PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 16 September, 18:15

PrivataAffärer - 10 sep 19 kl. 13:00

SEB: Höjd risk motiverar sänkt aktieviktDet är i den senaste utgåvan av SEB Investment Outlook som Fredrik Öberg, SEB:s chief investment officer, resonerar kring de sänkta riskerna i bankens investeringar. ”Sannolikt dröjer det innan frågetecknen rätas ut, med tanke på den mer osäkra tillväxtbilden och givet att få genombrott har skett i handelsfrågorna och brexit. Årets börsuppgångar drev också upp värderingen mot ansträngda nivåer, för närvarande finns en risk för fortsatt oroliga marknader. Därför valde vi tidigt i augusti att minska aktievikten i de portföljer vi förvaltar och vår generella rekommendation är att ha lite mindre andel aktier än i normalläget”, skriver han. Sencyklisk konjunkturfas Fredrik Öberg konstaterar också att vi just nu befinner oss i den sencykliska fasen av konjunkt
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, SEB Investment Outlook, Fredrik Öberg, Investment Outlook, Federal Reserve, ECB, USA, Sveriges, Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, Höjd, risk, motiverar, sänkt, aktievikt
Affärsvärlden - 26 nov 15 kl. 09:11

SEB: Hög risk för regeringsombildning

Då Miljöpartiet uttryckligen meddelat att de inte kan sitta kvar i regeringen om Moderaternas skarpare migrationspolitikförslag antas är risken för en regeringsombildning fortsatt hög, menar Carl Hammer, valutachefsstrateg på SEB..

PrivataAffärer - 06 mar 17 kl. 12:16

SEB: Fortsatt risk för höga lagernivåer i Fingerprint

SEB ser en risk för att de uppbyggda lagren, som påverkade Fingerprint Cards negativt fjärde kvartalet, fortfarande är på förhöjda nivåer. Det skriver SEB i en analys daterad den 6 mars, där banken upprepar sin köprekommendation och riktkurs 75....

Affärsvärlden - 06 mar 17 kl. 12:32

SEB: Risken i köpvärt Fingerprint Cards

SEB ser en risk för att de uppbyggda lagren, som påverkade Fingerprint Cards negativt fjärde kvartalet, fortfarande är på förhöjda nivåer. Det skriver SEB i en analys daterad den 6 mars, där banken upprepar sin köprekommendation och riktkurs 75 kronor..

Dagens PS - 12 jan 18 kl. 10:39

SEB tipsar: Behåll hög risk på börsen

Spår fortsatt stark utveckling på aktiemarknaden. SEB expertkommitté i SEB House View inleder året med en positiv syn på börsen, skriver Privata Affärer. ”Behåll en hög risk i portföljen” är rubriken.

PrivataAffärer - 18 apr 19 kl. 06:51

SEB: Risk för nedåtrekyl på börsen

Det är i den senaste upplagan av SEB House View som bankens investeringskommitté konstaterar att det första kvartalet bjudit på glada börser men att den uppmjukning av räntepolitiken som drivit aktieutvecklingen nu i stort sett är inprisad av investerarna. Kommittén anser förvisso att det fortfarande finns potential för positiv avkastning för aktier på 12 månaders sikt. Men de kommande 1-3 månaderna tillämpar man en neutral syn på marknaden då det nu finns lite fler risker för en rekyl nedåt.

PrivataAffärer - 27 maj 19 kl. 12:10

SEB: Räkna med svängiga sommarbörser

Det är i SEB:s marknadsbrev Ögat som bankens investeringskommitté drar ner risken till ett riskutnyttjande på 45 procent. ”Vi tillämpar därmed en lite mer försiktig syn på riskfyllda tillgångsslag som aktier. Vi ser nu en större risk att aktiemarknaden kan reagera negativt på kort sikt, men på tolv månaders sikt anser vi att makroekonomin är stabil”, konstaterar kommittén.

PrivataAffärer - 07 jun 19 kl. 10:55

SEB: Därför höjer vi Intrum till köp

Det skriver SEB i den analys där rekommendationen dras upp till köp (behåll) med ny riktkurs om 271 kronor (269), vilken Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen. Köprekommendationen motiveras i första hand med att den spanska marknaden kan förväntas vända upp efter innevarande halvår, medan affären med den grekiska banken Piraeus ger tillväxtpotential från 2020 och framåt, anser SEB. Utöver risken för ett sänkt vinstmål, från 35 kronor per aktie medan SEB räknar med 28:20 kronor under 2020, pekar banken även på en koncentrationsrisk från den stora affären med den italienska storbanken Intesa.

PrivataAffärer - 03 sep 19 kl. 04:00

SEB drar ner på aktievikten

Det skriver Elisabeth Karlson, portfolio manager på SEB, i bankens marknadsbrev Ögat. SEB ser att svängningarna på marknaderna ökat på kort sikt, samtidigt som olika makroindikatorer fortsatt mattats av. Totalt har riskerna för ännu fler svängningar på marknaderna under hösten ökat, vilket gör att bankens House View-kommitté intagit en försiktigare syn på riskfyllda tillgångar.

