Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 22 September, 02:00

Dagens PS - 10 sep 19 kl. 11:27

De fem nivåerna för framgångsrikt ledarskapLedarskapet är mitt i ett paradigmskifte – och många vedertagna sanningar kastas ut. Vad behövs för att ledarskapet skall visa sig i verkliga resultat som kommer hela organisationen tillgodo och är bra för verksamheten som sådan? Det kan kan undra, speciellt om man läser vad branschexperter har skrivit i debattartiklar och vetenskapliga studier. Inom idrotten är det få som håller världsklass av alla de som idrottar i olika sporter. För att få tag i och förstå hur de som lyckas bäst gör, måste vi bedriva forskning med de bästa.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Vill, Leadership Studies, CLS, Grant, En, Great, Collins, Fortune, USA, Flera, VD, Intuitivt, Coachologi, Deci, Ryans, Tengblad, Clutterbuck, Dagens PS, De

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De fem, nivåernaför , framgångsrikt, ledarskap
Dagens PS - 10 sep 19 kl. 15:53

Framgångsrikt ledarskap – del ett

Ledarskapet är mitt i ett paradigmskifte – och många vedertagna sanningar kastas ut. Vad behövs för att ledarskapet skall visa sig i verkliga resultat som kommer hela organisationen tillgodo och är bra för verksamheten som sådan? Det kan kan undra, speciellt om man läser vad branschexperter har skrivit i debattartiklar och vetenskapliga studier.

Magazin24 - 06 dec 12 kl. 20:34

Ett framgångsrikt år avslutas med Junior-EM

Förra hösten tröt motivationen för Agnes Sjöström. Men nu ett år senare har hon fått sitt genombrott. Nu på söndag avslutas ett framgångsrikt tävlingsår för löparen Agnes Sjöström från Köping.

Trelleborgs Allehanda - 17 jul 13 kl. 21:48

Hoppas på framgångsrikt EM


En del har varit givna en längre tid. Andra levt i ovisshet. På onsdagen blev alla ryttare varse när EM-truppen togs ut till mästerskapet i danska Herning den 20-25 augusti.

Västerbottens Folkblad - 13 dec 13 kl. 23:05

Grattis rot – fem år av framgång

Efter fem framgångsrika år är det dags för en utvidgning och en översyn av rot-avdraget, skriver företrädare för Företagarna. I morgon är det fem år sedan rot-avdraget infördes. Avdraget har sammantaget varit mycket framgångsrikt.

VA - 30 okt 18 kl. 13:37

Advokatens fem bästa tips - så skapar du goda förutsättningar för ett framgångsrikt företag

När du startar ett nytt företag finns det mycket att tänka på. Här ger experten Emma Dansbo, partner och advokat på advokatfirman Delphi, sina bästa tips på vad man som entreprenör bör tänka på för att redan från början skapa goda förutsättningar för att bygga ett framgångsrikt bolag. .

HBL - 19 apr 14 kl. 20:39

Finland framgångsrikt i kampen mot aids

I färska boken Karanteeni – kuinka aids saapui Suomeen reder Hanna Nikkanen och Antti Järvi ut varför Finland lyckats bättre i kampen mot viruset än de flesta övriga länderna. Det låga antalet smittade har dock lett till vårdslöshet, enligt skribenterna.Finland var ett modelland i kampen mot hiv och aidsepidemin på 1980-talet.

Dagensanalys.se - 01 jul 16 kl. 14:25

Sponsrat och ickesponsrat innehåll är lika framgångsrikt

Markely har gjort en jämförelse i nivån av engagemang mellan sponsrat och ”organiskt” (alltså icke-sponsrat) innehåll. Det visar sig att kritiken mot sponsrade artiklar – att konsumenterna ser igenom innehållet och bara ser ett försök att sälja dem något – inte behöver vara rätt. Båda metoderna kan fungera på samma nivå.

Trelleborgs Allehanda - 14 sep 13 kl. 17:00

Framgångsrikt EM har inte gett effekt

Foto: Tommy Holl/Pressens Bild
När Sverige arrangerade fotbolls-EM i somras hamnade damfotbollen i fokus och svenska folket bänkade sig i tv-sofforna. Men har det fått en effekt för damfotbollen? I alla fall inte i Trelleborg, än så länge.

