YLE > Finland

Friday, 20 September, 11:38

YLE - 10 sep 19 kl. 11:47

UPM stänger pappersfabrikUPM säger i ett pressmeddelande att pappersfabriken i Raumo stängs och att närmare 180 personer permitteras..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
UPM, Raumo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: UPM, stänger, pappersfabrik
YLE - 05 dec 13 kl. 11:17

UPM stänger anrik pappersfabrik

Skogsindustribolaget UPM stänger sannolikt sin finpapperfabrik i Frankrike efter att förhandlingarna om en försäljning av fabriken strandade förra veckan. I januari berättade UPM att man vill sälja fabriken i Docelles och att försäljningsprocessen får ta sex månader. Nu har förhandlingarna med en potentiell köpare avslutats och det har blivit aktuellt att stänga fabriken helt och hållet, säger man på UPM.

YLE - 08 apr 13 kl. 10:23

UPM stänger pappersmaskin i Raumo

UPM stänger ner sin pappersmaskin i Raumo. Sammanlagt försvinner 87 arbetstillfällen vid Raumo-fabriken. Efterfrågan på papper har minskat, och därför måste UPM skära ner produktionen för gott, uppger bolaget.

YLE - 13 nov 14 kl. 09:21

UPM stänger pappersmaskiner - 550 jobb försvinner

Skogskoncernen UPM stänger fyra pappersmaskiner för att spara 150 miljoner euro på årsnivå. Det här betyder att 550 jobb försvinner från UPM. UPM minskar på sin tryckpapperskapacitet i hela Europa.

YLE - 20 jan 15 kl. 09:39

UPM stänger pappersfabriker - 250 sägs upp

Skogsbolaget UPM stänger två pappersmaskiner i Finland - och säger upp över 250 personer. Det är en pappersmaskin i Jämsänkoski och en vid Kaukas-fabriken i Villmanstrand som stängs. I Villmanstrand sägs 114 människor upp, i Jämsänkoski och Kaipola 138.

HBL - 17 jan 13 kl. 09:04

UPM stänger pappersmaskinerna i Raumo

UPM tänker minska produktionen av tryckpapper i Europa ordenligt. Bolaget planerar också att stänga bland annat en pappersmaskin i Raumo. Den sysselsätter 90 personer.

YLE - 10 sep 19 kl. 11:47

UPM stänger pappersmaskin i Raumo

UPM säger i ett pressmeddelande att pappersmaskin i Raumo stängs och att närmare 180 personer permitteras..

YLE - 29 jun 12 kl. 15:40

UPM minskar personalen och stänger fabriker

Skogsbolaget UPM stänger två förädlingsfabriker och minskar på personalen inom försäljning och administration. UPM:s samarbetsförhandlingar avslutades i dag. Då förhandlingarna inleddes i våras trodde man att bolaget skulle tvingas stänga sågen i Kajana.

YLE - 29 jun 12 kl. 15:56

UPM skär ner

Skogsbolaget UPM stänger två förädlingsfabriker och minskar på personalen inom försäljning och administration. UPM:s samarbetsförhandlingar avslutades i dag. Då förhandlingarna inleddes i våras trodde man att bolaget skulle tvingas stänga sågen i Kajana.

HBL - 13 nov 14 kl. 09:07

UPM lägger ned pappersmaskiner

Skogsbolaget UPM stänger fyra pappersmaskiner i Finland, Storbritannien och Frankrike. Sammanlagt 550 jobb är hotade, av dem hälften i Finland.UPM planerar i Finland att stänga en pappersmaskin i Jämsänkoski och en i Kaukas i Villmanstrand.

