YLE > Svenskfinland

Sunday, 22 September, 12:38

YLE - 10 sep 19 kl. 04:42

Hurdan portfölj får Finlands Jutta Urpilainen? I dag blir det klart hur ansvaret fördelas i den nya EU-kommissionenTillsättandet av den nya EU-kommissionen tar ett stort steg framåt i dag då blivande kommissionsordföranden Ursula von der Leyen berättar hur portföljerna ska fördelas mellan kommissionens 27 medlemmar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finlands Jutta Urpilainen, EU, Ursula, Leyen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hurdan, portföljfår , Finlands, Jutta, UrpilainenI , dagblir , det klart hur ansvaret fördelas i den nya EU-kommissionen
YLE - 09 nov 16 kl. 11:14

Trumps seger kan påverka Finlands ekonomi

Om USA:s nästa president Donald Trump förverkligar sina vallöften kommer hela världshandeln att drabbas av ökad protektionism. Det skulle drabba små exportberoende länder som Finland extra hårt, säger Penna Urrila, ledande ekonom på Finlands näringsliv EK. För tillfället är det mycket oklart hurdan ekonomisk politik USA kommer att föra under Donald Trump.

YLE - 09 nov 16 kl. 11:14

Trumps seger kan drabba Finlands ekonomi

Om USA:s nästa president Donald Trump förverkligar sina vallöften kommer hela världshandeln att drabbas av ökad protektionism. Det skulle drabba små exportberoende länder som Finland extra hårt. För tillfället är det mycket oklart hurdan ekonomisk politik USA kommer att föra under Donald Trump.

YLE - 10 sep 19 kl. 12:13

Jutta Urpilainen blir kommissionär för internationella partnerskap i den nya EU-kommissionen

Riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) blir kommissionär för internationella partnerskap. EU:s nya kommissionsordförande Ursula von der Leyen har fördelat portföljerna mellan de 27 medlemmarna i kommissionen..

YLE - 10 sep 19 kl. 12:13

Jutta Urpilainen blir kommissionär för internationella partnerskap i EU-kommissionen - ska bland annat jobba för en Afrikastrategi

Riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) föreslås bli kommissionär för internationella partnerskap med fokus på Afrika och biståndssamarbete. EU:s nya kommissionsordförande Ursula von der Leyen har fördelat portföljerna mellan de 27 medlemmarna i kommissionen..

YLE - 10 sep 19 kl. 14:27

Jutta Urpilainen: Mycket motiverande att få jobba i Ursula von Leyens team - min portfölj utmanande

"Vi ska nu fokusera på grundorsaken till att migrationsfrågan är så svår och vi ska arbeta med att förbättra läget i ursprungsländerna", säger riksdagsledamoten och tidigare finansministern Jutta Urpilainen (SDP) som föreslås bli kommissionär för internationella partnerskap i den nya EU-kommissionen..

YLE - 23 apr 14 kl. 11:12

Portförbud snart aktuella på idrottsevenemang?

Det finns ett stort behov för verktyg för evenemangsarrangörer att använda för att motverka störande beteende på stora evenemang. Det har arbetsgruppen, som utreder ett portförbudssystem, kommit fram till. Arbetsgruppen föreslår att ett eventuellt portförbudssystem skulle bindas till en takorganisation inom den inhemska idrotten, som sedan enskilda grenars förbund skulle kunna binda sig till.

YLE - 13 okt 16 kl. 17:39

Olli Rehn och Marja Nykänen tar plats i Finlands Bank?

Näringsminister Olli Rehn (C) väljs med stor sannolikhet till ny direktionsmedlem i Finlands Bank på fredag morgon då riksdagens bankfullmäktige sammanträder för att välja två nya direktionsmedlemmar. Nu finns det ingen kvinna i den tre man starka direktionen. Det andra valet kunde därför falla på en kvinna, till exempel Marja Nykänen från Finansinspektionen.

YLE - 09 sep 16 kl. 13:31

Finlands Viltcentral: Hjortarna är oskyldiga till fästingproblemen

Finlands Viltcentral tar ställning för jägarnas synpunkt i tvisten om hurdan roll hjortdjur spelar för fästingspridda sjukdomar. Fästingarna sprider sig oberoende av hjortarna, enligt Viltcentralen som sköter myndighetsuppgifter inom viltvården. Den senaste tiden har olika intressenter tvistat om huruvida man kan minska antalet fästingar genom att begränsa stammarna av hjortdjur, som är värddjur för fästingar.