PrivataAffärer - 27 nov 18 kl. 12:46

SEB: Aktier ger högst avkastning kommande året

”Vår prognos är fortsatt positiva avkastningar för de flesta tillgångsslag de kommande 12 månaderna, undantaget flertalet traditionella ränteplaceringar. Förväntad avkastning är lägre än det historiska snittet samtidigt som risken är oförändrad. Aktier är fortfarande i topp och statsobligationer i botten”, skriver SEB.

PrivataAffärer - 27 aug 19 kl. 07:38

SEB: Ingen räntehöjning förrän 2021

  Enligt SEB:s prognos väntas Sveriges BNP öka 1,5 procent i år och 1,3 procent under 2020. I föregående prognos, i maj, väntades BNP öka med 1,6 procent i år och 1,7 procent 2020. SEB noterar att finansiella marknader har präglats av stor dramatik på senare tid, inte minst den radikala omprisningen på obligationsmarknaden, men utvecklingen i den reala ekonomin har varit betydligt mindre dramatisk.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Kinnevik vill sälja storpost i Zalando

Det handlar om 13,13 miljoner befintliga aktier i Zalando som erbjuds till institutionella investerare. Det motsvarar 5,2 procent av Zalando och utgör 16,7 procent av Kinneviks totala aktieägande i Zalando..

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

IPO: Nyemissionen i Lipidor tecknades till 540 procent

”Vi befinner oss i slutfasen av en fas 3-studie och har flera projekt som är på väg in i klinik de närmsta åren. Det stora intresset att investera i vår verksamhet matchar det intresse vi sett bland partners och patienter för våra läkemedelskandidater. Med den framgångsrika emissionen i ryggen kan vi öka utvecklingstakten för vårt värdeskapande arbete”, uppger Lipidors vd Ola Holmund i pressmeddelandet.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Tisdag kl 19: Börslegendaren ger dig koll på börsläget

  Anmäl dig till tisdagens workshop online: På tisdag mellan klockan 19 och 21 går Ingemar Carlsson igenom börsläget och hur du ska agera i enskilda aktier, råvaror och valutor.  Allt sker online och du som prenumererar på Privata Affärer eller Placeringsguiden får rabatt. Läs mer och anmäl dig här.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är aktierna som ger utdelning i höst

Det är Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson som i ett inlägg på Nordnets sajt listar de bolag som delar ut under hösten. ”Det har varit ett ökat intresse från många av våra stora utdelningsbolag att dela upp sin utdelning över året. Mer specifikt är det halvårsvis utdelning som vunnit mark senaste åren bara.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Danske: Borättspriser ökade i Stockholm i augusti

Banken noterar att marknadsräntor och utsikter för låga eller till och med något fallande bostadsräntor än så länge väger tyngre än tilltagande tecken på svagare arbetsmarknad. Antalet transaktioner ökade med 12 procent från augusti 2018. ”Priserna på bostadsrätter i Stockholm steg säsongsnormalt i augusti under stigande omsättning.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Oljebolagens aktier rusar efter attacken

Vid tiotiden hade Tethys Oil stigit 6,8 procent till 84,30 kr. Samtidigt hade Enquest stigit 6,5 procent till 2,44 procent medan Lundin Petroleum stigit lika mycket till 319,50 kr. Africa Oil var upp 4,90 procent men till detta bidrog också ett oljefynd utanför Guyana.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

H&M: Analytikerna tveksamma trots försäljningssiffrorna

Läs även: H&M:s försäljning något bättre än väntat * Berenberg, som har rekommendationen sälj, menar att försäljningssiffran kan leda till en viss besvikelse i skenet av H&M-aktiens starka utveckling i år. Berenberg pekar bland annat på lätta jämförelsetal och kalendereffekt. * Även Morgan Stanley, med rekommendationen undervikt, lyfter fram att H&M mötte lätta j

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Uppgifter: Tak för uppskov vid reavinst återinförs

Uppskovstaket återinförs den 1 juli 2020. Men maxbeloppet ska höjas permanent från 1,45 miljoner kr till tre miljoner kr. Totalt 2,4 miljarder kr avsätts till det här under mandatperioden.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Dyrare bensin efter attackerna mot Saudiarabien

Oljepriset rusar efter attacken mot saudiska anläggningar Priserna på olja rusade på måndagen efter lördagens drönarattack på en saudiarabisk oljeprocessanläggning i Abquaig. Vid klockan 8:30 var Brentterminen upp 10 procent till 66,20 dollar per fat. WTI-oljan var samtidigt upp 9 procent till 59,80 dollar per fat.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är måndagens färska analyser

Goldman Sachs höjer riktkursen för Lundin Petroleum till 371 kr, från tidigare omkring 335 kr. Rekommendationen köp upprepas. Lundin Petroleum-aktien stängde på 300,10 kr i fredags.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.