YLE > Finland

Tuesday, 17 September, 10:55

YLE - 10 sep 19 kl. 11:10

Allt fler finländare ska ha högskoleutbildning - men Finlands mål nås knappast inom utsatt tidAntalet högutbildade i Finland växer, men långsamt enligt en färsk OECD-rapport. Siffrorna som Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling har tagit fram varslar om att det kan bli omöjligt att nå det mål Finland har satt upp..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finlands, Finland, OECD, Organisationen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, finländareska ha , högskoleutbildningmen , Finlandsmål , nås knappast inom utsatt tid
YLE - 07 dec 14 kl. 05:35

Allt fler finländare flyttar till USA

Lågkonjunkturen i Finland har lett till att allt fler finländare riktar blickarna mot USA. Utflyttningen från Finland till USA ökar, och tiotals finländska företag planerar som bäst att etablera sig på andra sidan Atlanten. Antalet finländska medborgare som flyttar till USA har ökat med ungefär 35 procent under de tre senaste åren.

HBL - 08 feb 13 kl. 09:10

The Guardian: fler finländare utomlands än invandrare i Finland

Det bor fler finländare utomlands än vad det bor invandrare i Finland. Utlandsfinländarna skickar betydligt mycket mera pengar hit än vad invandrarna i Finland skickar till sina ursprungsländer. Det visar The Guardians samlade data från Världsbanken.

YLE - 12 apr 15 kl. 08:15

Enorm besvikelse för Rask – nästan tjugo finländare fortsätter

Det blir inget slutspel i NHL för Tuukka Rask. Hans Boston Bruins föll ut efter en förlust i den sista grundserieomgången och Rask gör därmed dryga tio finländare sällskap på ett tidigt sommarlov – eller en VM-resa. Sammanlagt 35 finländare har spelat NHL-hockey denna säsong.

YLE - 05 jan 14 kl. 07:46

HS: Unga finländare lockas till Norge

Unga finländare lockas i allt högre grad att börja arbeta i Norge, skriver Helsingin Sanomat. Enbart i Nordnorge finns för tillfället 15 000 lediga jobb. Också förbindelserna har förbättrats då Finnair nyligen började flyga till Tromsø.

YLE - 27 aug 17 kl. 10:36

Slaget: Väisänen visar vägen – fler finländare måste flytta till tuffare ligor

Flera finländska spelare borde göra som Sauli Väisänen och testa gränserna, tycker Mathias Lindström. Det finländska fotbollslandslagets situation och framtid diskuterades i Slaget efter tolv. I somras tog mittbacken Sauli Väisänen ett stort steg i karriären då han flyttade från AIK till Serie A och Spal.

YLE - 02 dec 16 kl. 11:15

Enkät visar: Var tionde finländare tycker att våldtäkt är okej i vissa fall

Fler än var femte finländare tycker att det inte borde vara straffbart att tafsa på sina kolleger. Finländarna hör ändå till de mest kritiska européerna när det handlar om könsrelaterat våld, visar en omfattande undersökning av attityder gentemot könsrelaterat våld i Europa. EU-kommissionen Eurobarometer undersökte attityder till könsrelaterat våld genom att låta knappt 30-tusen européer ta ställning till olika påståenden.

YLE - 02 dec 16 kl. 11:15

Var tionde finländare tycker att våldtäkt är okej i vissa fall

Fler än var femte finländare tycker att det inte borde vara straffbart att tafsa på sina kolleger. Finländarna hör ändå till de mest kritiska européerna när det handlar om könsrelaterat våld, visar en omfattande undersökning av attityder gentemot könsrelaterat våld i Europa. EU-kommissionens Eurobarometer undersökte attityder till könsrelaterat våld genom att låta 27 818 européer ta ställning till olika påståenden.

YLE - 16 mar 17 kl. 10:01

Föredragsmaraton: Borde finländare veta mer om österbottniska revyer?

Homosexualitet under vinterkriget, housewife-fenomenet i Finland, och stadsdelars namn. Bland annat det här föreslår ni publiken att finländare borde lära sig mer om! Många olika teman finns representerade, från nationalitet till utbildning och politik.

