SVT > Utrikes

Saturday, 21 September, 06:40

SVT - 10 sep 19 kl. 11:14

I dag presenteras nya EU-kommissionenI dag blir det klart vilken post arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) kommer få i EU-kommissionen. Enligt rykten kommer hon få ansvar för arbetsmarknad och sysselsättning, en portfölj som SVT:s korrespondent Christoffer Wendick varken är tung eller lätt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
EU, Ylva Johansson, SVT, Christoffer Wendick

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I dag, presenterasnya , EU-kommissionen
SR - 10 sep 19 kl. 05:35

I dag presenteras nya EU-kommissionen

Vid lunchtid i dag presenteras den nya EU-kommissionen. Då får vi veta vad Ylva Johansson och de andra kommissionärerna ska ansvara för de kommande åren. Redan nu finns dock flera förhandstips, rapporterar vår Brysselkorrespondent..

Regeringen - 15 jun 16 kl. 14:35

Förslag om nya grossistavgifter för roaming presenteras i dag

I dag presenterar EU-kommissionen ett förslag till förordning som på sikt ska leda till att roamingavgifterna försvinner. Förslaget innehåller nya lägre avgiftstak som reglerar hur mycket operatörerna får ta ut av varandra. En överenskommelse om grossistavgifterna är en förutsättning för att det på sikt ska kosta lika mycket att använda sin telefon när man ute och reser i EU, som när man är hemma..

Regeringen - 17 aug 11 kl. 08:41

Yttrande om svensk vargpolitik överlämnas till Europeiska kommissionen

Regeringen överlämnar i dag, onsdag den 17 augusti, sitt svar till Europeiska kommissionen på det motiverade yttrandet enligt artiklarna 12 och 16 i art- och habitatdirektivet. I samband med detta kallar regeringen till presskonferens, kl 15.30, som även kommer att webbsändas.

Aftonbladet - 27 jan 11 kl. 10:14

I dag väntas EU-kommissionen fatta det formella beslutet om att anmäla den svenska vargjakten


som brott mot EU:s miljölagstiftning..

Kristianstadsbladet - 22 okt 12 kl. 11:05

EU-kommissionen röstar om kvinnokvot


Ett EU-förslag om könskvoterade styrelser i börsnoterade företag kan komma att stoppas redan innan det har lagts fram, rapporterar tidningen Financial Times.Förslaget ska enligt programmet presenteras på tisdagseftermiddagen av justitiekommissionären Viviane Reding. FT hänvisar dock till EU-källor som hävdar att kommissionen är djupt splittrad i frågan och därför först kommer att rösta om förslaget.

YLE - 22 feb 17 kl. 14:08

EU-kommissionen: Finland inte längre på svarta listan - ekonomin i balans igen

EU-kommissionen friskförklarar den finska ekonomin. Finland är inte längre på listan över de länder som har obalans i sin ekonomi. I en rapport från kommissionen konstaterar man att Finlands regering har visat beslutsamhet i sina försök att återställa konkurrenskraften i landets ekonomi.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

EU-kommissionen vill ha bankunion

Det räcker inte med åtgärder för att få fart på tillväxten och få bättre balans i statliga finanser i eurozonen, enligt EU-kommissionen. För att komma tillrätta med krisen i eurozonen måste steg tas mot en bankunion, det vill säga gemensamma institutioner för att hantera banker i kris, enligt rekommendationer från EU-kommissionen. EU föreslår samtidigt bland annat så kallade euro-obligationer, för gemensam upplåning, och att eurozonens krisfond ESM ska få rätt att gå in med kapital direkt in i krisbanker, utan att ta omvägen via värdnationens statsbudget.

Nerikes Allehanda - 15 dec 15 kl. 05:15

EU-kommissionen måste agera gentemot Ungern

På torsdag röstar vi i Europaparlamentet en resolution om situationen i Ungern, som ju under senare år har utmärkt sig som det av EU:s medlemsländer som distanserar sig allt mer från EU:s grundläggande värderingar och bärande principer.Sannolikt skulle Ungern inte accepterats som medlemsländ om man ansökt om medlemskap i dag.Situationen har allvarligt förvärrats sedan premiärminister Viktor Orban kom till makten år 2010, som själv tydligt gjort klart att hans främsta förebilder är Rysslands president Vladimir Putin och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.

