GT > Nyheter

Sunday, 22 September, 00:09

GT - 10 sep 19 kl. 11:15

Göteborgs stadsdirektör föreslås få dubbla rollerGöteborgs stadsdirektör Eva Hessman kommer under onsdagen föreslås ta över rollen som vd i kommunens maktbolag Göteborgs stadshus AB.– Det finns ett politiskt yrkande om att man vill göra en sådan förändring, säger Eva Hessman själv. Samtidigt blir konsekvensen att Göteborgs stadshus AB:s vd Stefan Söderlund får lämna sin post.Han har då rätt till en fallskärm värd som mest 3,5 miljoner kronor..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Eva Hessman, Göteborgs, AB, Stefan Söderlund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göteborgs, stadsdirektör, föreslås, , dubbla, roller
YLE - 11 mar 13 kl. 07:48

Stadsdirektörernas löneförhöjning behandlas på nytt

Stadsdirektör Jussi Pajunens och biträdande stadsdirektörerna Pekka sauris, Ritva Viljanen, Hannu Penttilä och Laura Rätys löneförhöjning ska behandlas på nytt på grund av risk för jäv. I december fattade stadsstyrelsen beslut om att höja lönerna från den 1 janurai i år, men då var det så att stadsdirektör Jussi Pajunens löneförhöjning föreslogs av den äldsta biträdande stadsdirektören Pekka Sauri, medan biträdande stadsdirektörernas löneförhöjning föreslogs av Jussi Pajunen. Pekka Tiusanen (Sannf) som är suppleant i stadsfullmäktige gjorde en rättelseyrkan där han bland annat pekade på att det kan strida mot principerna om jäv att stadsdirektörerna föreslår en löneförhöjning åt varandra.

YLE - 27 maj 16 kl. 10:51

Stadsdirektör Laura Rätys efterträdare får bara ettårigt vikariat

Eftersom Helsingfors stad redan nästa år ska få borgmästare istället för stadsdirektör, föreslås Laura Rätys ersättare bara få ett ettårigt vikariat. Lönen blir över 12 000 euro i månaden. I maj 2016 sade Laura Räty upp sig från tjänsten som biträdande stadsdirektör med ansvar för social- och hälsovårdssektorn i Helsingfors.

YLE - 19 nov 15 kl. 17:08

Stadsdirektören i Raseborg kastar alla bollarna i luften

Raseborg vill åter en gång få ordning på den alltjämt växande skuldbördan. Men nya stadsdirektören Tom Simola nöjer sig inte med att presentera budgeten för 2016. Nej, 2016 blir ett mellanår – men samtidigt ett år som förändrar allt.

Nyan - 23 maj 17 kl. 08:00

Oförändrad skatt föreslås i stan

Stadsdirektören föreslår att Mariehamn nästa år behåller sin inkomstskatteprocent på 17,75. Det innebär att inkomstskatten för mariehamnarna skulle vara oförändrad från 2017.

Även fastighetsskatterna ska förbli på samma nivå, föreslår stadsdirektören.

YLE - 01 jun 15 kl. 10:45

Helsingfors vill slopa sina biträdande stadsdirektörer

Beslutsfattarna i Helsingfors utreder nu om staden ska slopa de biträdande stadsdirektörerna. Inom de tre största partierna, Samlingspartiet, De gröna och SDP, finns en vilja att göra tydligare skillnad mellan politiker och tjänstemän. Det hela är ett led i att stadens ledarskapsmodell görs om och att de ledande politikerna kan bli yrkespolitiker med ordentlig lön.

YLE - 16 nov 14 kl. 11:00

Daghem ska få pengar, enligt stadsdirektören

Raseborgs stadsstyrelse inleder budgetarbetet på måndag (17.11). Stadsdirektören har i sitt förslag minskat investeringarna med 7,9 miljoner euro för de tre kommande åren jämfört med vad nämnderna hade önskat.

Helsingborgs Dagblad - 14 nov 16 kl. 10:43

De föreslås bli nya kommuntoppar

Christian Alexandersson får posten som stadsdirektör, föreslår kommunalrådet Torkild Strandberg. Stefan Johansson föreslås bli biträdande stadsdirektör..