YLE - 03 jul 15 kl. 09:12

Nio av tio finländare tycker bistånd är viktigt

Samtidigt som regeringen skär i Finlands bistånd är finländarna är mer positivt inställda till biståndsarbete än tidigare. Hela 87 procent tycker att det är mycket eller ganska viktigt. En rapport som Utrikesministeriet låtit göra visar att andelen finländare som tycker att biståndsarbete är mycket viktigt ökat med 12 procentenheter sedan i fjol.

YLE - 23 aug 15 kl. 05:30

Norge på jakt efter svenskkunniga finländare

Både företagsledare och ledande akademiker som Yle Nyheter talat med i Norge är besvikna på att finländare inte kan bättre svenska trots att det lärs ut i skolan. Jobb skulle finnas, men inte på engelska. Det norska bemanningsföretaget Aras Helse annonserade i våras efter vårdpersonal i finländska Hufvudstadsbladet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Wilhelmsdal i Ingå rustas upp – i november vill politikerna ha förslag på vad huset kan användas till

Det behövdes en lång diskussion och två omröstningar innan kommunfullmäktige godkände ett tilläggsanslag för renoveringen..

YLE - 45 minuter sedan

Söderkulla hälsostation ser äntligen ut att få flytta – Sibbo vill hyra den kyrkliga samfällighetens lokaler

Söderkulla hälsostation i Sibbo har länge haft problem med inneluften. Flera anställda har uppvisat symptom, men nu ser situationen ut att få en lösning. Sibbo kommun börjar förhandla om att hyra lokaler på Hälsovägen 3..

YLE - 2 timmar sedan

Budgetmanglingen i gång: Rinnes regering tror på snabb behandling

Regeringens årliga mangling för att enas om den finländska statsbudgeten för år 2020 har inletts på Ständerhuset i Helsingfors. De fem regeringspartierna är välförberedda. Men de är knappast helt eniga om hur pengarna ska användas - eller varifrån de ska tas..

YLE - 2 timmar sedan

Budgetmanglingen igång: Rinne tror på snabb behandling

Regeringens årliga mangling för att enas om den finländska statsbudgeten för år 2020 har inletts på Ständerhuset i Helsingfors. De fem regeringspartierna är välförberedda. Men de är knappast helt eniga om hur pengarna ska användas - eller varifrån de ska tas..

YLE - 3 timmar sedan

Det nya nödcentralsystemet har allvarliga problem - låg nere i sex dagar förra veckan

Det nya nödcentralsystemet Erica har enligt uppgifter till Yle ibland slutat fungera helt. Då har Nödcentralverket varit tvunget att använda det gamla systemet, som redan hade tagits ur bruk och inte uppdateras. Dessutom utbildas de nya jourhavande inte i det gamla systemet..

YLE - 6 timmar sedan

Ungern tillbakavisar beskyllningar om brott mot EU:s värderingar - beskyller EU för politisk hetsjakt

Det rättsliga läget i Ungern debatterades vid Europaministrarnas sammanträde i Bryssel igår. Med Finland i spetsen krävde EU-länderna svar från Ungern om hur rättsstatsprincipen efterlevs i landet. Ungern beskyller de övriga medlemsländerna för hetsjakt..

YLE - 4 timmar sedan

Vesterbackas tunnelprojekt olönsamt enligt järnvägshistoriker som jämför med kanaltunneln – Vesterbacka svarar med att tunneln ska jämföras med en metrolinje

Affärsmannen Peter Vesterbackas planerade tunnel till Tallinn får nu kritik för bristande lönsamhet. Enligt järnvägshistoriker Jan-Erik Wiik går det inte att få projektet lönsamt. Vesterbacka svarar på kritiken med att det finns utredningar som visar på projektets ekonomiska nytta..

YLE - 4 timmar sedan

Ett parhus i Pedersöre brann under natten

Strax efter halv elva i gårkväll fick räddningsverket larm om en brand i Sandsund i Pedersöre. En lägenhet i ett parhus hade börjat brinna och totalförstördes..

YLE - 5 timmar sedan

Unga jägare väljer oftare dyr blyfri ammunition: "Man spenderar mera tid och pengar på jakten"

Allt fler jägare väljer att använda kopparkulor i stället för bly vid jakt på storvilt. Enligt Matias Dahlberg, som äger en jaktaffär i Åbo, beror det här på att speciellt yngre jägare följer trender och vill använda naturvänligare metoder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.