Kristianstadsbladet > Nyheter

Sunday, 15 September, 10:29

Kristianstadsbladet - 10 sep 19 kl. 11:30

Debatt: Ta tag i skolans verkliga problem!Idag firar vi Skolans dag. Det är en dag att hylla alla lärare för det viktiga arbete som görs varje dag i klassrummen i Kristianstad och i resten av landet. Det är också en dag att påminna politikerna om att våra skolor brottas med tre stora problem som allvarligt hotar Sveriges framtid, skriver företrädare för Lärarförbundet..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Skolans, Kristianstad, Sveriges, Lärarförbundet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattTa , tagi , skolans, verkligaproblem
Trelleborgs Allehanda - 07 sep 19 kl. 00:01

Debatt: Trelleborgs politiker – ta tag i skolans verkliga problem!

På tisdag den 10 september firar vi Skolans dag. Det är en dag att hylla alla lärare för det viktiga arbete som görs varje dag i klassrummen i Trelleborg och i resten av landet. Det är också en dag att påminna politikerna om att våra skolor brottas med tre stora problem som allvarligt hotar Sveriges framtid..

DN - 24 mar 14 kl. 16:14

”Resursbristen är skolans verkliga problem”

Regeringen hävdar på DN-debatt (24/3) att de tillfört betydande resurser för att stärka skolan. Regeringen har enligt egen utsago satsat, inklusive förskola, cirka 7 miljarder kronor på utbildningsväsendet sedan de tillträdde. Av detta ska man sannolikt förstå att det inte är mer resurser som behövs, utan externt rättad prov och tidigare betyg.

Nya Wermlands Tidningen - 02 dec 13 kl. 06:00

Jag välkomnar en öppen debatt om skolans framtid

Jag har hela tiden välkomnat en så bred och öppen debatt som möjligt, då jag tror att skolans utveckling både speglar och ingår i samhällets utveckling..

Trelleborgs Allehanda - 25 mar 11 kl. 07:00

Het debatt om skolans framtid

Rektorerna kommer att garanteras stöd och hjälp säger alliansen. Ett ogenomtänkt och luddigt förslag säger Socialdemokraterna. Organisationen för den nya förvaltningen som ska sortera under bildningsnämnden är omstridd.

SVT Debatt - 05 dec 13 kl. 14:59

Debatt 28/11: Muteborg och amning

Är det dags att döpa om Göteborg till Muteborg? En del pratar om landets näst största stad som ett samhälle helt genomsyrat av korruption. En plats där de verkliga besluten fattas av några få i slutna rum, bortom all insyn och politisk kontroll.

GöteborgsPosten - 04 mar 14 kl. 05:00

NU: Anna Johansson (S): Skolans problem är inte lokalt

Sjunkande resultat och resurser som saknas. Skolan har varit i fokus i GP den senaste tiden. I kväll möts Anna Johansson (S) och Helene Odenjung (FP) i en debatt om skolans framtid i Backa kulturhus.

Expressen - 17 feb 15 kl. 04:54

Fokusera på skolans verkliga utmaningar

Svensk skola har större utmaningar än ständiga diskussioner om betygsåldern. Därför är det bra att vi nu kommit överens..

SvD - 22 jul 16 kl. 07:47

Skolans verkliga kris

SvD - 05 dec 16 kl. 06:00

”Flummet i politiken är skolans verkliga problem”

Skolresultatens utveckling handlar inte om att fördela ära eller skuld. Låt inte den kommande debatten om Pisa-rapporten resultera i en ny våg av ogenomtänkta politiska förslag som tvingar lärare och skolledare till fel fokus, skriver Johanna Jaara Åstrand, Lärarförbundet, och professor Christina Olin-Scheller..

Kristianstadsbladet - 24 apr 17 kl. 00:01

Skolans verkliga problem är bristen på lärare, kunskap och ordning

Skolkommissionen har nu presenterat sitt slutbetänkande..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Vikingamarknad tvingas ställa in på grund av stormvindar

Vikingamarkanden i Gudahagen utanför Näsum tvingas ställa in på söndagen på grund av stormvindar. ”Det är första gången vi ställer in på tolv år. Vi måste tänka på besökarna säkerhet”, säger Camilla Stark, ordförande i Föreningen Gudahagen..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Messiah Hallberg vill våga vara mindre rolig

Messiah Hallberg ger sig snart ut på vägarna med showen "Scener ur ett äktenskap". För honom är den egna turnén något av det största man kan göra som komiker..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Protester mot allt större vindkraftverk

Vindkraftverk med en totalhöjd på 250 meter. Förr en omöjlighet – nu planeras sådana vindparker på flera platser runtom i Sverige. Men byggplanerna väcker ilska och oro hos boende i berörda områden..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Johnson: Vi ska bryta oss ur EU som Hulken

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

SMHI vindvarnar: Hösten är på gång

Hösten är på väg och med den även regn och rusk. Närmast väntar kraftiga vindar utmed västkusten och i fjällen, där det även kan bli en del snö..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Skåne: Man skjuten med luftvapen vid rånförsök

På lördagskvällen larmades polis och ambulans till Törnedalsgatan i Sjöbo där en man uppges ha blivit skjuten med någon form av luftvapen vid ett rånförsök..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Läsartext: Beslut om skambad utan tanke på miljön

Så snart handlingarna till kommunfullmäktigemötet fanns tillgängliga på Rådhuset var jag där och fick ett exemplar. Nyfiket började jag bläddra i ärende 25, om badhuset. Fanns det en miljökonsekvensbeskrivning?

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Över 40 kroppar identifierade i brunn i Mexiko

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Kim Kardashian drabbad av kronisk sjukdom

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Ovanligt blixtfyllt år i Sverige

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.