Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 18 September, 00:07

Dagens PS - 10 sep 19 kl. 10:52

Hon har byggt upp över 200 företagKTH-kvinnan har varit med om att skapa en imponerande mängd företag och tusentals arbetstillfällen. I podden ”Min första miljon” på SvD Näringsliv berättar Lisa Ericsson, chef för KTH Innovation, om vad som är hemligheten till framgång med företagsbyggen. Dels handlar det om att tänka stort, säger hon, dels om ett stort mått av envishet. Lisa Ericsson hjälper forskare och ingenjörer på Kungliga tekniska högskolan att göra verklighet av sina affärsidéer. Det har lett till att mer än 200 företag skapats, och tusentals jobb, framgår det.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
KTH, Min, SvD Näringsliv, Lisa Ericsson, KTH Innovation, Ericsson, Kungliga, Ingvar Kamprad, Jobs, Elon Musk, SvD, Hon, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon har byggtupp över , 200, företag
SR - 22 dec 15 kl. 03:00

200 företag tar emot nyanlända

Regeringens upprop "Sverige tillsammans", som handlar om att förbättra nyanländas etablering, har hittills fått 200 företag att erbjuda praktik eller jobb till nyanlända..

DN - 22 dec 15 kl. 05:57

200 företag har gett jobb och praktik till nyanlända

Hittills har 200 företag erbjudit praktik eller jobb till nyanlända som en följd av regeringens projekt ”Sverige tillsammans”, uppger SR Ekot..

VA - 04 jun 18 kl. 14:30

Hon har byggt ett Superföretag av sitt djurapotek

Att kunna prata med bönder på bönders vis och de lärde på latin är en del av Birgitta Molins framgångsrecept. Hennes djurapotek är ett av Sveriges Superföretag.  .

HBL - 16 jan 13 kl. 16:00

Novago jagar nya företag

Nu går Novago till offensiv, med hjälp av konsultföretaget Innolink: Inom loppet av två år skall tretusen företag kontaktas, och intervjuas med fokus på deras eventuella intresse för en etablering i Västnyland och Raseborgsregionen Novagos vd Carl-Johan Sandström hoppas på 100-200 företag i "en slutfinal som kan leda någonstans". Det vill säga, till konkreta beslut om att flytta till eller etablera sig i Västnyland. Inhemska, ryska, svenska I samarbete med utvecklingsbolaget, skall Innolink iscensätta en massiv intervjurunda bland både inhemska och utländska företag.

HBL - 13 nov 13 kl. 16:55

En fabrik full av nystartade företag

Vi inleder med de dåliga nyheterna: Det är en alldeles förfärlig trängsel i Kabelfabriken där uppstartsevenemanget Slush pågår. De goda nyheterna är att i stort sett allt annat lovordas av deltagarna. – Det här är ett alldeles lysande evenemang, säger Kimmo Koivisto, vd för Tellyon.

YLE - 13 jan 14 kl. 09:51

Rekordmånga företag har betalningssvårigheter

Finländska företag får det ekonomiskt allt svårare. Rekordmånga finländska företag har fått anmärkningar för betalningsstörningar, uppger företagsdatabasen Suomen Asiakastieto. I vartannat fall handlar det om obetalda skatteskulder.

SR - 07 nov 13 kl. 07:25

Ökande antal norska företag etablerar sig i Sverige

Fler och fler norska företag etablerar sig i Sverige och befäster sin ställning som det land som har flest företag här. Totalt kontrolleras över 2.200 företag av norrmän.

Sydsvenskan - 23 jan 15 kl. 21:07

Pekingföretag stängs i miljöoffensiv

Omkring 300 företag som anses vara alldeles särskilt skurkaktiga vad gäller utsläpp i den illa beryktade luften i Peking ska stängas i år, rapporterar den statskontrollerade nyhetsbyrån Nya Kina.I år efter år har larmrapporterna följt på varandra om hälsovådliga halter av partiklar i staden, och lika länge har myndigheterna sagt sig sätta in motåtgärder.I fjol stängdes 392 företag, enligt nyhetsbyrån.

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 15 kl. 21:07

Pekingföretag stängs i miljöoffensiv

Omkring 300 företag som anses vara alldeles särskilt skurkaktiga vad gäller utsläpp i den illa beryktade luften i Peking ska stängas i år, rapporterar den statskontrollerade nyhetsbyrån Nya Kina.I år efter år har larmrapporterna följt på varandra om hälsovådliga halter av partiklar i staden, och lika länge har myndigheterna sagt sig sätta in motåtgärder.I fjol stängdes 392 företag, enligt nyhetsbyrån.

