YLE > Finland

Monday, 16 September, 00:03

YLE - 10 sep 19 kl. 11:00

Yle det mest betrodda rundradiobolaget i europeisk jämförelseYles nyhetsinnehåll når finländare oberoende av deras politiska intressen, visar en undersökning som gjorts av Reuters institut vid Oxfords universitet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Reuters, Oxfords

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Yledet , mest, betrodda, rundradiobolageti , europeisk, jämförelse
YLE - 22 dec 18 kl. 14:59

Finlandssvenskarna anser fortfarande att Svenska Yle mest pålitligt

Det pålitligaste mediumet i bland finlandssvenskar. Det är Svenska Yle enligt Taloustutkimus färska undersökning..

YLE - 24 mar 15 kl. 19:18

Yle sänder EM i friidrott även i fortsättningen

Friidrotts-EM 2016 arrangeras i Amsterdam och Berlin står värd för tävlingarna två år senare. Tävlingarna sänds på Yles kanaler. Det europeiska rundradiobolaget EBU och europeiska friidrottsförbundet EAA har kommit överens om sändningsrättigheterna fram till år 2019.

YLE - 31 dec 16 kl. 12:00

"Koka gröt på finska" hör till de mest lästa artiklarna år 2016

Svenskar som inte har kunskap om Finland, nybakade studenter och gröt på finska intresserade Svenska Yles läsare år 2016. Också artikeln om D-vitamin från år 2015 väcktes till liv på nytt och hittade många nya läsare. Årets mest lästa artikel på svenska.

Dagens Medicin - 28 sep 15 kl. 12:50

”Vi är det mest betrodda varumärket för medicinsk information”

ERS 2015. Amerikanen Jeffrey Drazen är chefredaktör på inflytelserika New England Journal of Medicine. Han är också lungläkare med stort intresse av astma.

YLE - 09 jun 16 kl. 15:35

Yle Sportens experter eniga: Tyskland vinner EM-guld

Fyra expertkommentator kommer att förgylla de svenskspråkiga referaten under fotbolls-EM i Frankrike. Och såväl Magnus Bahne, Jessica Lagerblom, Fredrik Lassas som Sebastian Strandvall tror på samma Europamästare. Alla matcher i fotbolls-EM refereras på svenska och referentkvartetten Christoffer Herberts, Kristian Karlsson, Antti Koivukangas och Jonas Lindholm kommer att ha sällskap av en bisittare i en del av matcherna.

YLE - 30 sep 16 kl. 15:00

"Spännande, stressigt och kul att vara prao på Yle"

Skolans första praovecka valde jag att spendera på Yle, där jag bland annat fick se hur det går till då man filmar ett TV-program, gör en radioinspelning och hurdana förberedelser det krävs. Före veckan var jag rätt nervös, då jag valt att vara på den svenskspråkiga sidan av Yle och går i en finskspråkig skola i en väldigt liten kommun där nästan ingen annan talar svenska. Det kändes väldigt spännande och jag var nog rädd för att inte kunna tala svenska ordentligt, eller glömma bort allt det jag kunde.

YLE - 04 okt 15 kl. 07:00

”Satsa på de mest utsatta”

- Vi vet att det leder till mera självmord, ökad utslagning, ökad marginalisering och ökad dödlighet. Det blir dyrt för samhället i längden, säger Kristian Wahlbeck till Spotlight. Utvecklingsdirektör Kristian Wahlbeck på Föreningen för mental hälsa i Finland målar upp en dyster framtidsbild om de mest utsatta i samhället glöms bort i sparivern.

YLE - 12 sep 16 kl. 13:32

Fin nyhet för alla vänner av Mestis: Yle visar Mestismatcher på fredagar

Yle har kommit överens med Elisa och Ishockeyförbundet om att visa Mestismatcher på sina kanaler under säsongen 2016-2017. Den första matchen som visas är Hokki – Jokipojat fredagen den 16 september. Yle kommer att visa en match från den näst högsta serienivån, det vill säga Mestis, under så gott som alla fredagar under grundseriens lopp.

YLE - 09 jul 16 kl. 15:53

Så var EM 2016: Bäst, sämst, charmigast, mest överskattat – och All Star-elvan

Vem har gjort EM:s snyggaste mål? Vilken var den bästa matchen? Hur är det med klaraste floppen, värsta bortförklaringen och sämsta medieanalysen?

