Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 18 September, 00:30

Cornucopia - 10 sep 19 kl. 10:14

SEB: Private banking underviktar i aktierSEB går i sin nypublicerade Investment Outlook ut med att man så här sencykliskt ska vara underviktad i aktier i sin portfölj, dvs ska ligga i räntepapper istället. Orsakerna uppges vara svag global tillväxt, handelskrig och "grumlig riskbild då Brexit-hösten närmar sig".
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SEB, Investment Outlook, Brexit, OMXS30, Fredrik Öberg, SEB Private Banking, Vi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, Private, banking, underviktari , aktier
Realtid - 22 nov 17 kl. 08:53

Ny chef för Private banking på SEB

SEB har utsett Erika Lundquist till ny chef för Private banking. Erika Lundquist har 25 års erfarenhet från finansbranschen och har tidigare varit chef för SEB i Luxemburg..

Nyan - 09 nov 15 kl. 13:21

Nordea fick Private Banking-pris

Nordea Private Banking fick ta emot flera utmärkelser vid PWM Global Private Banking Award Ceremony som arrangerades i Singapore den 4 november.
Nordea blev utsedd till 2015 års Best Private Bank Nordics, Best Private Bank Finland och Best Private Bank Norway. Det är andra året i rad som Nordea får dessa utmärkelser

Utmärkelserna delas ut av The Banker, ett globalt finansmagasin – och en del av Financial Times Group.

DI - 22 nov 17 kl. 08:05

Erika Lundquist ny Private Banking-chef på SEB

SEB har utsett Erika Lundquist till ny chef för Private Banking. Det framgår av ett pressmeddelande..

PrivataAffärer - 12 maj 15 kl. 12:14

Massavhopp från Carnegies private banking-team

I december utsåg Privata Affärer Carnegie till den bästa private banking-aktören på marknaden. Men nu kan Carnegie drabbas av ett hårt slag då tio personer i det seniora private banking-teamet sagt upp sig....

Affärsvärlden - 08 jan 13 kl. 12:06

Swedbank norpar Carnegie gamla private banking-chef

Han slutade på Carnegie i september. Nu har Swedbank snappat upp den före detta private banking-ansvarige..

PrivataAffärer - 15 sep 15 kl. 12:18

Danske Banks Private Banking plockar bort bankens egen Sverigefond

Danske Bank Wealth Management, som är bankens Private Banking-avdelning, har ersatt Danske Invests egen Sverigefond med fonder från konkurrerande fondbolag som presterat bättre....

DI - 28 okt 15 kl. 09:33

HSBC säljer private banking-verksamhet

HSBC väljer att avyttra private banking-verksamheten i Bermuda efter anklagelser om att ha hjälpt sina kunder med konton vid bankens verksamhet i Schweiz att undgå skatt. Det skriver Financial Times..

Affärsvärlden - 27 nov 15 kl. 10:33

HSBC lägger ned private banking i Indien

HSBC kommer att stänga ned sin verksamhet inom private banking i Indien, skriver Reuters som hänvisar till ett uttalande från en av bankens talespersoner..

DI - 27 nov 15 kl. 10:37

HSBC lägger ned private banking i Indien

HSBC kommer att stänga ned sin verksamhet inom private banking i Indien, skriver Reuters som hänvisar till ett uttalande från en av bankens talespersoner..

Realtid - 27 nov 15 kl. 10:59

HSBC dumpar indisk private banking-verksamhet

"Efter en strategisk översyn av den globala private banking-verksamheten i Indien.".