GöteborgsPosten - 17 okt 14 kl. 19:24

Göteborgs tomtkö snart borta

Göteborgs kommunala tomtkö föreslås försvinna. Fastighetskontoret har föreslagit att tomter i stället förmedlas via mäklare i framtiden..

GöteborgsPosten - 18 apr 18 kl. 11:04

Så vill de rödgröna stoppa "dyra utköp" av personal i Göteborgs stad

Den rödgröna majoriteten vill minska utköpen av personal inom Göteborgs stad. Nu föreslås en ny central samordningsfunktion som ska hjälpa fler att istället bli omplacerade..

GöteborgsPosten - 18 apr 18 kl. 11:04

De rödgröna vill stoppa "dyra utköp" av personal i Göteborgs stad

De rödgröna vill minska utköpen av personal inom Göteborgs stad. Nu föreslås en ny central samordningsfunktion som ska hjälpa fler att istället bli omplacerade..

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

”Jag går definitivt inte i några sådana tankar”

Sebastian Stålberg har inte spelat en sekund de två senaste matcherna.Samtidigt återvänder Samuel Fagemo till Frölunda från Los Angeles Kings.Roger Rönnberg kommer att få en tuff uppgift den närmsta tiden.

GT - 1 timme sedan

Person gripen – för mordförsök

En person fördes på lördagen till sjukhus efter ett misstänkt mordförsök i Åmål.En person har gripits misstänkt för brottet, rapporterar P4 Väst. .

GT - 2 timmar sedan

”Klart att jag känner mig redo för NHL”

Samuel Fagemo återvänder till Frölunda: ”Blir kul”.

GT - 2 timmar sedan

Sebastian Eriksson i ovan roll: ”Är Blåvitts städgumma”

GÖTEBORG. Nzuzi Toko skadad och Sebastian Ohlsson såld. Då tvingades IFK-tränaren Poya Asbaghi slänga in mittfältskuggen Sebastian Eriksson som högerback.

GT - 4 timmar sedan

Blåvitt slog Sirius - hakar på Malmö FF

Europadrömmen lever ännu för IFK Göteborg.Lasse Vibe och Robin Söder visade vägen i 2-1-segern mot Sirius.Blåvitt är nu tre poäng efter tredjeplacerade Malmö FF – med en match mer spelad..

GT - 8 timmar sedan

Varbergs Bois hade målkalas

Två raka matcher utan seger.Då studsade Varberg tillbaka i superettanfotbollen och körde över bottenlaget Syrianska med 5–0..

GT - 5 timmar sedan

Här dyker kronprinsessan upp – på Alingsås jubileum

I helgen firar Alingsås sitt 400-årsjubileum med pompa och ståt.Några som fanns på plats under lördagen var kronprinsessan Victoria och prins Daniel.Och alingsåsarna tog emot dem med öppna armar.

GT - 6 timmar sedan

Rubensson sänkte Djurgården – GFC tillbaka som vinnare

Göteborg FC är tillbaka som vinnare – och hakar på i toppstriden. Elin Rubensson sänkte Djurgården borta med sina två mål. .

GT - 7 timmar sedan

Varberg krossade Syrianska: ”Var närmare 10–0 än 5–1”

Varberg har haft en knackig höst med blott sju poäng på åtta matcher. På lika många matcher har man dessutom endast mäktat med att göra sex mål. Hemma mot Syrianska kom därför en efterlängtad islossning.

GT - 7 timmar sedan

Ikoniska soffan på taket kan försvinna

Sveriges kanske mest kända soffa kan snart vara ett minne blott – den som Kurt Olsson gjorde rikskänd.Fastigheten i Mölndal på vilken den gigantiska sittmöbeln står är nämligen såld.– Vi är väldigt glada att vi fått möjligheten att förvärva denna kultfastighet, säger Axel Söderberg, styrelseordförande nya ägaren Nordiska galleriet, till Fastighetsvärlden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.