Skånskan > Nyheter

Saturday, 21 September, 13:17

Skånskan - 10 sep 19 kl. 11:26

Klinik stoppas från att marknadsföra cannabisEn smärtklinik i Malmö stoppas av Läkemedelsverket från att marknadsföra medicinsk cannabis.
Om man inte hörsammar förbudet hotas kliniken av ett vite på 150 000 kronor.Kliniken har både på sin hemsida och på sin facebook-sida marknadsfört medicinsk cannabis som en ett bra alternativ till annan behandling. Man har också skrivit inlägg om att man nu fått licens förskriva läkemedlet Bediol, ett läkemedel som är godkänt i vissa länder men inte i Sverige. Läkemedelsverket konstaterar att det i dagsläget bara finns ett godkänt läkemedel som innehåller cannabinoider och det är det narkotikaklassade och receptbelagda läkemedlet Sativex.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmö, Läkemedelsverket, Bediol, Sverige, Sativex, Läkemedlsverket, Medicinskt, Våra, Facebook

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klinik, stoppasfrån att , marknadsföra, cannabis
Sydsvenskan - 10 sep 19 kl. 15:41

Förbjuds marknadsföra medicinsk cannabis

En medicinsk klinik i Malmö erbjuder individuell bedömning om medicinsk cannabis kan vara ett bra alternativ för patienterna. Men alla är inte förtjusta i formuleringen. Nu sätter Läkemedelsverket ner foten och förbjuder vad man anser vara marknadsförin.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 19 kl. 15:41

Förbjuds marknadsföra medicinsk cannabis

En medicinsk klinik i Malmö erbjuder individuell bedömning om medicinsk cannabis kan vara ett bra alternativ för patienterna. Men alla är inte förtjusta i formuleringen. Nu sätter Läkemedelsverket ner foten och förbjuder vad man anser vara marknadsförin.

UNT - 10 sep 19 kl. 15:41

Förbjuds marknadsföra medicinsk cannabis

En medicinsk klinik i Malmö erbjuder individuell bedömning om medicinsk cannabis kan vara ett bra alternativ för patienterna..

GöteborgsPosten - 10 sep 19 kl. 15:41

Förbjuds marknadsföra medicinsk cannabis

En medicinsk klinik i Malmö erbjuder individuell bedömning om medicinsk cannabis kan vara ett bra alternativ för patienterna. Men alla är inte förtjusta i formuleringen..

Expressen - 29 dec 17 kl. 13:11

Cannabis blir lagligt i Kalifornien – men stoppas i flera städer

Från och med 1 januari blir cannabis lagligt i Kalifornien, och flera företag har fått grönt ljus för att sälja det. Men nu bromsar flera städer in lagändringen, och det kan komma att dröja innan lagändringen slår igenom i praktiken. – Vi får be människor ha tålamod, säger Lori Ajax från California Bureau of Cannabis Control..

Kristianstadsbladet - 19 apr 14 kl. 01:30

Smuggelgripna får tillbaka cannabis


I tre månader har tullen i Malmö haft en tredjedels kilo cannabis i beslag.Men i veckan tvingades Tullverket efter flera juridiska turer att återlämna hela beslaget till tre norska medborgare, tidigare misstänkta för narkotikasmuggling.Narkotikan bestod av 63 burkar av en cannabisprodukt som godkänts som naturläkemedel av nederländska staten och som paketeras och marknadsförs av ett privat företag, skriver Sydsvenskan..

BT - 19 apr 14 kl. 01:30

Smuggelgripna får tillbaka cannabis

I tre månader har tullen i Malmö haft en tredjedels kilo cannabis i beslag. Men i veckan tvingades Tullverket efter flera juridiska turer att återlämna hela beslaget till tre norska medborgare, tidigare misstänkta för narkotikasmuggling.Narkotikan bestod av 63 burkar av en cannabisprodukt som godkänts som naturläkemedel av nederländska staten och som paketeras och marknadsförs av ett privat företag, skriver Sydsvenskan..

BT - 19 apr 14 kl. 08:36

Smuggelgripna får tillbaka cannabis

I tre månader har tullen i Malmö haft en tredjedels kilo cannabis i beslag. Men i veckan tvingades Tullverket efter flera juridiska turer att återlämna hela beslaget till tre norska medborgare, tidigare misstänkta för narkotikasmuggling. – Vi har inget lagligt stöd för att ha kvar varorna, säger tullåklagare Oscar Lindvall till Sydsvenskan och han betraktar återlämnandet som något av en "historisk händelse".

