Skånskan > Opinion

Wednesday, 18 September, 04:57

Skånskan - 10 sep 19 kl. 13:01

Utbildning ska förhindra felaktiga upphandlingarSvalöv Bättre utbildning i att utföra upphandlingar.
Samtidigt ska ekonomihanteringen inom utbildningsförvaltningen bli helt centraliserad.
Det är två av några åtgärder som Svalövs kommun tillämpar efter de senaste skandalerna.I går berättade SkD om en chef inom förvaltningen som anlitat sin egen mans företag för uppdrag samtidigt som hon satt i styrelsen och dessutom attesterade fakturor på egen hand.
Totalt låg summan på drygt 30 000 kronor.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Bättre, Svalövs, SkD, Teddy Nilsson, Nilsson, Hans Dahlqvist, Stefan Larsson, HR, Cecilia Hagström, Hagström, Svalöfs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utbildningska , förhindra, felaktiga, upphandlingar
Barometern - 26 okt 17 kl. 06:31

Upphandlingar är tema på utbildningsdag

Efter en period som präglats av upphandlingsdiskussion bjuder kommunen in företagare, tjänstepersoner och politiker till utbildning och diskussion om offentliga upphandlingar..

YLE - 08 apr 14 kl. 10:27

Rapport. Grunda en utbildning för invandrarunga

Det borde grundas en utbildning för ungdomar med invandrarbakgrund som kombinerar yrkesutbildning och språkutbildning och som gör det möjligt att avlägga en examen eller delar av en examen
Dessutom borde det grundas en service med låg tröskel för invandrar ungdomar, som förenar finskastudier och fritidsverksamhet. Det här föreslås i en rapport som Helsingfors stad publicerade i dag tisdag. Rapporten föreslår också att den tidsbundna utbildningen för unga invandrare, som arrangerats i yrkesinstitutet Stadin ammattiopisto 2011-2014, ska göras permanent.

Skånskan - 01 jun 18 kl. 12:38

Förlikning om sfi-utbildning

Malmö Academedia betalar 14 miljoner kronor i kompensation till Malmö stad och fortsätter bedriva sfi-utbildning i dotterbolaget Hermods regi tills avtalet löper ut i sommar.Det blev klart i ett förlikningsavtal mellan kommunen och Academedia på fredagen.
I våras avslöjades att Hermods i Malmö medvetet och under längre tid lämnat felaktiga uppgifter i sin personalredovisning till Malmö stad.

DN - 05 maj 14 kl. 15:29

Så ska EU förhindra terrorattentat

Mer samarbete, utbildning och ny teknik för att upptäcka kemiska, biologiska och nukleära vapen. EU-kommissionär Cecilia Malmström tycker att EU-länderna ska göra mer för att förhindra fler terrorattentat..

DN - 05 maj 14 kl. 15:59

Så ska EU förhindra nya terrorattentat

Mer samarbete, utbildning och ny teknik för att upptäcka kemiska, biologiska och nukleära vapen. EU-kommissionär Cecilia Malmström tycker att EU-länderna ska göra mer för att förhindra fler terrorattentat..

Nya Wermlands Tidningen - 07 dec 13 kl. 06:00

Företagarna på utbildning

Endast 27 procent av småföretagen deltar i offentliga upphandlingar samtidigt som många upphandlare berättar att de gärna ser att fler lägger anbud. Det säger Anna Hedberg, regionchef för Företagarna i Värmland. – Det är av den anledningen vi tillsammans med Kommerskollegiet vill informera och i Värmland skapa mötesplatser för företagare och upphandlare..

Sydsvenskan - 24 okt 12 kl. 06:30

Transferregler ska förhindra förvirring

Zlatan Ibrahimovic begav sig ut i den stora fotbollsvärlden innan fotbollsvärlden hade järnkoll på unga spelare.Därför blir hans klubbtillhörighet som tolvåring inte så lätt att fastställa.? Man får ta in allt man kan, sedan får man värdera det, säger Göran Blomgren, tävlingskonsulent på Svenska fotbollförbundet.

UNT - 22 nov 12 kl. 10:32

Nytt uppdrag utan utbildning

Brandmän i Knivsta och Sigtuna kommuner kan numera rycka ut på jobb där de ska hjälpa till att förhindra självmord. Men huvudskyddsombuden slår nu larm om saken..

DN - 24 feb 14 kl. 00:05

”Så vill vi förhindra handel och exploatering av barn”

Ny handlingsplan. Regeringen satsar tolv miljoner kronor till nya insatser mot barnexploatering. Det gäller utbildning av personal som jobbar med barn och samarbete med turismnäring, taxibolag, hotell och restauranger.