YA - 02 jul 18 kl. 00:01

Framgångsrikt Sum–sim för Kiviks SK

Efter fem dagars tävlande avrundades Sum–sim under helgen. Av de lokala lagen var det Kivik som imponerade mest och tog sammanlagt fyra medaljer. Samtliga tagna av Olivia Hansson.

YA - 11 okt 16 kl. 19:55

Framgångsrikt test mot grova brott

Problemområdet Vivalla i Örebro har fungerat som testpilot när myndigheterna sökt vägar för att bättre komma åt grov organiserad brottslighet på lokal nivå. - Man har gjort det väldigt mycket svårare för de kriminella att verka, säger inrikesminister Anders Ygeman (S).(TT).

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 12:25

Se upp! Buybacks funkar inte längre

Företag som annonserar så kallade buybacks får oftast en extra skjuts uppåt av investerare i samband med offentliggörandet. Då kan det vara läge att sälja. Med buybacks menar tillbakaköp av aktier.

Dagens PS - Igår: 11:04

Uppsägningarna ökar stort – industrin utsatt

Antalet uppsagda som sökt stöd hos Trygghetsfonden TSL under sommaren ökade med 17 procent jämfört med ifjol.  ”Vi ser ett klart högre inflöde nu”, säger TSL:s vd Caroline Söder, till Svenska Dagbladet. Totalt har 750 personer sökt stöd under det första halvåret 2019.

Dagens PS - Igår: 10:53

Här bor du kungligt – om du har råd

Startpriset för den pampiga gården är 40 miljoner kronor. Det här får du. Björkviks gård på Värmdölandet ligger bara cirka fyra mil från Stockholm.

Dagens PS - Igår: 10:16

Danske bank utser ny Sverigechef

Danske Bank har rekryterat Johanna Norberg till ny vd för Danske Banks verksamhet i Sverige. Hon efterträder Berit Behring som nyligen utsågs till Head of Wealth Management i Danske Bank och som ny medlem i koncernledningen. Johanna Norberg tillträder sin nya tjänst omgående, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - Igår: 10:26

Jyske Bank-kunder får minusränta i december

Från 1 december i år kommer kunder med mer än 750.000 danska kronor på sitt konto i Jyske Bank att åka på en negativ ränta om -0,75 procent. Det skriver banken på sin hemsida.

Dagens PS - Igår: 10:35

Vaping-sjukan i USA: Sju dödsfall rapporterade

Antalet personer som har insjuknat genom vaping eller rökning av e-cigaretter har ökat dramatiskt i USA, rapporterar CNBC. Enligt landets hälsomyndighet, CDC, har siffran ökat till 530 personer jämfört med 380 från i förra veckan. Samtidigt har sju dödsfall rapporterats in.

Dagens PS - Igår: 09:42

Medarbetare begår självmord på Facebooks campus

I dagens techbrief kan du läsa om nya iOS 13, renoveringen av Apples ikoniska butik i New York och ett tragiskt dödsfall på Facebooks campus i Kalifornien. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. I dag släpps nya iOS 13 – här är alla nyheter The Verge har hårdtestat den nya versionen av det populära operativsystemet.

Dagens PS - Igår: 08:28

Resebjässen gör sista desperat försök

Resejätten Thomas Cook håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under, rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Diskussionerna avser en försäljning av bolagets flyg- och tourverksamhet i Norden som ett desperat sätt att få in pengar. Förhandlingarna förs med private equity-bolaget Triton Partners.

Dagens PS - Igår: 08:34

New York-börsen stängde kring nollan

Indexen på New York-börsen stängde kring nollan på torsdagen, i närheten av tidigare toppnoteringar, efter negativa signaler om handelskriget mellan USA och Kina raderat ut tidiga uppgångar. Trump-rådgivaren Michael Pillsbury varnade för att USA är redo att eskalera handelskriget om inte en uppgörelse nås snart, samtidigt som det från kinesiskt håll kom uppgifter om att Kina inte är i någon brådska om att sluta ett avtal. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,00 procent till 3 006,8.

Dagens PS - Igår: 08:40

Kommer charterresorna dö ut?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Resejätten Thomas Cook, som äger svenska Ving, håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.