Expressen > Nyheter

Sunday, 22 September, 12:04

Expressen - 10 sep 19 kl. 12:16

Rättens tvekan efter dramat på Malmö CTingsrätten begär nu vägledning av socialstyrelsens rättsliga råd när det gäller vilken typ av straff som den så kallade ”bombmannen” på Malmö centralstation kan dömas till.Mannen bar på två stora väskor och skrek att han skulle spränga stationen i luften.Det motsägelsefulla beskedet från den rättspsykiatriska undersökningen innebär i princip att bombmannen varken kan dömas till fängelse eller rättspsykiatrisk vård..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malmö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rättens, tvekanefter , dramat, MalmöC
Expressen - 08 jan 16 kl. 14:38

Stor dansk tvekan till Malmö FF:s tränarval

Malmö FF är övertygade om att de valt rätt. Men i Danmark är man minst sagt tveksamma till Allan Kuhn som huvudtränare. – Det är en stor chansning.

BT - 03 feb 14 kl. 09:09

Hovrätten i Malmö bombhotad

Hovrättens lokaler i Malmö har utrymts efter ett bombhot. I natt inträffade även en explosion vid rättscentrum i Malmö. Polisen har tagit emot ett larm om en bomb utanför hovrätten i Malmö, rapporterar lokala medier.

Trelleborgs Allehanda - 14 dec 13 kl. 11:27

Tv-drama om Malmöungdomar


Under 2014 påbörjas inspelningarna av dramat "Malmösyndromet", en tv-serie om ett gäng ungdomar som vill förändra världen till något bättre. Enligt Sydsvenskan ska Jennifer Malmqvist och Goran Kapetanovic regissera och "Äta sova dö"-producenten China Åhlander ska producera. - Vår ambition är att förmedla en mer komplex bild av Malmö ur ett ungdomsperspektiv, säger China Åhlander till tidningen.

Kristianstadsbladet - 14 dec 13 kl. 11:27

Tv-drama om Malmöungdomar


Under 2014 påbörjas inspelningarna av dramat "Malmösyndromet", en tv-serie om ett gäng ungdomar som vill förändra världen till något bättre. Enligt Sydsvenskan ska Jennifer Malmqvist och Goran Kapetanovic regissera och "Äta sova dö"-producenten China Åhlander ska producera. - Vår ambition är att förmedla en mer komplex bild av Malmö ur ett ungdomsperspektiv, säger China Åhlander till tidningen.

Helsingborgs Dagblad - 14 dec 13 kl. 11:30

Tv-drama om Malmöungdomar

Under 2014 påbörjas inspelningarna av dramat "Malmösyndromet", en tv-serie om ett gäng ungdomar som vill förändra världen till något bättre. Enligt Sydsvenskan ska Jennifer Malmqvist och Goran Kapetanovic regissera och "Äta sova dö"-producenten China Åhlander ska producera. — Vår ambition är att förmedla en mer komplex bild av Malmö ur ett ungdomsperspektiv, säger China Åhlander till tidningen..

Västerbottens Folkblad - 14 dec 13 kl. 11:29

Tv-drama om Malmöungdomar

Under 2014 påbörjas inspelningarna av dramat ”Malmösyndromet”, en tv-serie om ett gäng ungdomar som vill förändra världen till något bättre. Enligt Sydsvenskan ska Jennifer Malmqvist och Goran Kapetanovic regissera och ”Äta sova dö”-producenten China Åhlander ska producera. — Vår ambition är att förmedla en mer komplex bild av Malmö ur ett ungdomsperspektiv, säger China Åhlander [...

NT - 14 dec 13 kl. 11:27

Tv-drama om Malmöungdomar

Under 2014 påbörjas inspelningarna av dramat "Malmösyndromet", en tv-serie om ett gäng ungdomar som vill förändra världen till något bättre. Enligt Sydsvenskan ska Jennifer Malmqvist och Goran Kapetanovic regissera och "Äta sova dö"-producenten China Åhlander ska producera..