SmålandsPosten - 25 jun 14 kl. 06:22

Klara brister i utbildning av kommunal vårdpersonal

Allt fler fall har skett bland patienter i kommunens vård och omsorg. Dessutom har personal inte fått årlig upp­datering i anmälningsplikt enligt Lex Sarah. Det visar en rapport från medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Polisinsats på Rosengård

Malmö Flera polispatruller har åkt till Rosengård efter samtal om att personer ska ha setts med vapenliknande föremål.Polisen har fått in samtal om att personer ska ha setts bära vapenliknande föremål på Rosengård sent på tisdagskvällen. Polisen har åkt till platsen med flera patruller för att kontrollera uppgifterna.

Skånskan - 9 timmar sedan

Två döms för stöld i butik

STAFFANSTORP De båda männen begav sig från Malmö till Staffanstorp för att stjäla.De gick till City Gross där de stoppade ner hygienprodukter i en ryggsäck som en av dem sedan bar förbi kassalinjen.
Men männen blev avslöjade och greps.

Skånskan - 9 timmar sedan

Psykiatriavdelning läggs ner tills vidare

lund
Avdelningarna två och sex på vuxenpsykiatrin i Lund slås samman på grund av avsaknad av personal.
Framför allt är det en vakant överläkartjänst som inte går att tillsätta. Ledningen för psykiatrin betonar dock att inga patienter ska drabbas.

Skånskan - 10 timmar sedan

Ny ägare till fastigheten på Östraby 9124 i Hörby

Hörby Dusan Lojpur, 43 år, har tagit över fastigheten på Östraby 9124 i Hörby från Slavoljub Ilic. Tomten är 725 kvadratmeter stor. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i juni 2019.

Skånskan - 12 timmar sedan

Mp har rätt om matchning

Miljöpartiet har fått igenom kravet på så kallad utvecklingstid, som ska vara ett alternativ till tjänstledighet för den som vill vidareutbilda sig eller starta eget. Isabella Lövin betonar att det inte rör sig om en motsvarighet till det från många håll kritiserade friåret och att man inte kan ”ta ledigt för att knyppla”.
Även det här förslaget har fått kritik från många håll, bland annat Svenskt näringsliv och LO.

Skånskan - 13 timmar sedan

Osannolikt motorstopp under övningskörning

SVEDALA
Det var ett minst sagt olyckligt motorstopp mellan tågbommarna på Hylstarpsvägen som en 19-åring och hans pappa var med om när de övningskörde på måndagen.
Kollisionen med ett pågatåg var oundviklig.Det var strax före klockan 17 som 19-åringen tillsammans med sin 52-årige pappa var ute och övningskörde då det osannolika hände.

Skånskan - 14 timmar sedan

155 kvadratmeter stort hus i Sövde sålt

Sövde Nils Johan Patrik Larsson, 46, och Sofie Ivarsson, 38, har köpt huset på adressen Fiskarevägen 6 i Sövde av säljaren Bengt Göran Johansson. Köpesumman blev 3 675 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i augusti 2019. Huset byggdes 1978 och har en boyta på 155 kvadratmeter.

Skånskan - 14 timmar sedan

Ägarbyte för hus i Eslöv

Eslöv Fastigheten på Skogsvägen 13 i Eslöv har fått nya ägare. Pia och Bo Lernkvist, 69 och 66 år, har fått fastigheten som gåva av Maud Anita Elisabet Lernkvist. Överföringen blev klar i augusti 2019.

Skånskan - 14 timmar sedan

Gård i Lövestad såld

Lövestad Försäljningen av fastigheten på adressen Stora Tolångavägen 1038 i Lövestad är nu klar. Ny ägare är Magnus Olsson, 47 år, sedan tidigare boende på just Stora Tolångavägen, och säljare är Bengt och Thomas Nilsson. Gården innehåller ett hus med en boyta på 159 kvadratmeter, 10 hektar åkermark och betesmarker på 6 hektar.

Skånskan - 14 timmar sedan

57-åring tar över tomt i Sjöbo

Sjöbo Försäljningen av tomten på Bofinkstigen 6 i Sjöbo är nu klar. Ny ägare blir Sten Arne Björk, 57 år, som köpte fastigheten av Nils Thorsten Nilsson, Ulla Barbro Jeppsson och Inga Maj-Britt Johansson. Ägarbytet gjordes i september 2019 och priset blev 265 000 kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.