SR > Kultur

Saturday, 21 September, 07:05

SR - 10 sep 19 kl. 11:29

Journalister i Hongkong vittnar om polisvåldVåldet har skett i samband med bevakningen av protesterna där som pågått under flera månader..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Hongkong

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Journalisteri , Hongkong, vittnarom , polisvåld
SVT Debatt - 17 sep 13 kl. 05:43

Ask måste ta tag i hoten mot förtroendevalda och journalister

ETT ÖPPET SAMHÄLLE Kommunalråden i SVT:s serie Kommunpamparna vittnar om upprepade hot i tjänsten ? och på tidningen Corren stegar män ogenerat in på redaktionen och hotar journalister. I somras uppmanade vi justitieminister Beatrice Ask att ta fram ett förslag till lagstiftning om Hot mot demokratin.

BT - 25 aug 14 kl. 20:34

Manifestation mot polisvåld i Malmö

Poliser som tittade ut genom fönster i polishuset på Davidshallstorg i Malmö i kväll möttes av tända facklor och stearinljus. Vid en ljusmanifestationen mot polisvåld samlades barnfamiljer, ungdomar och äldre. - Jag är här för att manifestera mot det övervåld som polisen brukade i Limhamn i helgen.

DN - 22 feb 18 kl. 07:00

Oro bland journalister i Hongkong: ”Kina försöker tysta oss”

HONGKONG. Bland journalister och författare i Hongkong växer oron över Kinas auktoritära inflytande. Kidnappningen av den svenska bokförläggaren Gui Minhai är ett av många exempel på hur Hongkongs demokratiska friheter håller på att inskränkas.

Nerikes Allehanda - 11 nov 14 kl. 05:09

Gästkrönika: Hongkong kämpar för sin frihet!

Under denna höst har gator och torg i Hongkong ockuperats av tiotusentals demonstranter. Utrustade med paraplyer för att skydda sig mot det fallande regnet och kravallpolisens tårgas och pepparspray protesterade de mot att Kinas regering fattat beslut om att valet som utlysts till 2017, där Hongkongs näste ledare skulle komma att väljas, inte kommer att bli det fria val som tidigare utlovats.I stället har Kina tydligt och klart deklarerat att valet kommer att kunna hållas – men att man förbehåller sig rätten att besluta om vilka kandidater som får ställa upp!

UNT - 16 okt 14 kl. 02:11

Polisvåld eldar Hongkongprotester

Polisen i Hongkong har satt in pepparspray mot demokratiaktivister i Hongkong, som reagerat med ilska på bilder av hur polisens misshandlar en demonstrant..

BT - 16 okt 14 kl. 02:11

Polisvåld eldar Hongkongprotester

Polisen i Hongkong har på nytt tagit till pepparspray mot demokratiaktivister i Hongkong. På torsdagsmorgonen blev det sammanstötningar på flera platser, när aktivister vädrade sin ilska över bilder av hur poliser misshandlar en demonstrant. Vid Hongkongpolisens högkvarter i Wan Chai hade hundratals människor samlats i protest, och många köade för att lämna in formella anmälningar mot övervåldet.

Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 02:11

Polisvåld eldar Hongkongprotester


Polisen i Hongkong har på nytt tagit till pepparspray mot demokratiaktivister i Hongkong. På torsdagsmorgonen blev det sammanstötningar på flera platser, när aktivister vädrade sin ilska över bilder av hur poliser misshandlar en demonstrant.Vid Hongkongpolisens högkvarter i Wan Chai hade hundratals människor samlats i protest, och många köade för att lämna in formella anmälningar mot övervåldet.

SvD - 16 okt 14 kl. 02:11

Polisvåld eldar Hongkongprotester

Polisen i Hongkong har på nytt tagit till pepparspray mot demokratiaktivister i Hongkong. På torsdagsmorgonen blev det sammanstötningar på flera platser, när aktivister vädrade sin ilska över bilder av hur poliser misshandlar en demonstrant..

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 14 kl. 02:13

Polisvåld eldar Hongkongprotester

Polisen i Hongkong har på nytt tagit till pepparspray mot demokratiaktivister i Hongkong. På torsdagsmorgonen blev det sammanstötningar på flera platser, när aktivister vädrade sin ilska över bilder av hur poliser misshandlar en demonstrant. Vid Hongkongpolisens högkvarter i Wan Chai hade hundratals människor samlats i protest, och många köade för att lämna in formella anmälningar mot övervåldet..

Fler nyheter från SR

SR - 13 timmar sedan

Tre år efter hans död - nu kommer ny musik med Leonard Cohen

Musiken är färdigställd utifrån musikaliska skisser han lämnade efter sig..

SR - 14 timmar sedan

Regeringen vill göra det lättare att låna utländsk konst

Regeringen vill att det ska bli lättare för svenska museer att låna in konst från utlandet. En utredning ska se över en ny lag som skulle kunna göra det möjligt för staten att garantera att utländska föremål verkligen lämnas tillbaka..

SR - 15 timmar sedan

Knausgård hintar om ny roman redan nästa år

Det är tidskriften Vi Läser som intervjuat Karl Ove Knausgård i London, där han bor nu..

SR - 16 timmar sedan

Vad händer när en svensk småbarnsmamma förälskar sig i en tiggare?

Gänget bakom dokumentären "Josefin & Florin" – om en svensk småbarnsmamma som förälskar sig i en tiggare från Rumänien – gästade P1 Kultur. Lyssna på hela fredagens P1 Kultur med Roger Wilson här.

SR - 17 timmar sedan

Greps under protesterna mot Putin – släpps fri

Den ryske skådespelaren Pavel Ustinov dömdes i början av veckan till tre och ett halvt års fängelse – nu kommer uppgifter om att han släpps fri..

SR - 18 timmar sedan

Harry Martinsons Aniara nytolkas på Finlands Nationalopera

I veckan är det premiär för en ny tolkning av Harry Martinsons rymdepos "Aniara" på Finlands Nationalopera. De dystopiska ämnen som behandlas i verket från 1950-talet, kunde lika gärna vara tagna ur den tid vi lever i idag - så här besvarar regissören Dan Henriksson frågan om hur aktuell i Aniara känns idag,.

SR - 18 timmar sedan

Hård kritik mot Kina-annons i Dagens Nyheter

En helsidesannons i Dagens Nyheter har lett till upprörda röster..

SR - 20 timmar sedan

Gamla inspelningar av Cash och Dylan släpps

Under 60-talet gjorde Bob Dylan och Johnny Cash flera inspelningar tillsammans. Senare i år kommer de få se ljuset..

SR - 20 timmar sedan

Mer ljus och mindre klaustrofobi när Atwood följer upp The Handmaid's Tale

Över 30 år sedan "Tjänarinnans berättelse" har Margaret Atwood skrivit en efterlängtad uppföljare: Gileads döttrar - skarpt och politiskt men ibland väl lättsmält..

SR - 21 timmar sedan

Mexikanska maffian muckar med Rambo

I sina bästa stunder är Rambo: Last Blood kalkondålig, vilket är mer underhållande än slätstruket dålig..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.