YLE > Finland

Friday, 20 September, 22:14

YLE - 10 sep 19 kl. 12:13

Jutta Urpilainen blir kommissionär för internationella partnerskap i den nya EU-kommissionenRiksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) blir kommissionär för internationella partnerskap. EU:s nya kommissionsordförande Ursula von der Leyen har fördelat portföljerna mellan de 27 medlemmarna i kommissionen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Urpilainen, EU, Jutta Urpilainen, SDP, Ursula, Leyen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jutta, Urpilainenblir , kommissionärför , internationella, partnerskapi den , nya EU-kommissionen
YLE - 10 sep 19 kl. 12:13

Jutta Urpilainen blir kommissionär för internationella partnerskap i EU-kommissionen - ska bland annat jobba för en Afrikastrategi

Riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) föreslås bli kommissionär för internationella partnerskap med fokus på Afrika och biståndssamarbete. EU:s nya kommissionsordförande Ursula von der Leyen har fördelat portföljerna mellan de 27 medlemmarna i kommissionen..

YLE - 10 sep 19 kl. 14:27

Jutta Urpilainen: Mycket motiverande att få jobba i Ursula von Leyens team - min portfölj utmanande

"Vi ska nu fokusera på grundorsaken till att migrationsfrågan är så svår och vi ska arbeta med att förbättra läget i ursprungsländerna", säger riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) som föreslås bli kommissionär för internationella partnerskap i den nya EU-kommissionen..

YLE - 10 sep 19 kl. 14:27

Jutta Urpilainen: Mycket motiverande att få vara med i von Leyens team - vi ska jobba med migrationsfrågans grundorsaker

Vi ska nu fokusera på grundorsaken till att migrationsfrågan är så svår och vi ska arbeta med att förbättra läget i ursprungsländerna, säger riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) som föreslås bli kommissionär för internationella partnerskap i den nya EU-kommissionen..

YLE - 10 sep 19 kl. 14:27

Jutta Urpilainen: Mycket motiverande att få vara med i von der Leyens team - vi ska jobba med migrationsfrågans grundorsaker

Vi ska nu fokusera på grundorsaken till att migrationsfrågan är så svår och vi ska arbeta med att förbättra läget i ursprungsländerna, säger riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) som föreslås bli kommissionär för internationella partnerskap i den nya EU-kommissionen..

YLE - 06 jul 12 kl. 17:30

Urpilainen misstolkades i internationella medier

Kauppalehtis intervju med finansminister Jutta Urpilainen gav upphov till diverse misstolkningar runt om i världen. Internationella medier tolkade de flesta av Urpilainens kommentarer fel, utgående från en artikel publicerad i Kauppalehti i dag. Bland annat nyhetsbyrån AFP och tidningen The Telegraph skrev att Finland överväger att lämna eurozonen och byta valuta.

YLE - 01 maj 14 kl. 16:49

”Jag hoppas och tror att Jutta vinner”

Över hälften av kongressdeltagarna kommer att rösta på utmanaren Antti Rinne som SDP:s ordförande, visar en undersökning som Helsingin Sanomat har gjort. Nuvarande ordförande Jutta Urpilainen (SDP) har trots allt fortfarande starkt stöd bland folket. - Jag tror nog att Jutta kommer att vinna.

YLE - 04 feb 17 kl. 21:27

KSML: Inflytelserika sossar vill se Urpilainen som presidentkandidat

Allt fler SDP-profiler meddelar nu att de önskar att partiets före detta ordförande Jutta Urpilainen ställer upp i presidentvalet. Urpilainen själv tiger alltjämt om sina planer. Enligt lördagens Keskisuomalainen signalerar nu de tidigare socialdemokratiska ministrarna Susanna Huovinen och Lauri Ihalainen stöd för Urpilainens kandidatur.

