Expressen > Nyheter

Monday, 16 September, 08:36

Expressen - 10 sep 19 kl. 10:42

Eva Nordmark blir ny ministerTCO-ordföranden Eva Nordmark, 48, utses i dag till arbetsmarknadsminister, enligt Expressens uppgiftslämnare. – Det har varit klart i några dagar, säger en källa. Hon ersätter därmed Ylva Johansson som blir Sveriges nya EU-kommissionär. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Nordmark, TCO, Eva Nordmark, Expressens, Ylva Johansson, Sveriges, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eva, Nordmarkblir ny , minister
Expressen - 9 timmar sedan

Eva Nordmark: Kan få hjälp utan fysiska kontor

Eva Nordmark (S) har i rollen som TCO-ordförande varit kritisk mot reformeringen av Arbetsförmedlingen.Trots det är projektet nu ett av de största som ligger på hennes bord som ny arbetsmarknadsminister.– Det jag hoppas som ny minister är att skapa förutsättningar över tid, säger Eva Nordmark i intervju med SVT:s ”Agenda”.

VA - 12 maj 11 kl. 16:19

Eva Nordmark blir TCOs nya ordförande

12 maj Förstora Idag valdes Eva Nordmark till TCOs nya ordförande  av en enig arbetsgrupp . Hon kommer närmast från SKTF där hon varit förbundsordförande de senaste 12 åren. Nordmark har nämnts i spekulationerna länge men hela tiden svarat nej till frågan om hon kandiderat till nya ordförandeposten.

SVT - 10 timmar sedan

Eva Nordmark (S) om Arbetsförmedlingen: ”Det viktiga är inte att det finns kontor”

Som TCO-ordförande var Eva Nordmark mycket kritisk till besparingarna inom Arbetsförmedlingen och krävde tidigare i år att regeringen skulle skjuta till pengar, något som inte gjordes. Som nytillsatt arbetsmarknadsminister vill inte Nordmark svara på om hon nu kommer se till att det blir mer pengar. – Höstbudgeten kommer i veckan.

SR - 11 maj 11 kl. 14:37

Eva Nordmark utsedd till ny TCO-ordförande

Eva Nordmark valdes i dag till ny ordförande för TCO, den fackliga centralorganisationen för tjänstemän. Hon efterträder Sture Nordh som varit TCO-ordförande i 12 år..

NSD - 11 apr 13 kl. 18:25

Eva Nordmark ny ordförande för LTU

Eva Nordmark, ordförande för TCO, blir ny ordförande i universitetsstyrelsen för Luleå tekniska universitet (LTU).Ny i sammanhanget är bland andra Karl Petersen (S), avgående kommunalråd i Luleå..

SVT Debatt - 19 mar 18 kl. 09:37

Eva Nordmark: ”välkommen till verkligheten, politiker!”

”Vi tror att det är viktigt för politikerna att ta del av de förutsättningar som finns på arbetsplatserna och lyssna till den erfarenhet som polisen, läraren eller sjuksköterskan har”, skriver Eva Nordmark (TCO)..

DI - 10 sep 19 kl. 10:57

Uppgifter: Eva Nordmark blir ny arbetsmarknadsminister enligt Expressen

TCO-ordföranden Eva Nordmark utses i dag till arbetsmarknadsminister, uppger Expressen och hänvisar till källor. .

SVT - 10 sep 19 kl. 11:29

Uppgifter: Eva Nordmark blir ny arbetsmarknadsminister

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson föreslogs för en månad sedan att bli Sveriges nya EU-kommissionär. Nu uppger en källa enligt Expressen att det blir TCO-ordföranden Eva Nordmark som ersätter henne..

DN - 10 sep 19 kl. 15:10

Eva Nordmark ny arbetsmarknadsminister – detta blir hennes utmaningar

I dagens regeringsförklaring meddelade Stefan Löfven att Eva Nordmark blir Sveriges nya arbetsmarknadsminister.

Realtid - I förrgår: 13:24

Eva Nordmark lämnar Folksam Saks styrelse

Den 10 september utsågs Eva Nordmark till ny arbetsmarknadsminister. Nu lämnar hon Folksam Saks styrelse..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Eric Torell-rättegången snart klar – slutanförande läggs fram

Rättegången mot de tre poliser som åtalades efter att Eric Torell, 20, sköts till döds går nu mot sitt slut.På måndagen ska försvaret och åklagaren sammanfatta sin bevisning och argumentera för om skotten kan räknas som självförsvar..

Expressen - 15 minuter sedan

Flera bilar inblandade i olycka – E22 helt avstängd

Flera fordon har krockat på E22 utanför Nättraby i Blekinge. Enligt Trafikverket är vägen avstängd under röjningsarbetet.Det finns inga rapporter om personskador.

Expressen - 15 minuter sedan

Man misstänks ha knuffat kvinna – ned i vattnet

Polis larmades till vattnet vid Ulvsundabron efter larm om att en kvinna hoppat i vattnet.Väl på plats hittades en man, även han i vattnet.Nu är mannen anhållen, misstänkt på mordförsök på kvinnan..

Expressen - 15 minuter sedan

David Cameron om äktenskapet med Sam

David Cameron berättar om sitt äktenskap med frun Samantha i sin nyutkomna självbiograf.Han skriver om när han för första gången träffade sin ”hippie-lika” fru, och hur hon gjorde ner en ”traditionell Tory-pojke” till en mer öppensinnig man.Han skriver också om bråken och Samanthas oro för att hans karriär inom partiet skulle kunna förstöra deras förhållande.

Expressen - 30 minuter sedan

H&M ökar sin försäljning – mer än vad analytikerna hade förväntat sig

H&M ökar försäljningen i det tredje kvartalet till 62,6 miljarder kronor i bolagets brutna räkenskapsår.  Totalt steg försäljningen med åtta procent – det är marginellt mer än vad analytikerna hade förväntat sig.De förutspådde en siffra för stigande försäljning på 7,9 procent.

Expressen - 30 minuter sedan

Nödropet från kommunerna: Tvingas till drastiska åtgärder

Många av landets mindre kommuner kommer tvingas till omfattande neddragningar i välfärden och dra in på mycket av den kommunala servicen under kommande år. Den bedömningen gör SKL, och menar att regeringens utlovade höjning av statsbidragen omgående behöver dubblas..

Expressen - 1 timme sedan

Brand i radhus – boende evakueras

Det brinner i ett radhus i Linköping.Räddningstjänsten är på plats – och en evakuering av boende har påbörjats..

Expressen - 1 timme sedan

Bil står i lågor på riksväg

En bil har av okänd anledning börjat brinna på riksväg 40 mellan Borås och Ulricehamn.  – Bilen som brinner står i riktning mot Ulricehamn, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst. .

Expressen - 1 timme sedan

Lägenheter fick utrymmas efter brand i miljöhus

Under natten fick flera lägenheter utrymmas efter en brand i ett miljöhus. Branden spred sig till ett flerfamiljshus innan den kunde släckas. ”En anmälan om försök till mordbrand upprättas”, skriver polisen på sin hemsida.

Expressen - 1 timme sedan

MORGONENS NYHETER: Oljepriset rusar efter drönarattacken – Trumps hot • Idrottshall kollapsade efter storbrand • Rockstjärnan Ric Ocasek död

Rockstjärnan Ric Ocasek, sångare i New Wave-bandet The Cars, har hittats död i sin lägenhet i New York, rapporterar Rolling Stone. Han blev 75 år.■■■Branden i Göteborg brinner fortfarande – och har gjort det hela natten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.