren.

UNT - 17 apr 16 kl. 18:58

Minderårig bilist prejad av polis

Polisen tvingades på söndagseftermiddagen preja en bil som kördes vårdslöst genom Uppsala..

Nya Wermlands Tidningen - 03 aug 16 kl. 11:55

Minderårig bakom bombhotet

En minderårig person framförde ett bombhot via telefon mot Ica Kronhallen i Degerfors under onsdagen. Polisen har säkrat en minderårig person i utredningen..

Jmini.se - 09 aug 16 kl. 10:41

Minderårig sexuellt ofredad på Rosenlundsbadet

Det var strax efter 15-tiden på måndagen som en badvakt larmade polis om ett sexuellt ofredande på Rosenlundsbadet i Jönköping.  En minderårig pojke ska ha ofredat en minderårig flicka, enligt polisen.  Polis kom till platsen och pratade med vå.....

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Positivt med högskolepengarna, men regeringens förslag för att få fler i arbete kritiseras för orealism

Antti Rinnes regering presenterade sitt första budgetförslag på tisdagen och reaktionerna lät inte vänta på sig. Förslaget fick en del beröm, men också kritik för alltför små satsningar på att öka sysselsättningen..

YLE - 3 timmar sedan

Landskapsdirektör Kaj Suomela: den bästa budgeten på långa tider för Österbottens del

Vasa centralsjukhus fick sin miljon och regeringen vill satsa pengar på att förbättra sträckan mellan Vasa och Seinäjoki. Landskapsdirektör Kaj Suomela är mycket glad över satsningarna..

YLE - 4 timmar sedan

Regeringen vill satsa på sysselsättning och utbildning - och minskar på företagsstöden

Regeringen har fått klart sitt förslag till statsbudget för år 2020. Jämfört med Finansministeriets förslag från augusti föreslår regeringen mera pengar till utbildning och sänkta företagsstöd. Innan budgeten kan träda i kraft måste den godkännas av riksdagen före jul..

YLE - 6 timmar sedan

Regeringen Rinne berättade hur pengarna för utbildning, vård och sysselsättning ska fördelas nästa år

Regeringen har suttit på Ständerhuset i Helsingfors för att komma överens om hur statens pengar ska fördelas. Nu är förhandlingarna klara och resultatet presenterades. Läs Yles live-rapportering från presskonferensen..

YLE - 4 timmar sedan

Massor av spöknät hittades i Bottenhavet

Spöknät fortsätter fånga djur en lång tid, vanligtvis i flera månader, och i världshav i flera år. Det är första gången man i Finland har utrett situationen med spöknät..

YLE - 6 timmar sedan

Regeringen Rinnes berättade hur pengarna för utbildning, vård och sysselsättning ska fördelas nästa år

Regeringen har suttit på Ständerhuset i Helsingfors för att komma överens om hur statens pengar ska fördelas. Nu är förhandlingarna klara och resultatet presenterades. Läs Yles live-rapportering från presskonferensen..

YLE - 15 timmar sedan

Budgetmanglingen avslutad - Rinnes regering klarade av en snabb behandling

Regeringens årliga mangling för att enas om den finländska statsbudgeten för år 2020 är klar. De fem regeringspartierna har alltså enats om hur pengarna ska användas - och varifrån de ska tas..

YLE - 5 timmar sedan

Long Play: Person anklagas för långvarigt missbruk av sin maktposition vid Aalto-universitetet

Publikationen Long Play har publicerat en artikel som beskriver ett långvarigt missbruk av ställning vid Aalto-universitetet. Ett tiotal studerande har vittnat om "inhuman" behandling..

YLE - 6 timmar sedan

Skolorna i Lovisa vänder trenden med rökning: ”Vi ska bli bäst i Östnyland”

Tidigare utmärkte sig Lovisa negativt i statistiken över unga elevers rökvanor. Nu är siffrorna bättre i THL:s årliga undersökning om hälsa i skolan..

YLE - 6 timmar sedan

Följ Yles liverapport: Nu får vi veta hur pengarna fördelas för utbildning, vård och sysselsättning - regeringen Rinnes budgetförslag klart

Regeringens har suttit på Ständerhuset i Helsingfors för att komma överens om hur statens pengar ska fördelas. Nu är förhandlingarna klarar och resultatet presenteras. Yle rapporterar live..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.