YLE > Finland

Tuesday, 17 September, 00:15

YLE - 10 sep 19 kl. 11:47

UPM stänger pappersmaskin i RaumoUPM säger i ett pressmeddelande att pappersmaskin i Raumo stängs och att närmare 180 personer permitteras..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
UPM, Raumo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: UPM, stänger, pappersmaskini , Raumo
YLE - 08 apr 13 kl. 10:23

UPM stänger pappersmaskin i Raumo

UPM stänger ner sin pappersmaskin i Raumo. Sammanlagt försvinner 87 arbetstillfällen vid Raumo-fabriken. Efterfrågan på papper har minskat, och därför måste UPM skära ner produktionen för gott, uppger bolaget.

YLE - 20 jan 15 kl. 09:39

UPM stänger pappersfabriker - 250 sägs upp

Skogsbolaget UPM stänger två pappersmaskiner i Finland - och säger upp över 250 personer. Det är en pappersmaskin i Jämsänkoski och en vid Kaukas-fabriken i Villmanstrand som stängs. I Villmanstrand sägs 114 människor upp, i Jämsänkoski och Kaipola 138.

YLE - 18 jan 13 kl. 06:36

UPM-anställda i Raumo marscherade ut

Omkring 500 anställda vid UPM:s pappersfabrik i Raumo marscherade ut från sin arbetsplats i morse. De protesterar mot UPM:s planer på att stänga en av de fyra pappersmaskinerna vid fabriken. Beskedet om nedskärningarna kom i går och samarbetsförhandlingar inleddes omedelbart.

YLE - 05 dec 13 kl. 11:17

UPM stänger anrik pappersfabrik

Skogsindustribolaget UPM stänger sannolikt sin finpapperfabrik i Frankrike efter att förhandlingarna om en försäljning av fabriken strandade förra veckan. I januari berättade UPM att man vill sälja fabriken i Docelles och att försäljningsprocessen får ta sex månader. Nu har förhandlingarna med en potentiell köpare avslutats och det har blivit aktuellt att stänga fabriken helt och hållet, säger man på UPM.

YLE - 13 nov 14 kl. 09:21

UPM stänger pappersmaskiner - 550 jobb försvinner

Skogskoncernen UPM stänger fyra pappersmaskiner för att spara 150 miljoner euro på årsnivå. Det här betyder att 550 jobb försvinner från UPM. UPM minskar på sin tryckpapperskapacitet i hela Europa.

HBL - 17 jan 13 kl. 09:04

UPM stänger pappersmaskinerna i Raumo

UPM tänker minska produktionen av tryckpapper i Europa ordenligt. Bolaget planerar också att stänga bland annat en pappersmaskin i Raumo. Den sysselsätter 90 personer.

YLE - 06 mar 14 kl. 04:23

Vindkraftsbeslut i Jakobstad hänger på Raumo

UPM planerar att bygga två vindkraftverk i Jakobstad och tre i Raumo på fabriksområdena. I Jakobstad är alla tillstånd klara men investeringsbesluten beror på vad som sker i Raumo.
Vindkraftverk A placeras i sydöstra delen av fabriksområdet (bakom röken)Yle/Kjell Vikman
Det var för ganska precis ett år sedan som UPM presenterade sina vindkraftsplaner för Jakobstad.

DI - 02 apr 19 kl. 10:41

UPM-Kymmene stänger pappersmaskin i Tyskland

Den finländska massa- och papperskoncernen UPM-Kymmene avser att permanent stänga pappersmaskin 10 i Tyskland..

HBL - 07 aug 12 kl. 11:12

UPM bygger ny pappersmaskin i Kina

Skogsbolaget UPM bygger en ny pappersmaskin i Kina som ska tas i bruk under 2014.Maskinen som kostar närmare 400 miljoner euro tillverkar obestruket finpapper och etikettpapper. Efterfrågan på dessa två är stor i Asien.

YLE - 10 sep 19 kl. 11:47

UPM stänger pappersfabrik

UPM säger i ett pressmeddelande att pappersfabriken i Raumo stängs och att närmare 180 personer permitteras..

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Nordkalk slutar processa om Bungetäkten på Gotland

Kalkbolaget har i 14 år arbetat för att få tillstånd att bryta kalk i Bunge i Ojnareskogen på Gotland. Det planerade kalkbrottet uppskattades vara värt över två miljarder euro, men nu avslutas alla processer..

YLE - 5 timmar sedan

Alla ungdomsgårdar i Raseborg stängda på grund av för lite personal

Samtliga av Raseborgs ungdomsgårdar är stängda trots att sommarlovet är över för länge sedan. Orsaken är personalbrist, men det torde vara åtgärdat efter månadsskiftet, menar stadens bildningsdirektör Tina Nordman..

YLE - 5 timmar sedan

Människor och insekter mår bra av grönområden i städerna - i ett växande Helsingfors är de extra viktiga

I takt med att Helsingfors växer blir grönområden mera viktiga. Dels för att flera grönområden har fått ge plats för nya bostadsområden och dels för att också insekter ska kunna leva i stadsmiljön..

YLE - 7 timmar sedan

Raseborg skjuter upp sitt fullmäktigemöte - sammanträder bara för att konstatera att mötet flyttas framåt

Raseborgs stadsfullmäktige skjuter upp måndagens (16.9) möte eftersom posten inte levererat mötesmaterialet till alla ledamöter i tid. Men mötet kan inte skjutas fram förrän politikerna befinner sig på mötesplatsen i Ekenäs..

YLE - 7 timmar sedan

Ungdomsverkstaden Troja stängs trots att unga från hela Svenskfinland får stöd där

Troja har hjälpt svenskspråkiga personer i behov av socialt, fysiskt och psykiskt stöd, men ekonomiskt har Troja gått på minus under alla år..

YLE - 9 timmar sedan

På Kroken i Helsingfors stänger efter mindre än ett år

Fisk- och skaldjursrestaurangen På Kroken Helsinki i Helsingfors meddelar på sin Facebooksida att de avslutar sin verksamhet..

YLE - 13 timmar sedan

Janina Berman är årets Kulturåbobo

Skådespelaren Janina Berman har utsetts till årets Kulturåbobo 2019 av Åbosamfundet. Hon uppmärksammas ett eget minnesträd i Samppalinnaparken..

YLE - 9 timmar sedan

CKP söker efter person som var i Tammerfors strandtunnel under biljakten i Borgåfallet

Polisen ber personen som körde bilen vara i kontakt..

YLE - 9 timmar sedan

Svenska Yle lanserar Nyhetspodden: “För dig som är intresserad av nyheter men har ont om tid”

Nu kan du lyssna på Finlands första dagliga nyhetspodd. På tio minuter får du en snabb och begriplig fördjupning i dagens största nyhetshändelse..

YLE - 10 timmar sedan

Talman Matti Vanhanen hjärtopererad: "Allt gick bra"

Riksdagens talman Matti Vanhanen (C) berättar att hjärtoperationen förra veckan gick bra och att tillfrisknandet går framåt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.