SVT > Inrikes

Wednesday, 18 September, 00:31

SVT - 10 sep 19 kl. 11:29

Uppgifter: Eva Nordmark blir ny arbetsmarknadsministerArbetsmarknadsminister Ylva Johansson föreslogs för en månad sedan att bli Sveriges nya EU-kommissionär. Nu uppger en källa enligt Expressen att det blir TCO-ordföranden Eva Nordmark som ersätter henne..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nordmark, Ylva Johansson, Sveriges, EU, Expressen, TCO, Eva Nordmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, Eva, Nordmarkblir ny , arbetsmarknadsminister
DI - 10 sep 19 kl. 10:57

Uppgifter: Eva Nordmark blir ny arbetsmarknadsminister enligt Expressen

TCO-ordföranden Eva Nordmark utses i dag till arbetsmarknadsminister, uppger Expressen och hänvisar till källor. .

DN - 10 sep 19 kl. 15:10

Eva Nordmark ny arbetsmarknadsminister – detta blir hennes utmaningar

I dagens regeringsförklaring meddelade Stefan Löfven att Eva Nordmark blir Sveriges nya arbetsmarknadsminister.

Expressen - I förrgår: 22:43

Eva Nordmark: Kan få hjälp utan fysiska kontor

Eva Nordmark (S) har i rollen som TCO-ordförande varit kritisk mot reformeringen av Arbetsförmedlingen.Trots det är projektet nu ett av de största som ligger på hennes bord som ny arbetsmarknadsminister.– Det jag hoppas som ny minister är att skapa förutsättningar över tid, säger Eva Nordmark i intervju med SVT:s ”Agenda”.

SVT - I förrgår: 22:21

Eva Nordmark (S) om Arbetsförmedlingen: ”Det viktiga är inte att det finns kontor”

Som TCO-ordförande var Eva Nordmark mycket kritisk till besparingarna inom Arbetsförmedlingen och krävde tidigare i år att regeringen skulle skjuta till pengar, något som inte gjordes. Som nytillsatt arbetsmarknadsminister vill inte Nordmark svara på om hon nu kommer se till att det blir mer pengar. – Höstbudgeten kommer i veckan.

Expressen - 10 sep 19 kl. 10:42

Eva Nordmark blir ny minister

TCO-ordföranden Eva Nordmark, 48, utses i dag till arbetsmarknadsminister, enligt Expressens uppgiftslämnare. – Det har varit klart i några dagar, säger en källa. Hon ersätter därmed Ylva Johansson som blir Sveriges nya EU-kommissionär.

Realtid - 13 sep 19 kl. 13:24

Eva Nordmark lämnar Folksam Saks styrelse

Den 10 september utsågs Eva Nordmark till ny arbetsmarknadsminister. Nu lämnar hon Folksam Saks styrelse..

VA - 12 maj 11 kl. 16:19

Eva Nordmark blir TCOs nya ordförande

12 maj Förstora Idag valdes Eva Nordmark till TCOs nya ordförande  av en enig arbetsgrupp . Hon kommer närmast från SKTF där hon varit förbundsordförande de senaste 12 åren. Nordmark har nämnts i spekulationerna länge men hela tiden svarat nej till frågan om hon kandiderat till nya ordförandeposten.

SR - 11 maj 11 kl. 14:37

Eva Nordmark utsedd till ny TCO-ordförande

Eva Nordmark valdes i dag till ny ordförande för TCO, den fackliga centralorganisationen för tjänstemän. Hon efterträder Sture Nordh som varit TCO-ordförande i 12 år..

NSD - 11 apr 13 kl. 18:25

Eva Nordmark ny ordförande för LTU

Eva Nordmark, ordförande för TCO, blir ny ordförande i universitetsstyrelsen för Luleå tekniska universitet (LTU).Ny i sammanhanget är bland andra Karl Petersen (S), avgående kommunalråd i Luleå..

SVT Debatt - 19 mar 18 kl. 09:37

Eva Nordmark: ”välkommen till verkligheten, politiker!”

”Vi tror att det är viktigt för politikerna att ta del av de förutsättningar som finns på arbetsplatserna och lyssna till den erfarenhet som polisen, läraren eller sjuksköterskan har”, skriver Eva Nordmark (TCO)..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Ken Howery blir USA:s ambassadör i Sverige

Finansmannen och en av världens rikaste män Ken Howery utsågs för nästan ett år sedan av Trump till ny ambassadör i Sverige. Men först under tisdagen godkändes han av senaten..

SVT - 2 timmar sedan

Olika synsätt när V och M debatterade straffrabatterna

Hårdare straff minskar inte brottsligheten enligt forskning, därför bör straffrabatten för unga bli kvar enligt Vänsterpartiet. Men Moderaterna pekar på att brottsoffrens känsla av upprättelse och rättvisa inte kan bortses från och vill därför ta bort den..

SVT - 4 timmar sedan

Cancerfondens kritik mot försenade hpv-tester: ”Det blir ett geografiskt lotteri”

Att testa kvinnor över 30 för hpv-virus räddar liv. Ändå följer bara 13 av landets 21 regioner riktlinjerna för att förebygga livmoderhalscancer. Nu riktar Cancerfonden kritik mot regionerna – och regeringen.

SVT - 5 timmar sedan

Linda-Marie Nilsson berättar om näthatet: ”Som att jag inte förstår att jag är tjock”

Kroppsaktivisten Linda-Marie Nilsson har varit aktiv på sociala medier sedan hon var 16 år gammal. För henne har näthatet blivit en del av vardagen. – Jag får ständigt kommentarer som är rena påhopp på mitt utseende.

SVT - 5 timmar sedan

Här är Linda-Marie Nilssons tips till dig som är utsatt för näthat

Kroppsaktivisten och författaren Linda-Marie Nilsson får ofta hatiska kommentarer i sina sociala medier. Spela klippet ovan för att höra henne ge sina bästa tips till den som är utsatt nätmobbning..

SVT - 5 timmar sedan

Liten effekt på bilkörandet när bränslepriset höjs

Bränslepriserna höjs som följd av attacken mot den saudiska oljeindustrin. Men höjningen lär inte påverka svenskarnas bilkörning märkvärt, i alla fall inte på kort sikt. Det säger miljöekonom Thomas Sterner.

SVT - 6 timmar sedan

Vad är framtidens mattrender?

Koldioxid och vattendroppar är något vi kan komma att äta i framtiden, i alla fall enligt Lennart Wallander som är mattrendspanare. Här besöker han Morgonstudion för att berätta om vad vi kan tänkas äta i framtiden..

SVT - 6 timmar sedan

Så ska du äta för att avlasta klimatet

Att kött är dåligt att äta för klimatet är ingen hemlighet, men det finns annat vi kan dra ner på för att värna om jordens resurser. Johanna Sandahl, ordförande på Naturskyddsföreningen besöker Morgonstudion för att förklara vad vi kan göra för att äta bättre..

SVT - 7 timmar sedan

Urholkade bidrag betalar regeringens budgetsatsningar

Arbetslösa, pensionärer och barnfamiljer är förlorarna när pensioner, barnbidrag och a-kasseersättningar över tid urholkas för att finansiera regeringens budgetsatsningar. Kritiker menar nu att landets politiker borde vara tydliga med att försämringar i bidragssystemen är en stor del av det regeringen kallar reformutrymme..

SVT - 8 timmar sedan

Oklar tolkning av abortlag – JO efterlyser översyn

Det råder oenighet kring hur den svenska abortlagen ska tolkas. Det konstaterar Justitieombudsmannen (JO) efter en granskning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.