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

E.On: Elnätbrist i Skåne till 2026 - inga nya industrier

Den regionale elnätägaren E.On uppger till SVT att det kommer vara elbrist till år 2026, och att det inte blir några nya energislukande arbetsplatser i regionen tills dess. Svenska Kraftnät konstatera ratt en serverhall kan dra lika mycket energi som hela Uppsala, Sveriges fjärde största stad.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Regeringen vill beskatta energiåtvervinning av avfall för el och fjärrvärme

Regeringen vill nu beskatta energiåtervinning av avfall för elproduktion och fjärrvärme. De kommuner som satsat på sopförbränning för att ta hand om avfall ska alltså beskattas för detta, vilket kommer slå trefaldigt mot svenska energipriser.Sopförbränning i Sävenäs, Göteborg.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Samfälligheter och BRF:er utan elbilsladdare kommer få lägre bostadspriser

I takt med att elbilar blir vanligare kommer de parkeringssamfälligheter och bostadsrättsföreningar som inte kan erbjuda elbilsladdplatser åt sina medlemmar att missgynnas genom lägre priser på sina bostäder. I slutändan kommer trilskande medlemmar och styrelser bara straffa sig själva, medan de som erbjuder elbilsplatser kommer få se relativa värdestegringar på sina bostäder.Hyundai Ioniq Electric på laddning på en arbetsplats.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Börsen vände vid motståndet - oljan fortsatt upp - tyst från Saudi-Aramco

Stockholmsbörsen vände vid motståndsnivån på oron kring oljan och krigsrisken runt Persiska Viken, medan oljepriset fortsatte uppåt. Samtidigt har det varit tyst från Saudi-Aramco, som inte alls återkom inom cirka 48 timmar med mer information om omfattningen av skadorna på oljehuben Abqaiq.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - Igår: 18:33

MÖP-måndag: Svensk och rysk doktrin kring artilleri daterar tillbaka till 1700-talet?

Dags för lite MÖP-måndag igen. Kan svensk doktrinär och numerär återhållsamhet kring artilleri,  respektive den ryska raka motsatsen spåras tillbaka ända till 1700-talet och stora nordiska kriget?En av de Haubits 77Den svenska armén hade även under invasionsförsvarets tid ett relativt svagt artilleri i förhållande till övrig numerär.

Cornucopia - Igår: 15:29

Kraftiga höjningar av taxeringsvärdena för jordbruksfastigheter - 25-30%

Idag gick fastighetsdeklarationerna för jordbruksfastigheter ut. Det ser ut som det blir rejäla upptaxeringar mot förra taxeringen 2017, och eventuella stagnerade bostadspriser återspeglas inte. Två anekdoter nedan.

Cornucopia - Igår: 13:44

Nya kortregler - upplevt några problem?

Från i lördags gäller nya kortregler, som i princip gör att du inte kan genomföra kortköp utan PIN-kod eller annan extern verifiering. Har du upplevt några problem kring detta, nu när första normala arbetsdagen är igång?
Revolut Black Metal på Metal-konsert.

Cornucopia - Igår: 13:12

Framträdandet hos Aftonbladet/TV3

Nedan hittas länken till Lenas och mitt framträdande hos Aftonbladet/TV3:s morgonbord. Jag har inte tittat på det själv, men det sägs vara klippt.
Det gäller att ha en cool redaktion utanför studion så alla gäster kan få ett gott intryck.

Cornucopia - Igår: 06:32

Oljepriset upp 10% - angreppen kom från nordväst med hög precision

Oljepriserna rusar cirka 10% nu under morgonen, som resultat av angreppet mot den saudiska oljehuben Abqaiq. Foton visar att angreppet kom från nordväst, och med mycket hög precision angripit specifika punkter. USA:s president Donald Trump har gett klartecken för att använda USA:s strategiska oljereserver.

Cornucopia - I förrgår: 20:02

Snackar prepping i Aftonbladet/TV3 i morgon måndag 06:45 repris 07:15

Lite ändrade tider för morgondagens morgonsoffa hos Aftonbladet TV och TV3. Min hustru Lena och jag kommer snacka vår nya preppingbok och prepping i några minuter live på aftonbladet.se klockan 06:45 och med en repris hos TV3:s morgonprogram 07:15.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.