Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 16 September, 08:31

Dagensanalys.se - 10 sep 19 kl. 11:07

Unga mer på nätet – men mer missnöjdaUnga använder nätet mer och allt fler uppger att de är missnöjda med sin egen medieanvändning. Det är några av slutsatserna i rapporten Ungar & medier 2019. För första gången visar Statens medieråds undersökning att mer än hälften av barnen i alla åldrar använder internet, även barn så unga som ett år. Från fyra års ålder har 95 procent av barnen använt internet någon gång. Jämfört med tidigare rapporter har allt färre unga egna datorer eller surfplattor – istället använder [. ] Inlägget Unga mer på nätet – men mer missnöjda dök först upp på Dagensanalys.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Ungar, Statens, Unga, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unga, mer, nätetmen , mer, missnöjda
YLE - 04 apr 17 kl. 17:37

Unga vuxna vill spendera mer tid på sommarstugan

Unga vuxna vill spendera mer tid på stugorna i framtiden. Det framkommer i en utredning som Jord- och skogsbruksministeriet och Skärgårdsdelegationen har gjort. Utredningen gjordes med hjälp av enkäter som riktades dels till stugägare, dels till unga vuxna i åldern 25-45.

Computer Sweden - 05 maj 17 kl. 13:38

Experten: Sluta skrämmas om unga på nätet – stärk dem istället


Trots att unga varit online de senaste tjugo åren så är det ofta farorna som lyfts fram när man talar om deras digitala närvaro, konstaterar Johnny Lindqvist, som länge arbetat med frågor kring unga och nätet. "I stället borde vi fundera på hur vi stärker dem som digitala individer.".

IDG - 05 maj 17 kl. 13:38

Experten: Sluta skrämmas om unga på nätet – stärk dem istället


Trots att unga varit online de senaste tjugo åren så är det ofta farorna som lyfts fram när man talar om deras digitala närvaro, konstaterar Johnny Lindqvist, som länge arbetat med frågor kring unga och nätet. "I stället borde vi fundera på hur vi stärker dem som digitala individer.".

BT - 07 nov 11 kl. 12:22

Unga mer benägna att sjukanmäla sig

Ont i halsen och snuvig. Ändå kravlar du dig i väg till jobbet. Eller stannar du hemma så fort du känner dig lite sjuk?

DN - 13 nov 18 kl. 12:56

Socionomers råd till nya riksdagen: Gör socialtjänstens arbete med barn och unga mer likvärdigt i hela Sverige

Socionomernas önskelista till den nya regeringen och riksdagen är lång. Huvudteman är att politikerna behöver lyssna mer på socialtjänsten och att normer och resurser ska se mer lika ut över hela landet. De vill också att socionom ska bli ett legitimationsyrke..

Sydsvenskan - 04 feb 17 kl. 05:00

"Jag tar för mig mycket mer, vågar mer och får ut mer."

Unge MFF-anfallaren Teddy Bergqvist känner sig mycket mer redo ut att utmana i år..

Länstidningen i Jämtland - 28 okt 16 kl. 10:00

Mer blues och mer fest på årets bluesfestival

Publiken vill ha mer rena bluesartister. Arrangörerna för bluesfestivalen lyssnade – och har nu fått ihop ett program som festivalens nye vd Patrik Urbansson myser över.
– Jag tycker personligen att det är det bästa programmet vi har haft på länge, säger han..

YLE - 24 apr 16 kl. 19:12

"Illamående unga borde fångas upp på samma ställe"

Ungas psykiska hälsa är en högaktuell folkhälsofråga. Samtidigt som majoriteten av finländska unga mår bra är psykisk ohälsa det vanligaste hälsoproblemet bland skolelever och studerande. Enligt FN drabbas årligen var femte av världens 14-24-åringar av psykisk ohälsa.

HBL - 19 aug 14 kl. 04:11

Pessimism bland unga oroar Christian Wentzel

Christian Wentzel följer dagens tonåringar från parad­plats. Vissa har problem, många problem. De flesta mår ändå bra och vårt välstånd är påtagligt.

