Sydöstran > Nyheter

Sunday, 22 September, 11:51

Sydöstran - 10 sep 19 kl. 11:30

Majoritet vill rädda hotad kulturskolaDet finns ingen majoritet i kommunfullmäktige för en avveckling av kulturskolan. Det står klart efter Sydöstrans rundringning. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Sydöstrans

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Majoritetvill , rädda, hotad, kulturskola
Skånskan - 15 dec 15 kl. 16:45

Majoritet sade ja till kritiserat kulturlyft

STAFFANSTORP Kulturlyftet som innebär en stor flyttrockad i Staffanstorp ska genomföras.
Det beslöt politikerna i kommunfullmäktige men någon total enighet blev det inte.– Det här är det mest spännande projekt som jag varit med om att ta fram, sade kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M).

YLE - 14 jan 16 kl. 06:20

Demokratin hotad i förvaltningsreformen

Det finns fortfarande många farhågor om förvaltningsreformen på kommunfältet. Demokratiaspekten oroar många, likaså språkminoritetens möjligheter att påverka i de nya landskapen efter reformen. Det planerade nya valet, där man ska välja in representanter i ett landskapsfullmäktige, riskerar resultera i lågt valdeltagande och en maktförskjutning från de små till de stora.

SmålandsPosten - 16 sep 14 kl. 06:26

Maxialliansen tappar sin majoritet

Maxialliansens majoritet spricker när Moderaterna och Centerpartiet tappar mandat. Nu kan nya konstellationer krävas för att inte Sverigedemokraterna ska bli vågmästare.
– Det är ett komplicerat läge, säger Ingemar Almkvist (S), som hoppas bli kommunalråd.

Helsingborgs Dagblad - 10 nov 15 kl. 13:35

Majoritet för slopat vårdnadsbidrag

Det kommunala vårdnadsbidraget upphör den 1 februari 2016. En majoritet i riksdagens socialförsäkringsutskott ställde sig på tisdagen bakom regeringens förslag. Förutom de rödgröna partierna gick även Folkpartiet och Centerpartiet på regeringens linje.

Sydsvenskan - 10 nov 15 kl. 13:35

Majoritet för slopat vårdnadsbidrag

Det kommunala vårdnadsbidraget upphör den 1 februari 2016. En majoritet i riksdagens socialförsäkringsutskott ställde sig på tisdagen bakom regeringens förslag. Förutom de rödgröna partierna gick även Folkpartiet och Centerpartiet på regeringens linje.

Alliansfritt Sverige - 16 jan 13 kl. 10:18

Alliansen i Linköping splittrar kulturskola ? sparar 1 140:-

KAOS. När den styrande alliansen i Linköping valde att upphandla kulturskolans verksamhet splittrades skolan i två delar. Viss verksamhet (musik, bild och form) fick ligga kvar på kommunens utförare, Leanlink, medan två delar, dans och teater, hamnade på studieförbundet Folkuniversitetet.

HBL - 04 sep 13 kl. 06:11

"Svenskan inte hotad ? nu"

BORGÅ. Medborgarinitiativet kommer inte att leda till någonting, säger Uusimaas chefredaktör Jari Lammassaari. Men han tror att svenskan någon gång i framtiden kan komma att ha officiell status bara i kustområdena.

SVT - 20 mar 18 kl. 19:36

Fyra av tio riksdagsledamöter anser att demokratin är hotad

Fyra av tio politiker i riksdagen befarar att demokratin i Sverige är hotad. Det framgår av en undersökning som Novus gjort. En majoritet av ledamöterna säger sig ha mottagit hot och kränkningar, samtidigt säger många att man inte får tillräckligt stöd i arbetet från sina partier..

SmålandsPosten - 15 maj 14 kl. 06:53

Vindkraftsutbyggnaden hotad ? parker bordläggs till efter valet

Beslut om godkända vindparker ändrades i kommunstyrelsen. Miljöpartiet, Social­demokraterna och Sverige­demokraterna fick tillsammans majoritet och bordlade parkerna­ till efter valet. – Det tog för mig en väldigt oväntad vändning med att vänta med beslutet till efter valet, detta trots att Socialdemokraterna var med på att frågan skulle avgöras nu, säger kommunal­rådet Åke Carlson (C).

SvD - 11 feb 16 kl. 10:24

Utrikesfödda i majoritet bland de arbetslösa

Arbetslösheten sjunker kraftigt, särskilt bland ungdomar, visar färsk statistik från Arbetsförmedlingen. Men för utomeuropeiskt födda går utvecklingen åt andra hållet och gruppen bedöms i februari för första gången vara i majoritet bland de arbetslösa, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 5 minuter sedan

Danskar inför rätta för haschsmuggling

Sydöstran - 45 minuter sedan

Mörrum: Två inbrott i sommarstugor

Polisen har fått in två anmälningar om inbrott i fritidshus på Valhallavägen i Mörrum. .

Sydöstran - 45 minuter sedan

Rödeby: Rattfull förare körde av vägen

Sydöstran - 1 timme sedan

Internt brev pekar ut FN som klimatbov

FN.s verksamheter orsakar lika mycket koldioxidutsläpp som ett mindre land. Nu kräver över 1 000 anställda inom organisationen att man ser över sina utsläpp och vill bland annat se neddragningar i lyxiga förmåner som flygresor i business class..

Sydöstran - 1 timme sedan

Olofström: Påverkad bilförare körde in i trädgård

En man född 1957 körde under lördagsmorgonen in i en trädgård i Kyrkhult. Han är nu misstänkt för två brott. .

Sydöstran - 1 timme sedan

Undervattensdrönare ska säkra hummerbeståndet

Nu startar årets hummerfiske. På måndag morgon slängs tinorna i vattnet i jakten på havets svarta guld. Samtidigt sätter länsstyrelsen i Västra Götaland in undervattensdrönare i jakten efter kvarlämnade hummertinor som på lång sikt skulle kunna hota hela hummerbeståndet..

Sydöstran - 1 timme sedan

Rapport: Ökad barnadödlighet i Syrienläger

Allt fler barn dör i al-Hol-lägret i norra Syrien, enligt en ny rapport från hjälporganisationen International rescue committee (IRC). Enligt Rädda Barnen kan uppemot 70 svenska barn finnas i området..

Sydöstran - 1 timme sedan

Jämjö: Disktrasa i ugn orsakade utryckning

Under lördagskvällen larmades räddningstjänsten till en misstänkt brand på ett äldreboende i Jämjö. .

Sydöstran - 1 timme sedan

Brott: En person anhållen för våldtäkt

Sydöstran - 1 timme sedan

Sveriges klimatarbete tappar takten

Trots att Sverige enligt många bedömare har goda förutsättningar att ställa om till ett fossilfritt samhälle har utvecklingen stannat av. Regeringen får bakläxa av klimatpolitiska rådet för sitt klimatarbete..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.