DI - 26 feb 19 kl. 10:15

Börje Ekholm startar köpjakt - ”Det råder det ingen tvekan om”

Räkna med att Ericsson köper fler bolag snart. Det säger telekomjättens vd Börje Ekholm i en exklusiv intervju med Di. ”Vi behöver bygga vår portfölj bredare över tiden, och då kommer förvärv att vara en del av det.

BT - 03 feb 14 kl. 11:54

Nytt bomblarm i Malmö avblåst

Hovrätten i Malmö utrymdes i dag och området runt spärrades av sedan ett misstänkt farligt föremål hittats. Larmet har nu blåsts av. I natt skadade en explosion Rättscentrum i staden.

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 11:31

Nytt bomblarm i Malmö

Hovrätten i Malmö har utrymts och området runt spärrats av sedan ett misstänkt farligt föremål hittats, uppger polisen. Föremålet fanns bland hovrättens post. Vid tretiden i natt skadade en explosion Rättscentrum i staden.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Ministern: Ingen kris i förlossningsvården

Bemanningsbrist och nedlagda kliniker sätter hård press på förlossningsvården i Sverige.I TV4:s ”Nyhetsmorgon” säger socialminister Lena Hallengren (S) att regeringen har ett ansvar – men att en stor del också ligger på landets regioner.– Regeringen är inte de som beslutar var det finns förlossningskliniker.

Expressen - 45 minuter sedan

Gretas kliv – från okänd tonåring till klimatprofil

I augusti 2018 satt hon helt ensam utanför riksdagen. Ett år senare samlar Greta Thunberg hon miljoner efterföljare världen över.Så gick till när en okänd svensk tonåring blev den globala klimatrörelsens portalfigur..

Expressen - 45 minuter sedan

Visitationszonerna okontroversiella i Danmark

I Sverige är det avspisade M-förslaget om visitationszoner en av orsakerna till att förhandlingarna om åtgärder mot gängkriminalitet kollapsade. I Danmark, där polisen haft möjlighet att införa visitationszoner i 15 år, är frågan okontroversiell..

Expressen - 1 timme sedan

Kvinna utsatt för våldtäkt – misstänkt man har gripits

En kvinna har anmält att hon blivit utsatt för en våldtäkt på en klubb i södra Stockholm under söndagsnatten.Polisen har gripit ett misstänkt man..

Expressen - 1 timme sedan

Man knivskars i halsen av rånare

Rånare överföll en ung man vid en bankomat i Stigbergstorget under natten mot söndag.Offret blev knivskuren i halsen.– När polis kom dit fanns det en kniv kvar på marken, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson..

Expressen - 2 timmar sedan

Därför kan inte äldsta sonen i Ystadsfamiljen omhändertas

I veckan avslöjades att en domstol avslår kommunens begäran om att omhänderta den äldste sonen i Ystadsfamiljen. Orsaken: sonens bristfälliga uppväxt är inte skäl nog – för att tvångsomhändertas krävs att sonen missbrukar, är kriminell eller uppvisar ett ”socialt nedbrytande beteende”, enligt HD-Sydsvenskan som talat med domaren i målet..

Expressen - 3 timmar sedan

Talibankrigarna som vill dö och döda för sitt land

Hur tänker en människa som beordrar en självmordsbombning? Krigskorrespondenten Magda Gad kom till Afghanistan för ett år sedan med den frågan.  Under hemliga möten bortom regeringens kontroll fick hon svaret av eftersökta ledare som planerar dessa attacker och unga män som är beredda att dö.

Expressen - 3 timmar sedan

Militären söker försvunnen man – dimman försvårar

En man i 80-årsåldern har varit försvunnen sedan 14-tiden på lördagen från ett boende strax väster om Jönköping.Nu är militären inkallad i sökandet efter honom.Samtidigt ställer dimman till med stora problem i sökandet, skriver polisen på sin hemsida..

Expressen - 3 timmar sedan

Död man hittad vid badplats

En död man har hittats i vattnet vid en badplats i Gävle.Mannen är inte identifierad och polisen vet inte vad som har orsakat dödsfallet..

Expressen - 3 timmar sedan

Polisjakt efter flera butiksrånare

Polisen jagade i natt ett flertal personer som genom hot försökt tvinga till sig varor och kontanter inne i en butik i Malmö.De misstänkta jagades med hundpatrull..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.