YLE - 11 aug 16 kl. 18:49

Sandra Eriksson: "Jag vet att jag är i skick, nu handlar det mest om att våga"

Det var en lugn och harmonisk Sandra Eriksson som mötte pressen i Rio de Janeiro, två dagar innan karriärens andra OS-start. Hon är väl medveten om att det krävs ett av hennes livs bästa lopp på 3000 meter hinder bara för att ta en plats i finalen. Sandra Eriksson i ett nötskal 27 år gammal, hemma från Nykarleby men löper numera för IK Falken gör sitt andra OS, medverkade i kvalet också vid OS i London har deltagit i två friidrotts-EM och fyra friidrotts-VM bosatt i Sverige sen tre år tillbaka personligt rekord på 3000 meter hinder: 9.

Fler nyheter från YLE

YLE - 13 timmar sedan

Postens problem med datatrafiken är över - felet berodde på en störning hos dataleveratören

Posten hade problem med datatrafiken i dag vilket påverkade kundservicen och skjöt upp utdelningen av tidningar, berättar Posten. Problemen berodde på en störning hos dataleverantören Tieto som uppkom i samband med en systemuppdatering..

YLE - 9 timmar sedan

Raseborg äger tusentals hektar skog - jämför plus och minus med att övergå till kalhyggesfritt

Med kalhyggesfritt skogsbruk binder skogarna bättre kol och miljön blir också trevligare att röra sig i. Det blir också billigare än att kalhugga. Miljöinspektör Aapo Ahola listar flera fördelar med att frångå kalhygge, men även några nackdelar..

YLE - 9 timmar sedan

Polisen letar fortfarande efter misstänkt för skottlossningen i Träskända

Polisen letar fortfarande efter personen som misstänks för skottlossningen i Träskända på lördagkvällen. Fallet utreds som skjutvapenbrott och försök till grov misshandel. Polisen misstänker att händelsen var en uppgörelse mellan två personer..

YLE - 10 timmar sedan

Spelberoende vanligt bland fångar - fängelsepersonal vet inte hur man vårdar beroendet

Pengaspelsberoende är vanligare hos fångar än bland den övriga befolkningen, visar en preliminär studie av Institutet för hälsa och välfärd THL. Många fångar uppger också att de gärna vill ha hjälp med sitt beroende, men inom fångvården finns det få som har kunskaper i hur man vårdar spelberoende..

YLE - 10 timmar sedan

Svenska Yle live: Dykstädning av Aura å i Åbo

Yle Åboland var med när frivilliga dykare städade Aura å. Under Åbodagen lyfte dykarna upp allt möjligt skrot som kastats i ån..

YLE - 12 timmar sedan

Skyhöga halter av plast i barns kroppar, visar tysk studie

En undersökning beställd av det tyska miljöministeriet visar att nästan alla barn har spår av plast i sina kroppar i form av kemikalier. Vissa av kemikalierna kan vara direkt skadliga för barnens hälsa och utveckling. Mest plastkemikalier fanns i de yngsta barnen..

YLE - 13 timmar sedan

Postens har problem med datatrafiken i dag - nätsidan fungerar inte och alla morgontidningar har inte delats ut

Posten har problem med datatrafiken i dag som påverkar kundservicen och skjuter upp utdelningen av tidningar, berättar Posten..

YLE - 15 timmar sedan

Klimatförändringen gör att nya fjärilsarter dyker upp i skärgården

I den åboländska skärgården har det observerats nästan 50 nya arter under de senaste 25 åren, bland dem också skadeinsekter. I stället har äldre, traditionella arter minskat eller helt försvunnit..

YLE - 16 timmar sedan

Den eviga frågan: Ska katter få gå fritt ute? Djurskyddslagen ger inget entydigt svar

En katt kan vistas ute om den är i en trygg omgivning, säger kattägaren Bjarne Wikström som själv har innekatter. Djurskyddslagen säger ändå inget om hur stor tryggheten ska vara och ett fall med utekatter avgörs som bäst i domstol..

YLE - 16 timmar sedan

IS: Finsk man en av de 34 offren som omkom i Kaliforniens båtbrand

En finsk man omkom i båtbranden i Kalifornien förra veckan, skriver Ilta-Sanomat. 34 människor dog när en båt som transporterade dykare brann..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.