YLE - 03 mar 16 kl. 06:20

Skiftsarbetare vid UPM i Jakobstad vill ha tolv timmars skift

Skiftespersonalen vid BillerudKorsnäs pappersfabrik och personalen vid Alholmens Kraft i Jakobstad jobbar tolv timmar långa pass och är nöjda med det. Personalen vid UPM:s cellulosafabrik vill pröva på samma sak men fabriksledningen säger nej. Alholmens Kraft började med tolv timmars skiften för skiftesmästarna 2014 och sedan följde den övriga personalen efter.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Vasa får Finlands största underjordiska energilager – grottorna på Vasklot tas i användning

Nästa år inleds användningen av ett massivt värmeenergilager i Vasa. Lagret är det största i sitt slag i Finland och ska minska användningen av stenkol med mer än 30 procent..

YLE - 4 timmar sedan

Google investerar 600 miljoner till i Fredrikshamn och köper mera finländsk vindkraft

Google att de kommer att investera ytterligare 600 miljoner i datacentralen i Fredrikshamn, meddelade statsminister Antti Rinne (SDP) och Googles vd Sundar Pichai..

YLE - 4 timmar sedan

Antti Rinne träffar Googles vd, som berättar mer om en miljardinvestering i förnybar energi - se presskonferensen direkt kl. 10.10

Statsminister Antti Rinne (SDP) träffade Googles vd Sundar Pichai en stund sedan. Rinne meddelade att Google kommer att investera mer än de tidigare meddelat i datacentralen i Fredrikshamn..

YLE - 4 timmar sedan

Antti Rinne träffar Googles vd - se presskonferens direkt klockan 10.10

Statsminister Antti Rinne (SDP) träffar i dag Googles verkställande direktör Sundar Pichai. Pichai skriver i sin blogg att bolaget har gjort det största företagsköpet i historien inom branschen för förnybar energi..

YLE - 4 timmar sedan

Finländska forskare: Mängden miljögifter i oss är inte oroande – nästan alla tyska barn har plast i kroppen

När en undersökning beställd av det tyska miljöministeriet visade att nästan alla barn har spår av svårnedbrytbara persistenta miljögifter och kemikalier som härstammar från plast i kroppen väckte det oro..

YLE - 6 timmar sedan

CKP: "Det är frågan om ett omfattande fall"- Airiston Helmis förundersökning ännu långt ifrån klar

Det har gått ett år sedan den stora polisoperationen då Airiston Helmis fastigheter granskades. Tre personer greps och flera miljoner euro i kontanter konfiskerades. Ägaren Pavel Melnikov har ännu inte förhörts av polisen..

YLE - 5 timmar sedan

Morgonkollen: Finland får rapportör för våld mot kvinnor, inget eldupphör i Syrien, Rinne träffar Googles vd

Våld mot kvinnor är fortfarande ett stort problem i Finland. Kina och Ryssland satte stopp då FN:s säkerhetsråd röstade om eldupphör i Syrien. Teknologijätten Google planerar att investera 600 miljoner euro i en ny servercentral i Fredrikshamn..

YLE - 7 timmar sedan

Våld mot kvinnor är fortfarande ett av Finlands största problem - nu ska nationell rapportör ge frågan mera tyngd

Finland kommer att få en nationell rapportör för våld mot kvinnor. Det här för att komma åt ett av Finlands största samhällsproblem. Rapportörens uppgift är att rapportera direkt till makthavarna för att hitta lösningar på problemet..

YLE - 7 timmar sedan

Har Lovisa en framtid? Staden vill provocera invånarna till att komma med kreativa idéer för hur verksamheten kan förbättras

På torsdag kväll fick Lovisas invånare säga sitt om stadens framtid. Ett diskussionsmöte vid namn “Lovisa har ingen framtid” ordnades i Kuggom och närmare 60 invånare tog tillfället i akt för att komma med sina idéer..

YLE - 7 timmar sedan

Nu finns miljarder att hämta inom fartygsbygge i Ryssland - finländska företag flyttar tillverkningen till Ryssland för att få beställningar

Finländska firmor är världsbäst då det gäller att bygga isbrytare och tankfartyg. Inom de närmaste tjugo åren planeras omkring 800 nya fartyg. Det ska byggas allt från fartyg för krabbfiske i fjärran östern till världens största isbrytare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.