YLE - 21 jan 16 kl. 20:55

Däckföretag i Ekenäs fick pris

Det är föreningarna Företagarna i Raseborg och Tenala-Bromarf Företagare som belönar lokala företag för god kundservice. Det är allmänheten som får ge förslag på pristagare. Det var i början av september företagarföreningarna i Raseborg lanserade en kvalitetskampanj som riktades till företag i staden.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 11 timmar sedan

Bensinpriset chockhöjs med 40 öre per liter

Bensinpriset höjs för andra dagen i rad som ett svar på helgens drönarattacker på saudiska oljeanläggningar. De ledande drivmedelsbolagen höjer nu priset på bensin med 40 öre litern medan dieseln höjs med 30 öre. Under måndagen höjdes drivmedelspriserna med 15 öre litern.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Lägre löneökning väntas: ”Betydande utmaningar”

Lägre löneökningar är att vänta när Svenskt näringsliv drar i handbromsen inför den massiv avtalsrörelse som väntar 2020. Det skriver Svenska Dagbladet. I en rapport skriver Svenskt näringsliv att Sverige står inför en rad utmaningar: ”Framöver står svensk konkurrenskraft inför betydande utmaningar.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Bländas inte av guldet – börsen är bäst

Nu hörs allt fler kommentarer om att guld är rätt val i orostider. Men den långsiktige investeraren ska inte lyssna. En 100-årsgraf visar att guld (gul färg) är en usel investering jämfört med börsen (röd färg).

Dagens PS - 13 timmar sedan

Det tror arbetsgivare lockar medarbetare

Kan du gissa vad som toppar listan – och håller du med dem? Det är Novus som på uppdrag av Länsförsäkringar frågat företagare vad de tror är viktigast för att rekrytera och behålla medarbetare. Undersökningen refereras av Kvalitetsmagasinet och nästan nio av tio företagare lyfter fram både den psykosociala och fysiska arbetsmiljön, där mobbning och kränkningar inte förekommer.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Zwipe utvecklar wearable för betalningar

Norska teknikbolaget Zwipe har valts ut av Giesecke + Devrient (G+D) Mobile Security för att utveckla en enhet för biometriska betalningar. Zwipe ska bidra med teknisk design och kärnteknologin för integration i en wearable, bärbar enhet, enligt ett pressmeddelande. Utvecklingen inleds omedelbart och de båda parterna kommer att avisera när produkten är redo för pilottester hos banker.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Expert: Stödet till innovation hamnar fel

Statens pengar går till akademiker och forskare medan uppfinnarna riskerar att försvinna. Örjan Strandberg, talesperson för Nationella Innovatörsrådet och ordförande för Stockholms Innovatörskrets, uttrycker sin oro för det felriktade innovationsstödet på Företagande.se och menar att risken finns att uppfinnarna – som banat väg för svenska storföretags framgångar – försvinner.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Swedbank erkänner brister i verksamheten

Swedbank svarade igår kväll på de frågor som banken fått från tillsynsmyndigheterna i Sverige och Estland, med anledning av deras pågående undersökningar av banken. Swedbank konstaterar i svaren att tillsynsmyndigheternas iakttagelser på flera centrala punkter överensstämmer med bankens egna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Rykte: WeWork lägger sin börsnotering på is

Amazons sökresultatmanipulation, spelen i Apple Arcade samt det senaste kring WeWorks börsnotering – det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Google skickar ut inbjudningar till Pixel-event Google har bjudit in media till ett event i New York den 15 oktober där företaget väntas visa upp nya Pixel-telefoner samt nya smarta högtalare i produktserien Google Home, som Dagens PS rapporterade om tidigare i morse.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Fler skattelättnader väntar företagare

Ytterligare 3,5 miljarder kronor går till sänkta skatter på jobb och företagande 2021. Det här konstaterar Dagens Industri (obs inloggning krävs). Det är ännu oklart exakt vilka typer av sänkta skatter det handlar om på jobb och företagande, utöver de sänkta skatter som väntar nästa år.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Läsarna stödjer alkoholmonopolet

Trots en potentiellt kontroversiell fråga har nu Dagens PS läsare sagt sitt: vi stödjer statens alkoholmonopol.   PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.