YLE - 05 jul 19 kl. 15:47

SUEK har färdigställt sin utredning om kaoset i cupfinalen – införande av portförbudssystem föreslås

Finlands etiska idrottscenter SUEK har publicerat sin utredning om händelserna vid slutsignalen i cupfinalen mellan IFK Mariehamn och Ilves. Brister hittas både i arrangörens och ordningsvakters verksamhet, samt hos anhängares beteende..

YLE - 17 maj 13 kl. 11:44

Ministerbyten räcker ej för Urpilainen

Det räcker inte med att byta ut några ministrar för att få upp partiets väljarstöd. Partiet måste också ta aktivare tag i frågor som berör de egna väljarna. Det säger SDP-ordföranden, finansminister Jutta Urpilainen efter fredagens ommöblering i ministergruppen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Vrakfynd från Stora ofreden kan i framtiden ses på en dataskärm: "Marinarkeologiska projekt dyra så nu måste vi vänta på ny teknik"

I slutet av september 1714 sjönk fyra ryska galärer utanför Västerö i Maxmo och en utanför Närpes. Många föremål har bärgats från havsbotten och modern teknik kommer att möjliggöra detaljerad kartläggning av vraken..

YLE - 5 timmar sedan

Kör försiktigt – köldgrader har gjort vägarna hala

Väglaget är dåligt i landets mellersta och norra delar. I bland annat de österbottniska landskapen har vägytorna frusit till under natten, varnar Meteorologiska institutet..

YLE - 16 timmar sedan

Tvåmålsskytten Anton Lundell stor matchhjälte för Helsingfors IFK – Jukurit stal poängen i Vasa Sports hemmapremiär

Helsingfors IFK fick revansch på HPK efter gårdagens förlust. Som segerarkitekt fungerade 17-årige Anton Lundell, som avgjorde matchen i förlängningen. Tappara är fortsatt obesegrade i ishockyligan, medan Jokerit inte hade något att säga till om i Vitryssland..

YLE - 18 timmar sedan

KPV förpassade VPS till jumboplatsen efter överraskningskross – HJK lyckades inte säkra damligaguldet

KPV har inte stått för någon särskilt målrik säsong i fotbollsligan men i den andra halvleken hemma mot RoPS lossnade det rejält. I och med 4–1-segern returnerar laget jumboplatsen till VPS..

YLE - 20 timmar sedan

Tony Sund lånas ut av San Jose Sharks – spelar med TPS denna säsong: "Ska få en stor roll"

Den IFK Lepplax-fostrade försvararen Tony Sund lämnar San Jose Sharks försäsongsläger för spel i ishockeyligan. Sund lånas ut till TPS för denna säsong och lagets sportchef Antero Niittymäki är exalterad..

YLE - 21 timmar sedan

Samtal och stadsvandringar på LitteraTur och Retur

Under veckoslutet samlas författare och litteraturintresserade i Vasa för det "Kvarkenöverskridande" evenemanget LitteraTur och Retur. En av programpunkterna på lördagen var en litterär stadsvandring..

YLE - Igår: 07:45

Nu kan du välja svensk text till alla nya finska filmer och dramaserier på Yle

Från och med nu får all ny finskspråkig dramaproduktion som Yle sänder svensk text - oberoende av kanal. I praktiken betyder det att vi ser fler svensktextade program även på andra kanaler än Yle Teema & Fem..

YLE - Igår: 10:11

Finlandssvenska storprojekt startar med ilfart

Nu börjar det hända saker snabbt, lovar Svenska Folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson. Den gångna veckans budgetmangling reserverade mer än en miljon euro i nya pengar för satsningar på finlandssvenska. Vård på svenska, intressebevakning och en ny språkstrategi hör till nyheterna..

YLE - Igår: 08:24

Brev om finländskt medborgarskap förvånar adoptivfamiljer – Amanda Öst visste inte att hon hade dubbelt medborgarskap

För tre år sedan fick Amanda Öst ett brev från magistraten där det stod att hon får behålla sitt finländska medborgarskap. På grund av medborgarskap i ett annat land kan man förlora sitt finländska medborgarskap när man fyller 22 år. Öst adopterades som treåring från Indien..

YLE - Igår: 06:00

När datorspelande blir en sjukdom - barn stannar hemma från skolan för att spela

Världshälsoorganisationen klassar överdrivet datorspelande som en sjukdom. Speciellt beroendeframkallande är online-spelen och både barnet och familjen lider när spelandet tar över vardagen säger forskaren Jenny Rangmar.,.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.