Magazin24 - 16 mar 12 kl. 11:59

Arbogabo körde med cannabis i blodet

En bilist stoppades i centrala Arboga den 2 januari i år. Bilisten var en man i tjugoårsåldern. Eftersom mannen redan hade körkortet indraget gjorde han sig skyldig till olovlig körning.

Sydsvenskan - 28 mar 14 kl. 21:26

Cannabis på recept kan inte stoppas

Det är fritt fram att ta med cannabis till Sverige - på recept. Recepten går att köpa för 800 kronor i Nederländerna. Nu samlas svenska myndigheter för att täppa till hålet i lagen..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Kyrkgäster får klä ut sig

Sjöbo I morgon söndag är det gudstjänst med små och stora i Södra Åsums kyrka klockan 11.
Det blir mycket sång och musik. Gudstjänsten har tema film.

Skånskan - 1 timme sedan

96 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt till ny ägare

Hörby Nu är det klart vem som köpt huset på Liljegatan 33 i Hörby av Karl Bertil Ingvar Wennfalks dödsbo. Ny ägare är Kim Peine, 33 år, tidigare boende på Solrosgatan i Hörby. Priset blev 1 350 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i augusti 2019.

Skånskan - 1 timme sedan

Trevägsstopp i olyckskors

Sjöbo Under de tre senaste åren har det skett ett halvdussin olyckor i korsningen Lilla Norregatan och Lillgatan i Sjöbo.
Tekniska nämnden beslutade vid sitt senaste möte att korsningen framöver ska ha ett trevägsstopp för att i möjligaste mån undvika trafikolyckor framgent..

Skånskan - 2 timmar sedan

58-åring ny ägare till lantbruksfastighet i Blentarp

Blentarp Försäljningen av fastigheten på Sövdevägen 220-13 i Blentarp är nu klar. Ny ägare är Susanne Johansson, 58 år, från Genarp och säljare är Hrafnkell Karlsson. Det 154 kvadratmeter stora huset är byggt 1949.

Skånskan - 2 timmar sedan

”Hittade kulorna på skytteklubb”

Eslöv Vid en husrannsakan i 21-åringens bostad i Eslöv hittade polisen en hel del som inte borde ha funnits där.Husrannsakan genomfördes i somras och det visade sig att 21-åringen hade 62 skarpa kulpatroner och 47 dopningsklassade tabletter i bostaden. Nu döms han för brott mot vapenlagen och ringa dopningsbrott.

Skånskan - 5 timmar sedan

Två till sjukhus efter brand

TRELLEBORG Räddningstjänsten fick rycka ut till en brand i ett flerfamiljshus på Johan Kocksgatan i Trelleborg strax före klockan 3 på natten till lördagen.
Branden lokaliserades till ett tvättutrymme, och elden släcktes. Två personer fördes till sjukhus med ambulans.

Skånskan - 8 timmar sedan

Joe Eagans fem bästa Malmötips

Taproom
”Mitt favoritställe för att äta revbensspjäll och en avsmakningsmeny med fem miniöl. Dessutom har de en mysig soffgrupp.” Olgas café
”Ett måste för alla kaffeälskare.

Skånskan - 8 timmar sedan

Blentarpsgården avgör besparingar

Sjöbo Flera besparingar kan behövas inom vård- och omsorgsnämnden.
Men på mötet i torsdags kväll beslutade politikerna att avvakta tills att fullmäktige nästa vecka har tagit beslut om den kommunala budgeten. Då blir det klart om Blentarpsgården stängs eller inte.

Skånskan - 8 timmar sedan

De sätter Malmö på turistkartan

Malmö Vad har musikkvällarna på Mässningshornet i Kirseberg, Biograf Spegeln på Stortorget och 5:ans buss gemensamt? De finns alla representerade i den internationella guiden Spotted by locals nya Malmöguide. Skånskan träffade guidens grundare tillsammans med en av Malmöguiderna på ett av de lokala favoritställena.

Skånskan - 16 timmar sedan

FIFH-trio missar slutspel

BORDTENNIS Det är färdigspelat i årets para-EM för de tre FIFH Malmö-medlemmarna Smilla Sand, Peter Molander och David Olsson.På fredagen avslutades grupperna i lagtävlingen i Helsingborg arena.
I rullstolsbundnas klass 5 gick David Olsson, Eslövs AI, och hans lagkompisar Magnus Norgren och Isak Nyholm en helt avgörande match om den sista slutspelsplatsen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.