Nyheter 24 - 04 dec 15 kl. 11:19

7 saker som får dig att aldrig mer vilja spela Counter-Strike

1. När du blir superägdNär du blir zeus:ad är det ingen lek längre.BildkällaLÄS MER: 7 galna frags som visar att du absolut inte får missa Fragbite Masters2.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Facebook satsar ännu mer på lokala nyheter

Facebook tänker verkligen gå både high och low när det kommer nyheter. Bland annat utökas satsningen på lokala nyheter. Återigen skriver vi här om USA, men du vet den vanliga frasen – om det fungera där kommer vi även få det hit till Sverige.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Nordicom lanserar researchportal

Nordicom som huserar på Göteborgs Universitet har lanserat en ny portal där man samlar alla olika undersökningar och forskningsrapporter. Den nya portalen heter NordMedia Network och ska hjälpa alla som vill få information och insikter i nordiska medier. Några funktioner som NordMedia Network utvecklat: En helt ny databas där du kan söka och få tillgång till researchers dvs individer som ingår i nätverket.

Dagensanalys.se - Igår: 09:10

Slutet för svensk media? – Kampen mot amerikanska drakar intensifieras

Mattias Strandberg och Mikael Karlsson diskuterar trender samt delger sina reflektioner om svenska medier och amerikanska drakar. I den här spaningen går vi både högt och lågt. Vi vågar tycka till samt dissar och hissar satsningar.

Dagensanalys.se - I förrgår: 15:06

Maximera försäljningen under fjärde kvartalet med Facebook-annonsering

Vi börjar närma oss fjärde kvartalet (Q4) vilket är den största försäljningsperioden på hela året. Här berättar Albin Stööp som är VD på Zalster – ett svenskt företag som är Facebook Marketing Partner och Instagram Partner –  hur du ska planera din Facebook-annonsering. Facebook-annonsering är ett av de mest kraftfulla verktygen för att nå ut och inspirera befintliga och potentiella kunder under denna hårt konkurrensutsatta, men lukrativa period.

Dagensanalys.se - I förrgår: 13:05

Vad ger ett hackathon?

Det blir allt vanligare med hackathon, där man samlar personer som ska programmera (hacka) under en begränsad tid och inom ett specifikt ämne. Men ibland kan man fråga sig vad ett sådant event faktiskt leder till. Vi fick nyligen svar på just den frågan!

Dagensanalys.se - I förrgår: 10:09

Proof Analytics inleder samarbete med ProSales Consulting

Proof Analytics meddelar att de ingår samarbete med ProSales Consulting, som stödjer bolag i komplexa affärsutmaningar. Samarbetet innebär att ProSales Consulting kommer att representera Proof Analytics både i Sverige och övriga Norden. Proof Analytics erbjuder analysverktyg för marknadsinvesteringar baserat på Automatiserad Marketing Mix Modeling.

Dagensanalys.se - I förrgår: 10:07

Google rankar originalnyheter högre

Nu blir det jobbigt för medier som jobbar med rewrites. Google börjar nämligen ranka originalnyheten högre än välskrivna kopior. Tanken här är att lyfta fram originalet trots att alla andra försöker trumfa med klickvänliga rubriker.

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:30

5 tips på hur du lyckas med din Amazon-satsning

I tisdags bjöd företagen Dash Retail och Omniarch in till ett exklusivt seminarium för att berätta om sitt nya samarbete och hur du lyckas med att sälja via Amazon. E-handelsjätten Amazon har visserligen inte gjort sitt intåg i Sverige ännu, men trots det är det många svenska och nordiska företag som säljer sina produkter på en global marknad via Amazons plattform. Amazon är däremot inte en helt enkel plattform att börja sälja genom, något som Markus Varsikko, grundare och VD […] Inlägget 5 tips på hur du lyckas med din Amazon-satsning dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 12 sep 19 kl. 20:37

SEO-strategier som ger resultat

Framgångsrik digital marknadsföring är starkt beroende av en väl planerad SEO-strategi. Faktum är att SEO är en av de mest effektiva strategierna som företag kan använda för att få en konkurrensfördel på marknaden. Den här gästartikeln är skriven av Abbe El-Madhoun från Buzzlemedia.

Dagensanalys.se - 12 sep 19 kl. 20:12

Varumärken måste våga mer och tänka som pirater

Intervju med Sam Conniff Allende, prisvinnande byråräv från London som sadlat om och nu TED Talkar samt författat boken Be More Pirate. Mycket intressant diskussion med Sam om hur varumärken måste våga mer och bli mer som pirater. Lyssna och bli inspirerad!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.