Expressen > Nyheter

Monday, 16 September, 18:09

Expressen - 10 sep 19 kl. 11:21

Japans plan: Vill dumpa radioaktivt avfall i havetJapan kan behöva dumpa radioaktivt avfall i havet, meddelar landets miljöminister Yoshiaki Harada.– Det enda alternativet kommer vara att hälla ut det i havet och späda ut det, förklarade han på en presskonferens under tisdagen, rapporterar Reuters..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Yoshiaki Harada, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Japans, planVill , dumpa, radioaktivt, avfalli , havet
Aftonbladet - 09 aug 13 kl. 07:35

Leksands plan: dumpa tre spelare

På måndag bantas truppen ? svalt intresse för utlåning.

Aftonbladet - 13 okt 17 kl. 06:47

Peter Madsens plan: dumpa kroppar i Kögebukten

Expressen - 02 sep 19 kl. 14:27

Chelseas DD-plan: Dumpa tre spelare

Värvningsförbud - då väljer Frank Lampard att slimma truppen.

Expressen - 01 aug 12 kl. 00:13

Japans plan sprack ? tvingas möta Brasilien

Om Japan försökte lura sig till en lättare kvartsfinal verkar planen ha misslyckats. Efter Storbritanniens vinst mot Brasilien i kväll kommer Japan nämligen ställas mot brasilianskorna i nästa match..

Sydsvenskan - 19 mar 11 kl. 09:11

Radioaktivt kranvattenhittat i Tokyo

Foto:AP
Avvikande halter av radioaktivitet har spårats.
STOCKHOLM. Det meddelar Japans regering enligt nyhetsbyrån Kyodo.

Expressen - 04 apr 11 kl. 11:37

11 500 ton radioaktivt vatten ska dumpas i havet

Japan planerar att dumpa 11 500 ton radioaktivt vatten rakt i havet. Men svenska Strålsäkerhetsmyndigheten tror inte att utsläppet är farligt för människor. - Det blir så pass stor utspädningseffekt, säger utredare Lars Gunsell..

Nyhetskanalen - 04 apr 11 kl. 21:24

Radioaktivt vatten släpps ut i havet

Japanska myndigheter tvingades dumpa 11 500 ton radioaktivt vatten i havet utanför kärnkraftverket Fukushima på måndagen. Detta som "en säkerhetsåtgärd" och för att göra plats för vatten med högre radioaktivitet..

BT - 29 mar 11 kl. 11:06

Strålning i Japans grannländer

Små halter av radioaktiv strålning har spridits till flera av Japans grannländer. Myndigheter i Kina, Sydkorea, Filippinerna och Vietnam rapporterar att man uppmätt förhöjda halter av strålning, men betonade att halterna var låga och inte utgjorde någon hälsorisk.
Ändå har Sydkorea börjat testa fisk i eget vatten, men har inte upptäckt några förhöjda halter av cesium eller jod.

DN - 12 mar 11 kl. 06:52

Radioaktivt cesium läcker ut

Radioaktivt cesium har uppmätts utanför den strejkande kärnkraftsanläggningen Fukushima, uppger Japans strålskyddsmyndighet enligt nyhetsbyrån Kyodo på lördagsmorgonen..

Expressen - 14 mar 11 kl. 13:49

Mardrömmen: Radioaktivt regn över Tokyo

En allvarlig incident på kärnkraftverket Fukushima kan få förödande följder. I värsta fall blåser partiklarna in över Tokyo - och faller ner som radioaktivt regn. Katastrofen skulle bli Japans värsta sedan atombomberna över Nagasaki och Hiroshima.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Träd har fallit över spårvagnsspår

Ett träd har fallit över spåret vid hållplatsen Hagakyrkan i Göteborg, enligt Västtrafiks störningsjour.Spårvagnslinjerna 3, 6 och 11 påverkas och får köra en alternativ väg.Personal är på plats för att få bort trädet..

Expressen - 30 minuter sedan

Sprängningen mot butiken gjorde huset obeboeligt

Fastigheten på Stora Södergatan i Lund har fått vattenskador. Elen fungerar inte och hyresgästerna har tvingats bort. Kvinnan som skadades har i förhör kunnat lämna uppgifter om vad som hände innan explosionen.

Expressen - 45 minuter sedan

Fint besök i Öresund – av världens bästa lyxkryssare

Varje år lägger hundratals kryssningsfartyg till i Köpenhamn. Men under tisdagen väntas något alldeles extra. Då anlöper M/S Europa – världens bästa kryssningsfartyg.

Expressen - 1 timme sedan

Personbil påkört av tåg

En personbil har blivit påkört av ett tåg i Svedala.- Det ska vara en bil som har fastnat mellan spår och bom och blivit påkört av ett tåg, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten syd.

Expressen - 1 timme sedan

Höstbudgeten 2019 – så påverkar den din ekonomi

Klockan 08.00 på onsdagen presenterar finansminister Magdalena Andersson, S, regeringens höstbudget.Punkt för punkt ska prickas av i januariavtalet där S, C, L och MP snackat ihop sig om allt från värnskatt till familjevecka.

Expressen - 1 timme sedan

Bolagen som kontrollerar jordens resurser

En handfull globala bolag har en avgörande påverkan på vår planet, visar en ny studie.Det innebär både hot – och möjligheter, enligt medförfattaren Victor Galaz:– De multinationella företagen kan tippa vår framtid åt två olika håll..

Expressen - 1 timme sedan

Krögare åtalas för flera sexbrott

En krögare från Göteborg åtalas för flera sexbrott riktade mot gäster och en anställd, skriver GP.Mannen förnekar all brottslighet..

Expressen - 1 timme sedan

Google strejkar med Greta

Greta Thunberg har uppmanat även vuxna att ansluta sig till de globala klimatstrejkerna i september. Nu hakar allt fler amerikanska storföretag på. Microsoft och Google har gett tummen upp – och uppmanar även Facebook och Apple att delta.

Expressen - 1 timme sedan

Brand härjar i tak – risk för spridning

Ett flerfamiljshus står i brand på Gärdet i Stockholm under måndagseftermiddagen.Räddningstjänst är på plats med tio enheter och uppger att det kan finnas en spridningsrisk.– Den är inte under kontroll, vi har precis landat där,s äger Erik Westling, ledningsoperatör vid Storstockholm brandförsvar..

Expressen - 1 timme sedan

Flera skadade efter husexplosion

En person ska ha dött och flera skadats vid en explosion vid en byggnad i staten Maine i USA, skriver CNN.Byggnaden ska ha tillhört företaget LEAP, som ger stöd till människor med kognitiva och utvecklingssvårigheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.