BT - 14 feb 12 kl. 18:16

Svensk ekonomi oroar EU-kommissionen

De svenska hushållens ökande skulder och statens låga investeringar oroar EU-kommissionen.Samtidigt får sex euroländer räkna med dyrare lån sedan de fått sina kreditbetyg sänkta.Sverige är ett av tolv länder som EU-kommissionen nu ska syna närmare eftersom kommissionen anser att de visar upp ett eller flera oroande tecken i ekonomin.

YLE - 22 maj 17 kl. 11:41

Finska ekonomin fick grönt ljus av EU-kommissionen - trots växande statsskuld

Finland undgår än en gång en strängare ekonomisk styrning från EU-kommissionens sida. Finland har i sin argumentation förklarat att de strukturella reformerna syns först efter en viss fördröjning i den offentliga ekonomin. Det här övertygade EU-kommissionen och trots att den finländska statsskulden fortfarande växer, anser kommissionen att Finland fortsättningsvis kan beviljas flexibilitet i fråga om stabilitets- och tillväxtpakten.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

USA skickar förstärkningar till Saudiarabien

USA skickar trupp och militär utrustning för att hjälpa Saudiarabiens luftförsvar, efter förra lördagens angrepp mot saudiska oljeanläggningar..

SVT - 3 timmar sedan

Trump anklagas för att ha pressat fram utredning om Bidens son

USA:s president Donald Trump anklagas för att ha försökt pressa Ukrainas ledare Volodymyr Zelenskyj till att utreda korruptionsmisstankar mot Joe Bidens son, det rapporterar nyhetsbyrån AP. Trump nekar till anklagelserna, men flera toppdemokrater kräver nu att Vita huset offentliggör telefonsamtalen mellan ledarna..

SVT - 9 timmar sedan

Världens största Arktisexpedition lämnar Tromsö

Fartyget ska frysa fast i isen och under ett års tid driva i Arktis. Syftet är att samla data för att bättre förstå klimatförändringarna..

SVT - 10 timmar sedan

Unga marscherar i New York för klimatet

Jublet svepte som en våg över folkmassan när tiotusentals ungdomar samlades i parken Foley Square på södra Manhattan i New York. Därifrån marscherade de vidare för en klimatmanifestation med affischnamnet Greta Thunberg. – Jag kunde aldrig ha förespått eller trott att det här skulle hända, säger Thunberg, till AP..

SVT - 11 timmar sedan

Unga runt i världen marscherar för klimatet

På över 5 000 platser runt hela jorden demonstrerade idag hundratusentals människor för klimatet. Demonstrationerna sker inför det stora FN-toppmötet nästa vecka – och inspirationen kommer från svenska klimataktivisten Greta Thunberg..

SVT - 11 timmar sedan

Människor samlas vid Area 51

Omkring 75 personer har samlats vid en av ingångarna till militärbasen Area 51 i ett försök att ta sig in på basen för att se de utomjordingar som påstås hållas fångna där..

SVT - 17 timmar sedan

Panter på rymmen i Frankrike

En svart panter rymde från sin ägare i franska Armentières. Boende i området såg pantern strövande på taket..

SVT - 20 timmar sedan

Globala klimatstrejker samlar miljontals

Miljontals unga samlas i dag och en vecka framåt runtom i världen för att delta i vad som tros bli världens största klimatstrejk. Enbart i New York har uppemot 1,1 miljoner elever fått tillstånd från skolan för att delta i klimatmarschen tillsammans med Greta Thunberg. SVT Nyheter rapporterar från klimatstrejkerna hela dagen..

SVT - Igår: 06:38

Myndigheterna rustar sig för stormningen av Area 51

Under fredagen påstår sig två miljoner Facebookanvändare vilja storma Area 51. Två holländska youtubers har redan dömts för att ha försökt ta sig in på området. Nu rustar myndigheterna för vad som kan hända – och Lincoln county planerar att stämma Facebook..

SVT - Igår: 05:21

Flera skjutna i Washington

Minst en person har skjutits till döds i Columbia Heights i USA:s huvudstad Washington, enligt polisen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Ytterligare fem personer ska vara skadade..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.