YLE - 30 jun 15 kl. 09:55

Urpilainen: 900 miljoner skyddar Finland

Den tidigare långvariga statsekreteraren på finansministeriet, Raimo Sailas säger i en intervju i Aamulehti att han inte tror att Finland kommer att få sina pengar. Riksdagsledamot Jutta Urpilainen (sdp) håller inte med Sailas. Jutta Urpilainen är inte beredd på att säga adjö till de arrangemang som hon själv förhandlade fram under sin tid som finansminister.

YLE - 27 nov 12 kl. 14:30

Urpilainen berömmer Greklandsstöd

Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) är nöjd över att eurogruppen och Internationella valutafonden, IMF, nått en kompromiss om att stöda Grekland. Urpilainen anser att de skattelättnader som utlovats till Grekland gagnar Finland. Enligt Urpilainen uppfylldes de mest centrala kriterierna för Finlands del i förhandlingarna.

YLE - 14 nov 14 kl. 06:24

Urpilainen ställer upp i riksdagsvalet

Den tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) ställer upp i vårens riksdagsval. Urpilainen skriver i sin blogg att pausen har varit nyttig och gett ny energi. Hon säger sig också vara redo för minister- eller internationella uppdrag, och lovar att arbeta för att förbättra ekonomin och sysselsättningen, främja Finlands intressen internationellt och värna om österbottningarnas välbefinnande.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Tjäreborgs moderbolag Thomas Cook på konkursens brant – förhandlar om tilläggsfinansiering

Bolaget har tampats med ekonomiska svårigheter redan länge, och förhandlar nu om en nödfinansiering om 220 miljoner euro med huvudägarna..

YLE - 4 timmar sedan

Raseborg tackar nej till kalhyggesfritt skogsbruk - “Den praktiska insynen saknas hos dem som talar för det”

Tekniska nämnden i Raseborg har beslutat att inte förorda förbud mot kalhyggen. Raseborgs skogsbruksingenjör säger att tillväxten större i traditionellt skötta skogar..

YLE - 8 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning – så fördelades rösterna

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. EU-kommissionären Katainen valdes på fredagen av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 8 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 5 timmar sedan

Arbete utan lön eller grundläggande rättigheter - det här är vardag för många personer med intellektuell funktionsnedsättning

Många personer med intellektuell funktionsnedsättning jobbar för en minimal eller rentav utan ersättning. Det här eftersom jobbet räknas som social verksamhet. På FDUV vill man se en förändring..

YLE - 7 timmar sedan

Beväringar ska tränas med internationellt förbjudna kemiska vapen som senapsgas och sarin – "Som armén tränar, strider den"

Hittills har Finland endast övat skarpt med kemiska vapen utomlands, men från och med nästa år kommer beväringar vid Björneborgs brigad i Säkylä att hantera riktig senapsgas och sarin..

YLE - 7 timmar sedan

För ett år sedan utfördes en spektakulär myndighetsräd mot ryskägda villor i den åboländska skärgården – det var början på slutet för mytomspunna Airiston Helmi

Då dagen gryr i Åboland lördagen den 22 september 2018 blåser det fortfarande kraftigt ute i skärgården. I många hem inleds morgonen med att inspektera stormskadorna från natten innan. Samma morgon genomför en 400 man stark insatsstyrka sammansatt av olika myndigheter en spektakulär räd mot flera fastigheter i skärgården..

YLE - 7 timmar sedan

Rapport: Spola det gamla skolnätet i Raseborg - tänk i nya banor och bygg moderna servicecentrum i stället

En pinfärsk konsultrapport lovar enorma besparingar om Raseborg vågar tänka om. Staden borde slopa sitt föråldrade och överdimensionerade servicenät med många och gamla stora skolhus..

YLE - 8 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman i tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 8 timmar sedan

Forskare: Greenwashing och råvaror bakom Googles investering - hallen i Fredrikshamn är en fabrik med väldigt få anställda

Google investerar i Fredrikshamn på grund av tillgången på kylvatten, konstaterar forskaren Julia Velkova som har specialiserat sig på datahallar. Logistik och tillgången på energi är viktig, men allra viktigast är att kunna kyla ner servrarna. Finland är en råvaruleverantör för Google, anser hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.